Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση
HOMA EDUCANDUS
ΠΟΡΤΑΛ


ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΤΟΥΚΑΝΤΟΥΣ...

HOMA EDUCANDUS :: Εικονοθήκη :: ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Η διδακτορική μελέτη του Δημήτρη Λιαντίνη με θέμα την παρουσία του Ελληνικού πνεύματος στις ελεγείες του Ρίλκε. 
Εκδόθηκε το 1977. Τελευταία επανέκδοση: 2006
ΕΞΥΠΝΟΝ ΕΝΥΠΝΙΟΝ
Ο ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ. 
Πρώτο βραβείο Ακαδημίας Αθηνών. Πρώτη έκδοση το 1977. Τελευταία επανέκδοση 2007.
ΧΑΣΜΑ ΣΕΙΣΜΟΥ
"Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι" του FR. NIETZSHE
Ελλήνισε ΔΗΜ. ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Πρώτη έκδοση 1978. Τελευταία επανέκδοση 2005
ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΗ

Πρώτη έκδοση το 1982. Γ΄ Έκδοση το 2002. 

Ένα από τα καλύτερα βιβλία του Δημήτρη Λιαντίνη. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν και μια σειρά από Χορικά, Τα Χορικά της Φωτονερόπετρας. Ο συγγραφέας δεν παραθέτει κάποια σημείωση για αυτά. Ο αναγνώστης όμως σχηματίζει την εντύπωση ότι αφορούν προσωπικά βιώματα του γράφοντος. Για ένα από αυτά υπάρχει και επιβεβαίωση από τη σύζυγο του Δημήτρη Λιαντίνη (δες στις Ώρες των Άστρων, σελ. 97)
Ο ΝΗΦΟΜΑΝΗΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΘΗΝΑ 1984

Παρουσίαση του μοντέλου αγωγής του Δημήτρη Λιαντίνη, στηριγμένο στο ιδεώδες του εσθλού των αρχαίων ελλήνων και στη φιλοσοφία των Προσωκρατικών για το Μηδέν και το Είναι. Ένα πραγματικό "ευαγγέλιο" για κάθε εκπαιδευτικό αλλά και για τους γονείς. Το απαραίτητο βιβλίο για να διαπαιδαγωγήσουμε "ελληνοελληνόπουλα"...
HOMO EDUCANDUS
Το εξαιρετικό αυτό έργο του Δημήτρη Λιαντίνη επανεκδόθηκε τελευταία φορά το 2006. Όπως και τα υπόλοιπα έργα του, μπορείτε να το βρείτε στη Χαρ. Τρικούπη 11α, στο κέντρο της Αθήνας, βιβλιοπωλείο ΠΑΡ' ΗΜΙΝ, τηλ. 210.3811201 - 210.3802542 ή στο βιβλιοπωλείο ΟΝΑΡ Ζωοδόχου Πηγής 24, ΑΘΗΝΑ (Η Ζωοδόχου Πηγής είναι κάθετη στη Σόλωνος) Τηλ./Fax 2103815574 - Τηλ. 210 3306124.
HOMO EDUCANDUS - Νέα έκδοση
ΣΤΟΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ

Πρώτη έκδοση το 1987. Το βιβλίο αναλύει την επίδραση της στωικής φιλοσοφίας στην πολιτική παιδαγωγική της Ρώμης. Πρόσφατη επανέκδοση το 2005. 

Εντυπωσιακό στοιχείο του βιβλίου η εικόνα του εξωφύλλου η οποία παρουσιάζει την Αυτοκτονία του Κάτωνα του Ουτικανού του ζωγράφου Guernico. Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Λιαντίνης, το έργο αυτό αποτελεί "Αρχετυπική παραπομπή στη "Guernica" του Πικάσο. Αλλά και εναντίωση." 

Μετά το 1998, και την αυτοθέλητη έξοδο του Δημήτρη Λιαντίνη από τη ζωή, η εικόνα τούτη συνδέεται θέλοντας και μη με την τελευταία πράξη του Λιαντίνη. Πολλά μπορεί κανείς να ερμηνεύσει για την πράξη αυτή και από το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου...
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ
Εγχειρίδιο με βασικές αρχές διδακτικής που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Αθήνα 1990.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ
Φυλλάδιο παιδαγωγικού περιεχομένου. Αθήνα 1991

Παρά τις ελάχιστες σελίδες του, αποτελεί πραγματικό αδάμαντα του έργου του Λιαντίνη.
Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΩ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΟΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Το αυθεντικό βιβλίο που λάβαμε κάποτε από το χέρι του ίδιου του Δασκάλου. Είναι το βιβλίο που βασικά δίδασκε στο Μαράσλειο, αφού το επίσημο μάθημά του ήταν η Διδακτική της Γλώσσας. Έργο κλασικό. Ο ίδιος ο συγγραφέας φρόντισε να σημειώσει την ιδιαίτερη αξία του μέσα στο υπόλοιπο έργο του, τονίζοντας πως το αφήνει μαζί με τη Γκέμμα από οργή για τους αιώνες που δε θα υπάρχει. 

Πρώτη έκδοση: 1992
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Το πιο γνωστό έργο του συγγραφέα. Ταυτόχρονα και το κύκνειο άσμα του. Ο ίδιος αναφέρει ως χρονολογία έκδοσης το 1997. Από έγκυρη πηγή γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε το 1996. Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων όμως έφτασε τους πρώτους μήνες του 1998, λίγες μόλις εβδομάδες πριν την εξαφάνιση του Λιαντίνη.
ΓΚΕΜΜΑ
Εδώ μπορεί κανείς να διαβάσει το μόνο βιογραφικό που σημείωσε ο συγγραφέας στα βιβλία του. Λιτό, δωρικό και με τεράστιο βάθος νοημάτων. 

Συγκλονιστική και η φωτογραφία που το συνοδεύει. "Φωτογράφος" η σύζυγος του Δημήτρη Λιαντίνη, κ. Νικολίτσα Γεωργοπούλου. Τόπος: Αίγυπτος. Χρόνος: 1995.
ΓΚΕΜΜΑ - οπισθόφυλλο
ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Προλόγισμα: Νικολίτσα Λιαντίνη

Αθήνα 2006.
ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Εκτός από το βιβλίο που σήμερα κυκλοφορεί υπάρχει και η παλαιά έκδοση με κάποιες μικρές διαφορές. Μάλλον απίθανο να καταφέρετε να το βρείτε το παλιό αντίτυπο. Το αναφέρουμε μόνο για ενημέρωση όσων έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο του Δημήτρη Λιαντίνη.
ΕΞΥΠΝΟΝ ΕΝΥΠΝΙΟΝ παλαιά έκδοση
  
Επέλεξε μέθοδο ταξινόμησης: Σειρά: 
Συντονιστές : Κανένας
-
Στατιστικά
Στατιστικά