Μία νοστιμότατη, θρεπτική και εντυπωσιακή σούπα, ιδανική και για πρώτο πιάτο επίσημου δείπνου.
ΥΛΙΚΑ
1 κολοκύθα
½ βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 ξινόμηλα
2 μικρές πατάτες
1 ποτήρι εβαπορέ
1 κρέμα γάλακτος
2 ποτήρια νερό
3 κύβους ζωμό κοτόπουλο
κόλιανδρο
πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειάζεται
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκάβετε και αδειάζετε τη κολοκύθα. Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια σε ζεστό βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Μετά προσθέτετε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα (και τη ψύχα της κολοκύθας εννοείται), το γάλα, το νερό, τους κύβους, αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο. Το αφήνετε να βράσει για δέκα λεπτά. Τα χτυπάτε όλα στο μίξερ να πολτοποιηθούν και όταν λιώσουν, βάζετε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Αντί για σουπιέρα, σερβίρεται εντός της άδειας κολοκύθας.
Καλή σας όρεξη !