HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!

ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

μεταναστες ηπειρωτες

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
zagreas
Τζόβενο
zagreas

Αριθμός μηνυμάτων : 27
Registration date : 24/06/2010

μεταναστες ηπειρωτες Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: μεταναστες ηπειρωτες   μεταναστες ηπειρωτες Icon_minitimeΠαρ Αυγ 27, 2010 10:52 pm

η συμπεριφορα των ηπειρωτων για την πατρωα γη ειναι εως προδοτικη...
η μεταναστευση υπηρξε για να γινει λιγο καλυτερη η ζωη των κατατρεγμενων γονιων αφου οι περισσοτεροι ησαν ανυπαντροι ,και κατα συνεπεια να παρουν ζωη τα χωρια μας.
το αποτελεσμα καταστροφικο.ξεχασαν ζωντανους γονεις,σβηστα καντηλια σε νεκρους γονεις και σπιτια να πεφτουν..................χωρια να ερημωνουν
μεγαλη ντροπη???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
στην απειρο ηπειρο των 213 ευεργετων ντροπη
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 8202
Registration date : 30/10/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μεταναστες ηπειρωτες   μεταναστες ηπειρωτες Icon_minitimeΠαρ Αυγ 27, 2010 11:13 pm

και όχι μόνο, Ζαγκρέα...

προχτές, που είχα φέρει έναν τεχνικό για να βάλει κεραία τηλεόρασης, βρέθηκε να έχει κι εκείνος γυρίσει από τη Γερμανία όπως και η σπιτονοικοκυρά μου.

έπιασαν το λοιπόν την κουβέντα και τι συμπέρασμα κοινό έβγαλαν;

πως οι ρωμιοί κατέστρεψαν τη Γερμανία!

εκμεταλλεύτηκαν λέει το γερμανικό κράτος με διάφορες μπαμπεσιές και πήραν αποζημιώσεις κλπ που δε δικαιούνταν.

δε μίλησα... έτσι κι αλλιώς δεν είχε και νόημα... Λυπήθηκα όμως αφάνταστα. Γιατί θα συμφωνήσω μαζί σου. Η Ελλάδα καταστράφηκε από τη μετανάστευση. Και την καταστροφή αυτή τη βιώνουμε όλοι μας πλέον.

Σήμερα πήρα την επιβεβαίωση και από την κόρη της σπιτονοικοκυράς μου. Που ζει με την οικογένειά της στη Γερμανία. Αύριο φεύγουν. Ξαναγυρίζουν στο Ντόιτσλαντ...

Μου εξομολογήθηκε λοιπόν η κοπέλα την επιθυμία να έρθουν να ζήσουν μόνιμα εδώ, γιατί εκεί δε ζουν!!! Και προβληματίζεται πώς θα ενσωματωθούν τα παιδιά της στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα... Γιατί ούτε κι αυτό δεν μπόρεσε η Ελλάδα να κάμει. Να μεριμνήσει για την παιδεία των ελληνοπαίδων του εξωτερικού. Όχι τουλάχιστον στο βαθμό που θα έπρεπε. Έτσι τα ελληνόπουλα του εξωτερικού λαμβάνουν παιδεία ξενική. Ούτε τα ελληνικά να τα μιλάνε της προκοπής δε μαθαίνουν. Πώς να γυρίσουν πίσω;

Έχω έναν ξάδερφο στη Νότια Αφρική. Λείπει από τις αρχές της δεκαετίας του 60. Οι δυο του κόρες δε σκαμπάζουν γρυ ελληνικά. Αναγκάζομαι να συνεννοούμαι μαζί τους στο φέις μπουκ αγγλιστί... Εκεί καταντήσαμε. Να μην μπορούμε να μιλάμε με τους συγγενείς μας τη μητρική μας γλώσσα.

Την ίδια ώρα και δε θα το πω με ρατσιστική διάθεση, έχει πλημμυρίσει η Ελλάδα αλλοδαπούς. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς, και στη Θεσπρωτία, πλεονάζουν οι ξένοι. Ξένες κι αυτές που γεροκομούν τους παρατημένους γονείς στα χωριά. Πώς καταντήσαμε έτσι;
http://educandus.blogspot.com/
zagreas
Τζόβενο
zagreas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μεταναστες ηπειρωτες   μεταναστες ηπειρωτες Icon_minitimeΣαβ Αυγ 28, 2010 12:30 am

αγαπητη μου δαναη μαλλον εχεις καλυτερα νεα εσυ αφου σου ειπε η κοπελια οτι θα ηθελε να επιστρεψει,εστω και ας μην το πιστευε [εγω δεν την πιστευω) εζησα στιγμες απειρου καλλους στο λιμποβο φετος απο την φυλη του δαν .ηρθαν φετος να μας πικαρουν για την κακη κατασταση της χωρας ,και ποσο καλα ειναι στην γερμανια .μου θυμισαν παλαιες κακες στιγμες του 1970 με τα μεγαλα αυτοκινητα γερμανικων προδιαγραφων και πινακιδων ντε????
κριμα για τους ηπειρωτες και την πατριδα μουτην χωρα των χαονων και των μολοσσων..........

αν καταλαβα καλα εισαι δασκαλα στην ηγουμενιτσα?
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μεταναστες ηπειρωτες   μεταναστες ηπειρωτες Icon_minitimeΣαβ Αυγ 28, 2010 10:13 am

σωστά κατάλαβες, Ζαγκρέα... και περιμένω με αγωνία να ανοίξει το σχολειό για να γνωρίσω το μαθητόκοσμο της πόλης...
zagreas
Τζόβενο
zagreas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μεταναστες ηπειρωτες   μεταναστες ηπειρωτες Icon_minitimeΣαβ Αυγ 28, 2010 1:34 pm

ευχη για καλη χρονια πλουσια δημιουργικη,ευχη για περισσοτερη ελληνικη αρχαια γραμματεια
εστω και κρυφα απο το υπουργειο παραπαιδειας,και αγαπη για τα παιδια που τοσο δυσκολο εργο ζωης εχουν μπροστα τους ..να μου πεις σε ποιο σχολειο εισαι να περασω να σε γνωρισω
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μεταναστες ηπειρωτες   μεταναστες ηπειρωτες Icon_minitimeΣαβ Αυγ 28, 2010 9:17 pm

Ευχαριστώ για τις ευχές. Απέναντι από το λιμάνι της Κέρκυρας είναι το σχολείο, δεν το βρίσκω όμως καλή ιδέα να περάσεις από κει. Μου είναι άγνωστος ο χώρος και δεν ξέρω καθόλου τι πνεύμα επικρατεί. Θα χαρώ όμως αν ο δρόμος σου σε βγάλει Ηγουμενίτσα, να συναντηθούμε για καφεδάκι.
zagreas
Τζόβενο
zagreas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μεταναστες ηπειρωτες   μεταναστες ηπειρωτες Icon_minitimeΣαβ Αυγ 28, 2010 9:53 pm

βεβαιως και θα ειμαι προσεκτικος αλλωστε παντα παρασκευη απογευμα ερχομαι στο λιμποβο
μαλλον η διατυπωση ηταν λαθος .με χαρα θα ανταμωσουμε σε ενα καφενεδακι,η να ερθεις στο λιμποβο η γυναικα μου ειναι τρομερη μαγειρισα και υπεροχος,γλυκος, ανθρωπος.
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μεταναστες ηπειρωτες   μεταναστες ηπειρωτες Icon_minitimeΣαβ Αυγ 28, 2010 10:06 pm

Πώς έρχεται κανείς στο Λίμποβο; Φαντάζομαι ότι θα χρειαστώ τη βοήθεια του πατέρα μου για τέτοια εκδρομή. Δεν τα ξέρω καλά τα μέρη σας... Μπορούμε να έρθουμε από Βροσίνα;
zagreas
Τζόβενο
zagreas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: μεταναστες ηπειρωτες   μεταναστες ηπειρωτες Icon_minitimeΣαβ Αυγ 28, 2010 10:36 pm

παρα πολυ απλο.βγαινοντας απο ηγουμενιτσα εχουμε προορισμο το φιλιατι.(ηγουμενιτσα ,ελαια,βρυσελα,ακριβως στο σημειο αναβασης για φιλιατι αριστερα στριβεις δεξια για γηρομερι,μαυρονερι,αγιο νικολαο,αγιοι παντες εκει ρωτας για το λιμποβο ........
συνολικα χιλιομετρα 13 ηγουμ,φιλιατι και 18 φιλιατι λιμποβο με μια υπεροχη διαδρομη ....εκδρομη

μεταναστες ηπειρωτες
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ :: ΑΠΕΙΡΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ-
Μετάβαση σε: