Με καθυστέρηση μόλις 2 ετών! δίνω τη συνέχεια της συνταγής:
Καθαρίζουμε πατάτες και τις κόβουμε αρκετά χοντρές.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού λάδι, 1 ποτήρι του νερού νερό, αλάτι, πιπέρι, και οπωσδήποτε μουστάρδα. 2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες δίνουν επίσης πολύ ωραία γεύση. Κατά προτίμηση βάζουμε και φρέσκια μυρωδάτη ρίγανη.
Φουρνίζουμε σε φούρνο που έχουμε ζεστάνει καλά. Θερμοκρασία 250 βαθμοί, ψήσιμο από κάτω.
Στα 40 λεπτά γυρίζουμε το κοτόπουλο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες να βρεχτούν από το ζουμάκι και να ψηθούν και αυτές και από την άλλη.
40 λεπτά αργότερα γυρίζουμε και πάλι το κοτόπουλο και στύβουμε ένα μεγάλο λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό. Ανακατεύουμε (απαλά για να μη διαλυθούν) και τις πατάτες. Και ξαναφουρνίζουμε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να πάρει ωραίο χρώμα και να μείνει με το λαδάκι του.
- το λεμόνι σκληραίνει τις πατάτες, μην το βάλετε λοιπόν από την αρχή, θα μείνουν άψητες
- η μουστάρδα δίνει και ξεχωριστή γεύση στο φαγητό αλλά και ένα απίθανο χρυσαφί χρώμα στις πατάτες