Ο τίτλος είναι εντελώς αυθαίρετος. Μόνο και μόνο για να απαντήσει στη θεωρία πως οι Ιταλοί φτιάχνουν τις καλύτερες πίτσες στον κόσμο. Σιγά τα ωά... και για τις ιταλιάνες και γενικώς για τις πίτσες που ο καθένας μπορεί να τις φτιάξει σε πέντε λεπτά και κατά το γούστο του και να ψήσει σε άλλα δέκα. Ιδού η δική μου επιλογή:
Αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ μια βάση για την πίτσα. Υπάρχουν διαφόρων λογιών. Προσωπικά προτιμώ τις πίτες για σουβλάκι και δη ολικής αλέσεως για μεγαλύτερη νοστιμιά.
Τη χαράζω με το μαχαίρι σε οκτώ κομμάτια.
Καλύπτω με λίγο κέτσαπ όλη την επάνω επιφάνεια της πιτούλας και μετά αρχίζω να προσθέτω τυριά και αλλαντικά.
Ο καθένας μπορεί να διαλέξει ό,τι τυρί και ότι αλλαντικό του αρέσει.
Για τη συγκεκριμένη της φωτογραφίας έβαλα πρώτα τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού ένταμ. Μετά έκοψα σε κομματάκια δυο φέτες ζαμπόν και κάλυψα το τυρί.
Επόμενη στρώση με φετούλες γκούντα και μπέικον.
Πρόσθεσα τρεις ελιές Καλαμών κομμένες σε φετούλες και μια μικρή φρέσκια ντομάτα.
Από πάνω έβαλα μερικούς κύβους από κεφαλοτύρι και πασπάλισα με λίγη ρίγανη.
Φούρνισα για δέκα λεπτά με το φούρνο να είναι στον αέρα και θερμοκρασία 250.
Μπορεί κανείς να βάλει και πιπεριά ψιλοκομμένη, κάπαρη, λουκάνικα σε φετούλες, μανιταράκια, κασέρι κλπ. Είναι θέμα γούστου.