Κάτι σαν το αραβικό φαλάφελ, αλλά με λιγότερα μπαχαρικά.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό ρεβίθια που τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό για μια νύχτα
μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
200 γρ. αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κρόκοι αβγών
αλάτι, πιπέρι, δυόσμος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά του. Βάζουμε σε μια λεκάνη τα ρεβίθια και προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών, το κρεμμύδι, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, μπόλικο δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το επιπλέον λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά-ζεστά!
Καλή σας όρεξη !