| Γκρικ Μουζάκας | |
|
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 2:11 am | |
| Επιτέλους σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα φαγητό περίπλοκο και παινεμένο σε όλα τα μήκα και τα πλάτη της γης. Μουσακάς κυρίες και κύριοι. Ο περίφημος ελληνικός μουσακάς που ξετρελαίνει τους τουρίστες. Όχι όμως κι εμάς τις ... ανοικοκύρευτες σύγχρονες νοικοκυρές. Και το πρόβλημα είναι ο ανύπαρκτος χρόνος... Ο μουσακάς θέλει, αυτή είναι η πικρή αλήθεια, ώρες να ετοιμαστεί. Σήμερα όμως και αφού ρίξαμε ένα γενναίο τσακωμό με τη μάδερ, που με την τσίμπλα στο μάτι όρμησε και πάλι στην κουζίνα να μαγειρέψει, ένα μήνα τώρα αυτό κάνει ακριβώς... και έχουμε κατ' επανάληψη αρπαχτεί γιατί δε λέει η καλή μου μανούλα να καταλάβει πως δεν είμαι καμιά μπεμπέκα αλλά πενήντα χρονών γυναίκα που μπορεί να μην έχω έφεση στα οικιακά και στα κουζινικά αλλά κάτι καταφέρνω κι εγώ... Το δικό μου δωμάτιο εδώ στο χωριό είναι δίπλα ακριβώς στην κουζίνα. Στην πραγματικότητα είναι η τραπεζαρία και το χειμωνιάτικο καθιστικό μας με το τζάκι... Έτσι ό,τι συμβαίνει στο μαγέρικο είναι λογικό να ακούγεται και να με ξυπνάει επίσης. Ο μόνος που λειτουργεί τελείως αθόρυβα, σαν γάτος, είναι ο Νηρέας. Να είναι καλά το αδερφάκι μου, καταφέρνει ακόμη και τις άγριες ώρες που γυρίζει, να φάει και να πιει κι εγώ χαμπάρι να μην πάρω. Σήμερα λοιπόν για πολλοστή φορά κατέβηκε η μαμά από τον πάνω όροφο και πριν πιει ακόμη καφέ έβαλε μπρος για γεμιστά!!! Έλεοςςςςςςς. Και μόλις χτες μου είχε υποσχεθεί επιτέλους μια μέρα δική μου την κουζίνα! Έγινε ο χαμός και τελικά, μάνα είναι, υποχώρησε. Βάλαμε τα μπανιερά μας και κινήσαμε το δρόμο δρόμο για Δρέπανο. Κι έπειτα καφεδάκι στο Ντελ Μαρ. Και τι θα μαγειρέψεις; Έγινε τότε η καυτή ερώτηση... Τι να μαγειρέψω; Που όλα εκείνη τα φτιάχνει τέλεια και κινδυνεύω να ρεζιλευτώ;;; Κατόπιν σοβαρής σκέψεως κατέληξα στο μουσακά. Πρώτον γιατί η μαμά δεν τον πολυφτιάχνει. Δεύτερον γιατί είναι από τα αγαπημένα φαγητά του πατέρα. Και τρίτον και κυριότερο γιατί όσο άσχετη και αν είμαι από μαγείρεμα, τα καταφέρνω πολύ καλά με τη μπεσαμέλ... Ίσως επειδή τη λατρεύω κι εγώ και από μικρή βάλθηκα να μάθω πώς τη φτιάχνουν. Ακολούθησε λοιπόν επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ για τα σχετικά υλικά: ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ1. ΚΙΜΑΣ3/4 του κιλού μοσχαρίσιο κιμά άπαχο (σέρνονται και χοληστερίνες, ε; ) Αλάτι, πιπέρι, κανέλα!!! τριμμένο γαρύφαλλο Κρεμμύδια, μαϊντανός Ένα κουτάκι σάλτσα ντομάτα 1/4 του κιλού κεφαλοτύρι για τρίψιμο 2. Μελιτζάνες (δυστυχώς μόνο φλάσκες είχαν... αλλά γίνεται και με αυτές) 3. ΠατάτεςΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛΑλεύρι Μία μικρή φυτίνη 2 κουτάκια γάλα εβαπορέ 2 αυγά Τριμμένη φρυγανιά!!! Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι σημαντικό... Θα δείξει και παρακάτω, από την περιγραφή της εκτέλεσης.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:22 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 2:22 am | |
| ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. ΚΙΜΑΣ Βάζουμε τον κιμά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και παίρνουμε ένα ξύλινο κουτάλι...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:09 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 2:25 am | |
| Μην ξεχάσετε να ανοίξετε και το μάτι της κουζίνας... (το συνηθίζουν οι νοικοκυρές όταν πρόκειται να μαγειρέψουν, αλλά πολλάκις ξεχνάν κλειστά τα δικά τους... ) Με το ξύλινο κουτάλι πατάμε καλά καλά τον κιμά μέχρι να ξεσβωλιάσει...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:10 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 2:28 am | |
| Νύτσατσε η μπούμπα όμως... (χρωστώ και να εξηγήσω μελλοντικά τη φράση, παροιμιώδη του τόπου μας) Ες αύριο τα αποδέλοιπα του Μουζάκα. | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 9:35 am | |
| Καλημερούδια! Δηλαδή τι καλημέρα που σκέφτομαι ότι έφτασε η μέρα της αναχώρησης και αντί για τον κηπάκο μου και τα βουνά θα βλέπω εντός ολίγου το μπαλκόνι του απέναντι σε απόσταση αναπνοής... Τσπ που λέει και το Μελινάκι. Και αφερίμ που λένε οι ανατολίτες. Εμείς ας συνεχίσουμε την παρουσίαση του μουσακά: Ο κιμάς ψήνεται στο τηγάνι κι εμείς καθαρίζουμε κρεμμύδια: Ευκαιρία να καθαρίσουν λίγο και οι δακρυϊκοί αδένες.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:11 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 9:39 am | |
| Παράλληλα έχουμε το νου μας και στον κιμά και τον ανακατεύουμε συνεχώς να μην καεί. Μόλις ξεσβωλιάσει και ρουφήξει όλα τα υγρά του, προσθέτουμε τρεις κουταλιές φυτίνη. Στο μεταξύ κόβουμε ψιλό ψιλό το κρεμμύδι...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:12 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 9:43 am | |
| Ρίχνουμε και το κρεμμύδι στο τηγάνι και αφήνουμε ελαφρά να σωταριστεί. Εδώ ακριβώς έκανα την πρώτη παράλειψη στην ετοιμασία του φαγητού. Δεν έσβησα τον κιμά με λευκό κρασάκι. Στους δικούς μου δεν αρέσει η υπόξινη γεύση που αποκτά ο κιμάς με αυτή τη διαδικασία και επιπλέον δεν υπήρχε τριγύρω και λευκό κρασί. Ο πατέρας προτιμά το κόκκινο.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:13 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 9:45 am | |
| Μόλις σωταριστεί και το κρεμμύδι, ρίχνουμε τη σάλτσα. Ένα ολόκληρο χάρτινο κουτάκι τοματόζουμο και προσθέτουμε και τουλάχιστον δύο ποτήρια νερό. Αν δούμε αργότερα ότι χρειάζεται και άλλο νεράκι, φροντίζουμε να είναι καυτό, αλλιώς ο κιμάς θα χάσει τη γεύση του.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:14 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 9:49 am | |
| Πλένουμε καλά, κόβουμε και προσθέτουμε μαϊντανό. Προσθέτουμε επίσης: ΑλάτιΠιπέριΚανέλαΓαρύφαλλο τριμμένοΗ μαμά προσθέτει λέει και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο... Χαμηλώνουμε μετά το μάτι και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει. Θα τον κατεβάσουμε από τη φωτιά πριν στεγνώσει τελείως. Η σάλτσα είναι απαραίτητη για το ψήσιμο των άλλων υλικών του μουσακά όταν φουρνίσουμε το φαγάκι μας.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:15 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 10:04 am | |
| Όσο να ανέβουν οι υπόλοιπες φωτογραφίες, που σημειωτέον κάνουν πέντε ώρες με τις ταχύτητες που έχει εδώ το ιντερνέτι, να σημειώσω ότι οι καλές νοικοκυρές, στις οποίες εννοείται ότι δεν ανήκω, φροντίζουν λέει τη μία μέρα να ετοιμάσουν τον κιμά και την επόμενη να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα του μουσακά ώστε να μην κλειστούν στο μαγέρικο για τρεις ώρες όπως η αφεντιά μου. Βέβαια από τις τρεις ώρες ικανός χρόνος αφιερώθηκε στο να βγαίνω στον κήπο για ένα τσιγαράκι... Είπαμε, ουδεμία σχέση έχω με τις καλές νοικοκυρές ούτε και με τα καλά κορίτσια. Δηλαδή... ούτε και με τα κορίτσια. Και να πούμε και την αλήθεια; Ουδόλως με απασχολεί κανένα από τα ανωτέρω. Μόνο το τσιγαράκι που εντός ολίγου θα πρέπει και πάλι να θέσω υπό αυστηρό περιορισμό... Οι φωτογραφίες ακόμη ανεβαίνουν. Λοιπόν. Μην ξεχάσω ότι στον κιμά μένει να προστεθεί όταν ετοιμαστεί και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι. Στη μαγειρική της Σοφίας Σκούρα, το πολύτιμο δικό μου εγχειρίδιο για τέτοια περίπλοκα φαγητά, αναφέρει πως ρίχνουμε και τριμμένη φρυγανιά στον κιμά. Στη μαγειρική όμως της μαμάς μου φρυγανιά στον κιμά δεν αναφέρεται οπότε και δεν μπήκε και στο συγκεκριμένο μουσακά. Βλέποντας πάντως τα υγρά στο τέλος του ψησίματος του φαγητού, λέω πως το δίκιο στην περίπτωση αυτή το έχει η Σκούρα. Ένα ποτηράκι του κρασιού τριμμένη φρυγανιά λοιπόν στον κιμά θα λύσει το πρόβλημα και θα κάνει και τον κιμά να φαίνεται περισσότερος. | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 10:12 am | |
| Επιτέλους ήρθε η ώρα της μελιτζάνας. Διότι μουσακάς και μελιτζάνα είναι έννοιες συνώνυμες. Τις πλένουμε καλά καλά και μετά τις κόβουμε χοντρές ροδέλες. Αν είναι μακρόστενες, αυτές που τις λένε και τσακώνικες, (έτσι νομίζω... ) αντί για ροδέλες τις κόβουμε σε μακρόστενες φέτες.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:18 pm, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 3:44 pm | |
| Συνεχίζοντας για τις μελιτζάνες, αυτό το υπέροχο λαχανικό, θα ομολογήσω ότι έγιναν αιτία να μη μαγειρέψω μουσακά τα τελευταία πέντε χρόνια! Η προηγούμενη ήταν και πάλι στο χωριό, η μάνα τότε απουσίαζε στα λουτρά, κι εμένα με έπιασε ο οίστρος να προσφέρω κάτι της προκοπής στον πατέρα και στο Νηρέα που ήταν εκείνες τις μέρες εδώ... Βάζω λοιπόν μπροστά το μουσακά μα όταν έφτασα στις μελιτζάνες τα είδα όλα. Ούτε θυμάμαι πόσες ώρες τηγάνιζα μελιτζάνα. Διότι αυτό είναι το σωστό κατά τη Σκούρα. Να τις τηγανίσεις. Και όχι τίποτε άλλο, μα ρουφάνε με αυτόν τον τρόπο απίθανο λάδι οι μελιτζανούλες και γίνεται ένα φαγητό βαρύ και ανατολίτικο όπως είναι και από φυσικού του δηλαδή. Και ναι μεν είναι νόστιμος ο μουσακάς με αυτό τον τρόπο, αλλά και αντίθετος με τις οδηγίες των γιατρών για περιορισμό των λιπών. Αντίθετο επίσης ήταν και στο προσωπικό μου δόγμα περί αξιοποίησης του χρόνου το να κλειστώ τόσες ώρες πάνω από ένα τηγάνι. Έτσι ορκίστηκα πως δεν πρόκειται να ξαναφτιάξω μουσακά στη ζωή μου. Αυτή τη φορά όμως ακολούθησα μια νέα ιδέα. Την ετοιμασία της μελιτζάνας αλά Εύη: Λαδώνεις ελαφρά (ελαφρότατα) δύο ταψιά και απλώνεις εκεί τις ροδέλες της μελιτζάνας. Τις ραντίζεις και από πάνω (ελαφρά και πάλι) με λίγο λάδι, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και τις φουρνίζεις σε προθερμασμένο φούρνο, 200 βαθμοί και πάνω κάτω ψήσιμο. Τις αφήνεις μέχρι να ροδίσουν - φυσικά ελαφρά... Υπολογίστε 10 με 15 λεπτά το πολύ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:18 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 3:52 pm | |
| ένα τέτοιο πράγμα δηλαδή... τις βγάζεις από το φούρνο και τις αφήνεις στα ταψάκια τους μέχρι να τις χρειαστείς
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:19 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 3:53 pm | |
| όση ώρα ψήνονται οι μελιτζάνες, καθαρίζουμε τις πατάτες
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:20 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 3:56 pm | |
| τις κόβουμε και αυτές σε ροδέλες και τις αλατίζουμε
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:21 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 3:58 pm | |
| λάδι, τηγάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρά θα ψηθούν και στο φούρνο, ε; μην τις τηγανίσετε κανονικά και μετά γίνουν νιανιά...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:25 pm, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:00 pm | |
| όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε πιατελίτσα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μαζέψει τα περιττά λάδια
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:25 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:09 pm | |
| Μόλις τελειώσουμε και με τις πατάτες, αρχίζουμε το στρώσιμο του φαγητού σε ταψί. Η μπεσαμέλ θα μπει μπροστά όταν τελειώσει το στρώσιμο. Παίρνουμε λοιπόν ένα ταψί και το βουτυρώνουμε ή το λαδώνουμε. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Πολύ βασικό αυτό... μην το παραλείψετε. Έπειτα στρώνουμε τις τηγανισμένες πατάτες.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:26 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:16 pm | |
| Ακολουθεί το στρώσιμο της μελιτζάνας. Ο μουσακάς είναι σαν τούρτα. Γνωστό φαντάζομαι... άρα με κάθε υλικό φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού πέρα πέρα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:28 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:19 pm | |
| Τρίβουμε μπόλικο κεφαλοτύρι ή και μπόγλικο που το έλεγε η γιαγιά μου, επιτείνοντας και ηχητικά την έννοια της λέξης. Προσοχή. Το τρίβουμε με τα χεράκια μας. Όχι έτοιμο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ξεραίνεται και χάνει τη νοστιμιά του ή και αλλοιώνεται...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:29 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:23 pm | |
| Ανακατεύουμε το μίγμα του κιμά με το τριμμένο κεφαλοτύρι καλά καλά... Κατά τη μαγειρική της Σκούρα προσθέτουμε και ένα ποτηράκι του κρασιού τριμμένη φρυγανιά. Κατά τη μαγειρική της κυρίας Σπυριδούλας προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Τελικά στον μουσακά αυτό δε βάλαμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εσείς διαλέξτε ελεύθερα...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:32 pm, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:26 pm | |
| Στρώνουμε επιτέλους και τον κιμά στο ταψί. Και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο κεφαλοτύρι. Κρατάμε και λίγο ακόμη που θα ρίξουμε πάνω από τη μπεσαμέλ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:31 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:38 pm | |
| Επιτέλους έφτασε η ώρα της περίφημης μπεσαμέλ. Βήμα πρώτο να μετρήσουμε τα υλικά μας. Αρχίζουμε με τη φυτίνη. Μετράμε 8 κοφτές κουταλιές φυτίνη μέσα στο κατσαρολάκι που θα φτιάξουμε τη μπεσαμέλ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:33 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:40 pm | |
| Σε ένα πιάτο μετράμε 12 κουταλιές αλεύρι.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:34 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8144 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:44 pm | |
| Σε ένα τηγανάκι βάζουμε να ζεσταθεί ΠΡΟΣΟΧΗ - ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ!!! ένα κουτί γάλα εβαπορέ (το περιεχόμενο, ε; όχι το κουτί ολόκληρο... ) και φυσικά το αραιώνουμε με δύο ποτήρια νερό.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:35 pm, 1 φορά | |
|
| |
| Γκρικ Μουζάκας | |
|