Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣυχνές ΕρωτήσειςΣύνδεση
HOMA EDUCANDUS
ΠΟΡΤΑΛ


ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΤΟΥΚΑΝΤΟΥΣ...

Μοιραστείτε | 
 

 ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 535
Registration date : 30/10/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   Τρι Ιαν 02, 2018 7:50 pm

Πάει ο παλιός ο χρόνος. Και μαζί του πήρε και 19 κιλά. Για να μη ζηλεύει το νέον έτος, αρχίζουμε ευθύς αμέσως τις διαιτητικές συνταγές. Με γιουβαρλάκια αβγολέμονο!


ΥΛΙΚΑ

1/2 του κιλού μοσχαρίσιο κιμά (άπαχο ή με λίγο λίπος)
άνηθος (και μαϊντανός χρειάζεται αλλά εμείς δεν είχαμε στο σπίτι)
2 ξερά κρεμμύδια
4 καρότα
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι

2 αβγά - 2 λεμόνια  (για το αβγολέμονο - εκτός από το ασπράδι του ενός αβγού που θα μπει στη ζύμη με τον κιμά)


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό να βράσει. Πόσο; Εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας...  Εγώ βάζω γεμάτη την κατσαρόλα γιατί μου αρέσει το ζουμάκι...

Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.



Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά, τα καρότα, τον άνηθο, τον μαϊντανό (εμείς ξαναλέω δεν είχαμε) και το ξερό κρεμμύδι:




Με τον τρίφτη τρίβουμε το ένα κρεμμύδι και τα 2 καρότα. Κόβουμε και τον άνηθο και τον μοιράζουμε μισό για τη ζύμη και μισό για το ζουμάκι.



Τρίβουμε ένα ακόμη καρότο για να το βάλουμε στην κατσαρόλα όταν βράσει το νερό:


_________________
homo homini lupus


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Τρι Ιαν 02, 2018 11:28 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://educandus.blogspot.com/ Συνδεδεμένος
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 535
Registration date : 30/10/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   Τρι Ιαν 02, 2018 7:54 pm

Κόβουμε σε φέτες το άλλο καρότο και σε κυβάκια το δεύτερο κρεμμύδι.



Όλα αυτά τα υλικά, μαζί με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, καθώς και τριμμένο καρότο, θα τα ρίξουμε στην κατσαρόλα μόλις βράσει το νερό.

Ετοιμάζουμε παράλληλα και τη ζύμη και προσθέτουμε αμέσως μετά και τα γιουβαρλάκια.

_________________
homo homini lupus
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://educandus.blogspot.com/ Συνδεδεμένος
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 535
Registration date : 30/10/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   Τρι Ιαν 02, 2018 7:56 pm



Βάζουμε τον κιμά σε λεκανίτσα και τον ζυμώνουμε καλά με το ξερό κρεμμύδι που τρίψαμε, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό, το τριμμένο καρότο, το μισό ρύζι και το ασπράδι από το ένα αβγό (αφού το χτυπήσουμε καλά με το σύρμα).


_________________
homo homini lupus
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://educandus.blogspot.com/ Συνδεδεμένος
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 535
Registration date : 30/10/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   Τρι Ιαν 02, 2018 11:00 pm



Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε με μια κουτάλα λίγα λίγα στο νερό που βράζει:


_________________
homo homini lupus
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://educandus.blogspot.com/ Συνδεδεμένος
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 535
Registration date : 30/10/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   Τρι Ιαν 02, 2018 11:07 pm

Αφήνουμε να βράσουν περίπου 35 λεπτά:



Προσθέτουμε τότε το λίγο ρύζι που κρατήσαμε και σε πέντε λεπτά βάζουμε μπροστά το αβγόκομμα.

Στύβουμε τα δυο λεμόνια, χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά και προσθέτουμε αργά αργά το χυμό του λεμονιού. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο και αργά αργά τον καυτό ζωμό και συνεχίζουμε να χτυπάμε με ρυθμό τα αβγά. Αφού ρίξουμε 3 τουλάχιστον κουτάλες ζωμό, ρίχνουμε το μίγμα των αβγών στην κατσαρόλα. Αργά αργά και γυρίζοντας με μια ξύλινη κουτάλα το φαγητό για να μην κόψει το αβγό.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.



Καλή μας όρεξη!!!



_________________
homo homini lupus
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://educandus.blogspot.com/ Συνδεδεμένος
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 535
Registration date : 30/10/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   Τρι Ιαν 02, 2018 11:12 pm

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Δείτε αναλυτικά στη σχετική ανάρτηση:

http://educandus.forumgreek.com/t604-topic

_________________
homo homini lupus
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://educandus.blogspot.com/ Συνδεδεμένος
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 535
Registration date : 30/10/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   Τρι Ιαν 02, 2018 11:15 pm

Προσθέτουμε όσο λεμόνι και πιπέρι θέλουμε. Αλάτι ούτε "σπυρί".



_________________
homo homini lupus
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://educandus.blogspot.com/ Συνδεδεμένος
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 535
Registration date : 30/10/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   Τρι Ιαν 02, 2018 11:23 pm

Για όσους δεν κάνουν δίαιτα, η συνταγή για τα κανονικά γιουβαρλάκια αβγολέμονο είναι αναρτημένη εδώ:

http://educandus.forumgreek.com/t529-topic

_________________
homo homini lupus
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://educandus.blogspot.com/ Συνδεδεμένος
 
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ :: ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ-
Μετάβαση σε: