Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε
 

 14 ΜΑΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 7947
Registration date : 30/10/2007

14 ΜΑΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: 14 ΜΑΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ   14 ΜΑΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ Icon_minitimeΠαρ Μάης 08, 2009 8:20 pm

14 ΜΑΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ Apergi10

Πέμπτη 14 Μάη 2009
Απεργούμε - Συνεχίζουμε τον αγώνα


Γιατί εμείς που πληρώσαμε τα κέρδη τους δεν πρέπει να πληρώσουμε και την κρίση τους. Είναι αποκαλυπτικό. Όταν η οικονομία κατά τους πολιτικά και οικονομικά ισχυρούς δεν είχε κανένα πρόβλημα, εμείς έπρεπε να κάνουμε θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τον ανταγωνισμό, για την αγορά, για το καλό μας. Σήμερα που οι θυσίες μας φαγώθηκαν και η οικονομία βρίσκεται σε κρίση μας καλούν σε νέες θυσίες για το ξεπέρασμα της κρίσης πάλι για το καλό μας! Μονά ζυγά δικά τους. Ανεξάρτητα από κρίση ή όχι εμείς, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, αποτελούμε τα μόνιμα θύματα.

Γιατί όσοι παίρνουμε μισθό 1.250 € καθαρά μας θεωρούν υψηλόμισθους και δεν μας δίνουν καμιά αύξηση. Όμως και αυτοί που έχουν λιγότερες αποδοχές δεν παίρνουν αύξηση αλλά έκτακτο βοήθημα πείνας που δίνεται μόνο για φέτος. Είναι φανερό ότι η μείωση αυτή του εισοδήματος δεν θα περιοριστεί μόνο για το 2009 αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Γιατί συνεχίζουν να μας αφήνουν χωρίς εφάπαξ και αρνούνται να επιχορηγήσουν το Τ.Π.Δ.Υ.Έτσι ενώ για δύο και πλέον χρόνια αρνιόντουσαν να πάρουν μέτρα για την κατάσταση του Ταμείου σήμερα που το πρόβλημα έχει οξυνθεί, που το εφάπαξ καθυστερεί πάνω από 18 μήνες, προωθούν τη λύση είτε του δανεισμού που θα οδηγήσει το Ταμείο σε νέα αδιέξοδα και σε διάλυση είτε την πληρωμή των ελλειμμάτων του Ταμείου και πάλι από τους ασφαλισμένους. Εμείς όμως πληρώσαμε και πληρώνουμε με τις εισφορές μας.

Το πρόβλημα στο Τ.Π.Δ.Υ. και στα άλλα Ταμεία δημιουργήθηκε διαχρονικά από την καταλήστευση των αποθεματικών, από τα παιχνίδια του χρηματιστηρίου, από τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και από τον περιορισμό της μόνιμης απασχόλησης στο Δημόσιο.

Γιατί προσπαθούν να αλλάξουν το χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο και από κοινωνική να τη μετατρέψουν σε επαγγελματική.Στη κατεύθυνσή αυτή κινείται η απόφαση του ΔΕΚ που με πρόσχημα την ισότητα, επιχειρεί να ανατρέψει τις θετικές διακρίσεις για τις γυναίκες και ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή της ασφάλισής μας από κοινωνική σε επαγγελματική.

Κάτι τέτοιο θα έχει δραματικές συνέπειες όχι μόνο για τα επικουρικά ταμεία αλλά και για την κύρια σύνταξη αφού η Κυβέρνηση θεωρεί ότι και η κύρια σύνταξη έχει ελλείμματα.

Γιατί συνεχίζουν την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και αντί για μόνιμο προσωπικό προσλαμβάνουν εκτάκτους, συμβασιούχους έργου, STAGE.Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν από το παράθυρο να καταργήσουν τη μονιμότητα στο Δημόσιο, πραγματοποιούν τα ρουσφέτια και τις πελατειακές τους σχέσεις αφού όλες αυτές οι προσλήψεις γίνονται εκτός ΑΣΕΠ. Οι παραπάνω επιλογές έχουν δραματικές επιπτώσεις στη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, στους ίδιους τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Γιατί συνεχίζουν και εντείνουν την πολιτική του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ.Σε μια περίοδο που εξαιτίας και της κρίσης το Δημόσιο έπρεπε να ενισχυθεί για να διασφαλίζει αναβαθμισμένα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες προς τους πολίτες οι πολιτικές που ακολουθούνται κινούνται στις γνωστές συνταγές του νεοφιλελευθερισμού για ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό του Δημόσιου Τομέα. Έτσι βασικά κοινωνικά αγαθά όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές κλπ υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται.

Γιατί μετά και τη νέα έκθεση της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία και την εμμονή στο σύμφωνο σταθερότητας προωθούνται νέα μέτρα σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας και των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Γιατί απορρίπτουμε τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόστηκαν χρόνια τώρα στον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας και υποβάθμισαν και υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο και τη θέση των εργαζομένων, αυξάνουν την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό.


Διεκδικούμε* Άμεση κρατική επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.


* Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, του παγώματος και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.


* Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Πλήρη απασχόληση - Όχι στην ελαστικοποίηση.


* Δίκαιο φορολογικό σύστημα - κοινωνική δικαιοσύνη.


* Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο. - Μη εφαρμογή της απόφασης του ΔΕΚ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών - γυναικών.


* Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.


_________________
Έχω κι εγώ το έρτζι μου...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 7947
Registration date : 30/10/2007

14 ΜΑΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: 14 ΜΑΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ   14 ΜΑΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ Icon_minitimeΠαρ Μάης 08, 2009 11:45 pm

Στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Στις 14 Μάη πραγματοποιείται πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία, σε συνθήκες έντασης της επίθεσης στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν να συρρικνώνονται διαρκώς οι μισθοί, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, να περικόπτονται οι δαπάνες για την περίθαλψη. Η κυβέρνηση εξήγγειλε το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, δίνοντας αντί για αυξήσεις εφάπαξ επιδόματα πτωχοκομείου. Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ σε χιλιάδες δικαιούχους, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, σαν αποτέλεσμα των χρόνιων πολιτικών καταλήστευσης των αποθεματικών των Ταμείων. Η «λύση» που δρομολογείται είναι η αύξηση των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμα και η παρακράτηση ενός μισθού.


Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις πληρωμές γιατρών και φαρμάκων. Πριν λίγες μέρες η διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών έβγαλε φιρμάνι ότι ο ΟΠΑΔ δε θα καλύπτει 87 εξετάσεις στους συμβεβλημένους γιατρούς. Ενώ με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου - σύμφωνη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ - αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, μετατρέπεται η ασφάλιση, από κοινωνική σε επαγγελματική.


Ταυτόχρονα, η στρατιά των συμβασιούχων διογκώνεται συνεχώς, για τη στελέχωση υπηρεσιών και τομέων του Δημοσίου. Χιλιάδες συμβασιούχοι απασχολούνται σήμερα στους δήμους, στις λεγόμενες κοινωνικές δομές, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, στην παιδεία και αλλού. Πέρα από την πολιτική εκμετάλλευση της ομηρίας τους, στόχος είναι η υπονόμευση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, η αντικατάστασή της από τις ελαστικές και ευέλικτες μορφές εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από τα λεγόμενα προγράμματα ευέλικτων μορφών απασχόλησης στο Δημόσιο «τρέχουν» με κονδύλια της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γεγονός που αποκαλύπτει ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή των κρατών - μελών της το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Η αντικατάσταση του σταθερού ημερήσιου χρόνου από ωράρια - λάστιχο, της μόνιμης απασχόλησης από την προσωρινή και πρόσκαιρη εργασία.

Οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στηρίζουν ενεργά αυτήν την πολιτική. Η όποια κριτική ασκούν δεν ακουμπά τη στρατηγική πολιτική που γεννά τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά περιορίζεται στο ένα ή το άλλο μοντέλο διαχείρισης, εξυπηρετώντας τις κομματικές σκοπιμότητες σοσιαλδημοκρατικών κυρίως κομμάτων, με κύριο το ΠΑΣΟΚ. Αποδέχονται πλήρως τις ευρωενωσιακές πολιτικές, τη λογική της ανταγωνιστικότητας. Στη βάση αυτών διαμορφώνουν τα όποια αιτήματα, χωρίς να θίγουν στο ελάχιστο - το αντίθετο μάλιστα - τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Προκρίνουν τη γραμμή του «διαλόγου» με τους εργοδότες, τους οποίους βαφτίζουν «κοινωνικούς εταίρους».


Απέναντι σε αυτήν την πολιτική και τους φορείς της, οι εργαζόμενοι πρέπει όχι μόνο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Είναι επιβεβλημένο να αντιτάξουν στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής, την απειθαρχία και ανυπακοή στις αντεργατικές πολιτικές επιλογές και αποφάσεις. Να παλέψουν με αιτήματα επιθετικά, που εκφράζουν ακριβώς αυτή τη γραμμή. Συσπειρωμένοι στις ταξικές δυνάμεις, να οργανώσουν την πάλη τους, να συντονίσουν τη δράση τους για τη διεκδίκηση αιτημάτων που υπακούουν στις δικές τους πραγματικές ανάγκες και όχι στα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Χρήστος ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ

_________________
Έχω κι εγώ το έρτζι μου...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
 
14 ΜΑΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ-
Μετάβαση σε: