Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση
HOMA EDUCANDUS
ΠΟΡΤΑΛ


ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΤΟΥΚΑΝΤΟΥΣ...

Μοιραστείτε
 

 ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 7939
Registration date : 30/10/2007

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ   ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Icon_minitimeΔευ Νοε 23, 2009 9:55 am

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Getima30

ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ
Όλοι στα συλλαλητήρια των ταξικών συνδικάτων!

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Κλιμακώνουμε με νέο πανελλαδικό – πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο!

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

•Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών
•Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς τώρα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης (stage, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•1800 ευρώ στο νεοδιόριστο. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.
•Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση.
•Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.
•Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των ωρομισθίων στην ΠΔΣ και την ενισχυτική.
•Μέτρα για τη νέα γρίπη.
•Να προσληφθούν τώρα καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης στα σχολεία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η επίθεση πλουτοκρατίας, κυβέρνησης, ΕΕ στα λαϊκά δικαιώματα δυναμώνει. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τον προϋπολογισμό, τις εξαγγελίες για το ασφαλιστικό και τις πρόσφατες εξαγγελίες
περί «νέου συστήματος πρόσληψης των εκπαιδευτικών».

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε απολύτως σαφές ότι θα φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, θα κάνει την παιδεία ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα, ακόμα πιο ταξική, θα ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις, θα υλοποιήσει κατά γράμμα τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλουτοκρατίας.

Οι εξαγγελίες για «νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών», πάνω απ’ όλα σημαίνουν την καθολική αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, την κατάργηση του πτυχίου ως μοναδική προϋπόθεση διορισμού. Με εργαλείο τον ΑΣΕΠ, με προσχηματικό τρόπο και στο όνομα της αξιοκρατίας χτυπούν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, με πλήρη δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο, δικαιολογούν και διαιωνίζουν την αδιοριστία και την ανεργία των εκπαιδευτικών.

Με τις εξαγγελίες της Διαμαντοπούλου 25000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί (αναπληρωτές – ωρομίσθιοι – ΠΔΣ – Ενισχυτική) βρίσκονται στην κυριολεξία «επί ξύλου κρεμάμενοι». Αφου τους κορόιδεψαν και τους έταξαν «λαγούς με πετραχήλια» με τις διάφορες προϋπηρεσίες, τώρα τους πετούν σαν «στημένες λεμονόκουπες». Για την εξέλιξη αυτή ευθύνες έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της συναίνεσης, της συνδιαχείρισης σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) που έσπρωχναν τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν μόνιμο διορισμό με το 30μηνο, 24μηνο, 18μηνο, δηλαδή πρώτα ελαστικές σχέσεις εργασίας και μετά μονιμοποίηση.

Η Υπουργός Παιδείας έκανε καθαρό πως οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνονται στα πλαίσια του αποκεντρωμένου-διαφοροποιημένου σχολείου και «ως προς τον τόπο και ως προς το χρόνο», προσλήψεις στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και της Περιφέρειας. Στη δαμόκλειο σπάθη της κυβέρνησης μπαίνουν και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, η σταθερή μόνιμη εργασία, αρχής γενομένης από την αξιολόγηση των δόκιμων εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και υπακούοντας στις επιταγές του ΣΕΒ, προωθεί την επάνδρωση της εκπαίδευσης με διευθυντές-manager και στελέχη που θα υπηρετούν την επιχειρηματικότητα και το σχολείο-επιχείρηση.

Το πάγωμα των μισθών συνεχίζεται. Η κυβέρνησηυλοποιεί την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από 5 έως 17 χρόνια, για τις γυναίκες στο δημόσιο, στο όνομα της ισότητας ανδρών και γυναικών. Μέσω των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και τη στρατηγική της Δια Βίου Μάθησης (βλ. κατάρτιση, παροχή δεξιοτήτων, ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας, ευέλικτη ζώνη, εθνικό απολυτήριο), ενισχύεται ο ταξικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Προωθείται το αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο, το σχολείο Α.Ε., η αξιολόγηση, η παράδοση της επιμόρφωσης σε επιχειρηματικούς ομίλους.


Το ΠΑΜΕ στα ΔΣ των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ κατέθεσε ένα άμεσο πρόγραμμα δράσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεωνγια την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων σε συνθήκες κρίσης.

Η πρότασή μας αυτή είχε ως πολιτικό σκεπτικό «καταδίκη του ευρωμονόδρομου, σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου», ως βασικούς άξονες «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία- αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους» και ως αιχμές «να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς-να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των ωρομισθίων σε ΠΔΣ, Ενισχυτική». Σε αυτή τη λογική, πρότεινε:

•Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων τώρα.
•Συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών (Νοέμβρης).
•Κλιμάκωση της πάλης με ανοιχτό το ενδεχόμενο και της απεργιακής κινητοποίησης.
Αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε απ’ όλες τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ).

Συνάδελφε-συναδέλφισσα

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ κάνουν ανοιχτά πλάτες στην αντιλαϊκή πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, η πρόταση του ΠΑΜΕ για: «Αλληλεγγύη στον αγώνα των συμβασιούχων στα stage-Σταθερή, μόνιμη δουλειά σε όλους-Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Καμιά απόλυση-Κατάργηση του ΑΣΕΠ-μονιμοποίηση όλων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις-Να καταβληθούν αναδρομικά όλα τα δεδουλευμένα και τα σχετικά με τα ασφαλιστικά δικαιώματα (ένσημα κ.λπ.)»,καταψηφίστηκε απο όλες τις άλλες παρατάξεις που δε δέχτηκαν το πλαίσιο για «σταθερή μόνιμη δουλειά σε όλους-μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις». ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είπαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποκλειστικά μόνιμη και σταθερή εργασία, ζήτησαν ειδική μοριοδότηση με βάση την προϋπηρεσία. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΝ) ζήτησε μονιμοποίηση μόνο για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τάχτηκε υπέρ του ΑΣΕΠ, ενώ οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ συντάχτηκαν με την επιχειρηματολογία των υπόλοιπων δυνάμεων και καταψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δημόσιο Τομέα όπου πλειοψηφία είναι κυρίως η ΠΑΣΚ αλλά και η ΔΑΚΕ «δεν κουνιέται φύλλο» ή καλύτερα στηρίζουν «με χέρια και με πόδια» την πολιτική του συστήματος.

Την ίδια στιγμή οι ταξικές δυνάμεις κυρίως στον Ιδιωτικό Τομέα και σε όσα συνδικάτα είναι πλειοψηφία οργώνουν στην κυριολεξία τους χώρους δουλειάς, οργανώνουν τη λαϊκή πάλη και αντίσταση από τα κάτω, επιδιώκουν να δημιουργήσουν όρους και προϋποθέσεις νικηφόρας αντεπίθεσης.

Έτσι, από τις 4 Οκτώβρη και μέχρι σήμερα έχουν προκηρυχθεί ή στηριχθεί πάνω από 50 απεργίες και κινητοποιήσεις, αρκετές απ’ αυτές με νικηφόρα αποτελέσματα.

Σταχυολογούμε μερικές:

•ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ. Η ταξική Ομοσπονδία Τουρισμού-Επισιτισμού με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις απέτρεψε 48 απολύσεις συμβασιούχων.
•ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ (Όμιλος Λαναρά). Συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ταξικής Ομοσπονδίας Ιματισμού ενάντια στις 170 απολύσεις.
•ΦΑΓΕ-ΕΒΓΑ (Όμιλος Φιλίππου). Απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις 19 απολύσεις από την ταξική Ομοσπονδία στα Τρόφιμα-Ποτά-Γάλα.
•ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ (Αλεξ/πολη) και ΘΡΑΚΩΝ-YTONG (Ορεστιάδα). 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και στην εκ περιτροπής απασχόληση.
•LIDL. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων στους Εμποροϋπάλληλους, πέτυχαν την επαναπρόσληψη απολυμένης εγκύου.
•ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Το ΠΑΜΕ με παρέμβαση του ταξικού Εργατικού Κέντρου απέτρεψε την απόλυση πέντε συμβασιούχων βρεφονηπιοκόμων σε παιδικό σταθμό της πόλης, κατακτώντας ταυτόχρονα αυξήσεις πάνω απο 5% στους μισθούς.
•ΛΑΡΚΟ. Μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις δολοφονίες εργατών ή όπως τα λένε «εργατικά ατυχήματα».
•ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δυναμικές κινητοποιήσεις των Μεταλλεργατών και σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής στο Υπ.Εργασίας. Πέτυχαν 1200 ευρώ έκτακτο επίδομα ανεργίας ενώ κατέκτησαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις από 6% έως 9,5%.
•ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων ενάντια στις 270 απολύσεις συμβασιούχων.
•ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ. Απεργιακές κινητοποιήσεις από τα ταξικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και την καταβολή δεδουλευμένων από τον εφοπλιστή Αγούδημο.
•STAGE. Στήριξη των κινητοποιήσεων των 30.000 απολυμένων συμβασιούχων των STAGE, όπως και των συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, για σταθερή μόνιμη δουλειά σε όλους. Μονιμοποίηση όλων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ. Κινητοποίηση του ταξικού σωματείο «Βύρωνας» στα γραφεία του ΟΜΕΔ για ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Συνάδελφε-συναδέλφισσα.

Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή!

Μέσα από τις ταξικές ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους, τις Επιτροπές Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, το συντονισμό με τα ταξικά εργατικά συνδικάτα, τους γονείς, τους μαθητές-φοιτητές, οργανώνουμε την πάλη από τα κάτω.

Να ξεμπερδεύουμε με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι μέρος του προβλήματος, είναι επικίνδυνες!

Να ξεμπερδεύουμε με τους βολεμένους συνδικαλιστές της εργατικής αριστοκρατίας που κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης.

Συνάδελφε-συναδέλφισσα.

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων ΔΣ, στις ΕΛΜΕ, στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και στα σωματεία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), βγάλε τα συμπεράσματά σου, κάνε το βήμα, άλλαξε το συσχετισμό!

ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στηρίζουν το σύστημα, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου, το σχολείο ΑΕ.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι ενσωματωμένη στον ευρωμονόδρομο και τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, κινείται «εντός των τειχών», πατάει σε «δυο βάρκες», και με το κεφάλαιο και με τη μισθωτή εργασία, είναι αφερέγγυα.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ υπονομεύουν τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος, συμμαχούν με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό μόνο και μόνο για να χτυπούν το ΠΑΜΕ, είναι ανάχωμα και εμπόδιο στη ριζοσπαστικοποίηση και ισχυροποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Διεκδικούμε

•Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς τώρα! Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης (stage, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις (stage, συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι).
•1800 ευρώ στο νεοδιόριστο. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε δημόσια και ιδιωτική Εκπαίδευση Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου.
•Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση για όλους. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας. Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών-αντιεκπαιδευτικών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων. Επιστροφή των απωλειών των ταμείων από το 1950 έως σήμερα. Άμεση κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ και δωρεάν πλήρη περίθαλψη και παροχή φαρμάκων.
•Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα στους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους (για όσο υπάρχουν), υπολογιζόμενα για όλους τους μήνες του χρόνου. Επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού. Άμεση κατάργηση της διάταξης του Νόμου Πετραλιά για 100 ένσημα το έτος, που αποκλείει τους ωρομίσθιους από το στοιχειώδες δικαίωμα δωρεάν επίσκεψης στο θεράποντα ιατρό και αναγκαίας φαρμακευτικής αγωγής
•Εξίσωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών Α/θμιας με αυτό της Β/θμιας. Άμεση νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου των νηπιαγωγών στην ίδια κατεύθυνση.
•Ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία στο 15%.
•Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Ενιαίο Δωδεκάχρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο. Ίδρυση Δημόσιων και Δωρεάν Επαγγελματικών Σχολών μετά το δωδεκάχρονο σχολείο. Κατάργηση του ανισότιμου διπλού δικτύου ΓΕΝΙΚΗΣ-ΤΕΕ, των ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ-ΚΟΛΕΓΙΩΝ. Να μην ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία 36/05 για τα κολέγια. Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
•Λειτουργία της ειδικής αγωγής ως υποχρεωτικής, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, χωρίς αποκλεισμούς και κατηγοριοποιήσεις.
•Εγγραφή στο δημόσιο σχολείο όλων των παιδιών των μεταναστών, ανεξάρτητα από έγγραφα νομιμοποίησης. Διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας, ιστορίας και γεωγραφίας της χώρας προέλευσής τους.
•Δημιουργία ενιαίων παιδαγωγικών πανεπιστημιακών σχολών (ΕΠΠΣ) για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Εμπιστέψου τη δύναμή σου. Στήριξε τη φωνή σου.

Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ.

Οργανώσου στις Επιτροπές Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

ΠΑΜΕ ισχυρό-δύναμη για τον εκπαιδευτικό!

_________________

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

_________________
Έχω κι εγώ το έρτζι μου...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 7939
Registration date : 30/10/2007

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ   ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Icon_minitimeΣαβ Νοε 28, 2009 9:35 pm

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Για μόρφωση - δουλειά - ζωή

Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι οργανώνουν τη δράση τους για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πολύμορφες προετοιμασίες για την καλύτερη οργάνωση των συλλαλητηρίων που θα γίνουν στις 10 Δεκέμβρη σε κάθε πόλη. Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φορείς διαδίδουν σε σχολές, σχολεία, χώρους δουλειάς το μήνυμα - σύνθημα των συλλαλητηρίων: «Οργανώνουμε τον αγώνα μας για μόρφωση - δουλειά - ζωή», υπογραμμίζοντας ότι η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού και η απάντηση στις αντιδραστικές αλλαγές που δρομολογούνται πρέπει να είναι ενιαία.

Μέχρι στιγμής συσκέψεις έχουν ήδη πραγματοποιήσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η ΔΗΠΑΚ, ωρομίσθιοι καθηγητές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αποφασίζοντας περιοδείες και εξορμήσεις, σχεδιάζοντας ειδική καμπάνια για εργαζόμενους φοιτητές.

Τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια έχουν αποφασίσει και οι Επιτροπές Αγώνα Ωρομίσθιων - Αναπληρωτών που συγκροτούνται σε διάφορες πόλεις και παλεύουν αυτή την περίοδο για το δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών και εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Σήμερα και αύριο συνεδριάζουν τα συλλογικά όργανα των μαθητών. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά συνεδριάζει σήμερα, Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (οδός Mπουμπουλίνας 21), με επίκεντρο της συνεδρίασης το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 10 Δεκέμβρη. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας συνεδριάζει αύριο, Κυριακή, στις 4 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού (οδός Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος, στοά Φέξη - πλατεία Κάνιγγος). Μαθητικό συλλαλητήριο στις 10 Δεκέμβρη διοργανώνει και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας. Για την καλύτερη οργάνωση και την επιτυχία του συλλαλητηρίου, συνεδριάζει αύριο Κυριακή, στις 7.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο στις 10 Δεκέμβρη, με την κάθοδο στις 11.30 το πρωί όλων των σχολείων στο Αργοστόλι, διοργανώνει το Συντονιστικό Φορέων Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στο οποίο έχουν συσπειρωθεί μαζικά πολλοί φορείς.

_________________
Έχω κι εγώ το έρτζι μου...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
 
ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ-
Μετάβαση σε: