Πάει ο παλιός ο χρόνος. Και μαζί του πήρε και 19 κιλά. Για να μη ζηλεύει το νέον έτος, αρχίζουμε ευθύς αμέσως τις διαιτητικές συνταγές. Με γιουβαρλάκια αβγολέμονο!
ΥΛΙΚΑ1/2 του κιλού μοσχαρίσιο κιμά (άπαχο ή με λίγο λίπος)
άνηθος (και μαϊντανός χρειάζεται αλλά εμείς δεν είχαμε στο σπίτι)
2 ξερά κρεμμύδια
4 καρότα
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι
2 αβγά - 2 λεμόνια (για το αβγολέμονο - εκτός από το ασπράδι του ενός αβγού που θα μπει στη ζύμη με τον κιμά)
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΒάζουμε στην κατσαρόλα το νερό να βράσει. Πόσο; Εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας... Εγώ βάζω γεμάτη την κατσαρόλα γιατί μου αρέσει το ζουμάκι...
Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά, τα καρότα, τον άνηθο, τον μαϊντανό (εμείς ξαναλέω δεν είχαμε) και το ξερό κρεμμύδι:
Με τον τρίφτη τρίβουμε το ένα κρεμμύδι και τα 2 καρότα. Κόβουμε και τον άνηθο και τον μοιράζουμε μισό για τη ζύμη και μισό για το ζουμάκι.
Τρίβουμε ένα ακόμη καρότο για να το βάλουμε στην κατσαρόλα όταν βράσει το νερό: