Ωραιότατος μεζές για μπυρίτσα και όχι μόνο.
ΥΛΙΚΑ
6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
1 κουταλάκι τσαγιού ρίγανη
1 κουταλιά σούπας ξίδι
1 μικρό μπουκάλι μπίρα
αλάτι-πιπέρι
2 λεμόνια
3 κουταλιές σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις μπριζόλες, τις στραγγίζετε και τις χτυπάτε να πλατύνουν και να μαλακώσουν. Τις τοποθετείτε σε ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Σε μπολ ψιλοκόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτετε τη ρίγανη, το ξίδι, το λάδι, το λεμόνι και τα χτυπάτε όλα μαζί όπως το λαδολέμονο. Με το μείγμα αυτό ραντίζετε με το κουτάλι τις μπριζόλες και μετά τις βάζετε σε βαθύ σκεύος, τη μια πάνω στην άλλη και τις περιχύνετε με μπίρα. Τις αφήνετε 3-4 ώρες να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ανάβετε φωτιά και την αφήνετε να χωνέψει, τινάζετε κάθε μπριζόλα για να πέσουν τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τις ψήνετε στα κάρβουνα και σε σχετική απόσταση για να μην αρπάξουν. Αφού ψηθούν και από τις δύο μεριές, χτυπάτε λαδολέμονο (προαιρετικά) και τις περιχύνετε. Σερβίρονται αμέσως.
Καλή σας όρεξη !