HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

 

 ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 02, 2018 7:50 pm

Πάει ο παλιός ο χρόνος. Και μαζί του πήρε και 19 κιλά. Για να μη ζηλεύει το νέον έτος, αρχίζουμε ευθύς αμέσως τις διαιτητικές συνταγές. Με γιουβαρλάκια αβγολέμονο!


ΥΛΙΚΑ

1/2 του κιλού μοσχαρίσιο κιμά (άπαχο ή με λίγο λίπος)
άνηθος (και μαϊντανός χρειάζεται αλλά εμείς δεν είχαμε στο σπίτι)
2 ξερά κρεμμύδια
4 καρότα
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι

2 αβγά - 2 λεμόνια  (για το αβγολέμονο - εκτός από το ασπράδι του ενός αβγού που θα μπει στη ζύμη με τον κιμά)


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό να βράσει. Πόσο; Εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας...  Εγώ βάζω γεμάτη την κατσαρόλα γιατί μου αρέσει το ζουμάκι...

Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6011

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά, τα καρότα, τον άνηθο, τον μαϊντανό (εμείς ξαναλέω δεν είχαμε) και το ξερό κρεμμύδι:


ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6012

Με τον τρίφτη τρίβουμε το ένα κρεμμύδι και τα 2 καρότα. Κόβουμε και τον άνηθο και τον μοιράζουμε μισό για τη ζύμη και μισό για το ζουμάκι.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6013

Τρίβουμε ένα ακόμη καρότο για να το βάλουμε στην κατσαρόλα όταν βράσει το νερό:

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6014


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Τρι Ιαν 02, 2018 11:28 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 02, 2018 7:54 pm

Κόβουμε σε φέτες το άλλο καρότο και σε κυβάκια το δεύτερο κρεμμύδι.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6015

Όλα αυτά τα υλικά, μαζί με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, καθώς και τριμμένο καρότο, θα τα ρίξουμε στην κατσαρόλα μόλις βράσει το νερό.

Ετοιμάζουμε παράλληλα και τη ζύμη και προσθέτουμε αμέσως μετά και τα γιουβαρλάκια.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 02, 2018 7:56 pm

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6016

Βάζουμε τον κιμά σε λεκανίτσα και τον ζυμώνουμε καλά με το ξερό κρεμμύδι που τρίψαμε, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό, το τριμμένο καρότο, το μισό ρύζι και το ασπράδι από το ένα αβγό (αφού το χτυπήσουμε καλά με το σύρμα).

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6017
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 02, 2018 11:00 pm

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6018

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε με μια κουτάλα λίγα λίγα στο νερό που βράζει:

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6019
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 02, 2018 11:07 pm

Αφήνουμε να βράσουν περίπου 35 λεπτά:

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6020

Προσθέτουμε τότε το λίγο ρύζι που κρατήσαμε και σε πέντε λεπτά βάζουμε μπροστά το αβγόκομμα.

Στύβουμε τα δυο λεμόνια, χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά και προσθέτουμε αργά αργά το χυμό του λεμονιού. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο και αργά αργά τον καυτό ζωμό και συνεχίζουμε να χτυπάμε με ρυθμό τα αβγά. Αφού ρίξουμε 3 τουλάχιστον κουτάλες ζωμό, ρίχνουμε το μίγμα των αβγών στην κατσαρόλα. Αργά αργά και γυρίζοντας με μια ξύλινη κουτάλα το φαγητό για να μην κόψει το αβγό.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6021

Καλή μας όρεξη!!!


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 02, 2018 11:12 pm

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Δείτε αναλυτικά στη σχετική ανάρτηση:

https://educandus.forumgreek.com/t604-topic
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 02, 2018 11:15 pm

Προσθέτουμε όσο λεμόνι και πιπέρι θέλουμε. Αλάτι ούτε "σπυρί".


ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Hpim6022
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ   ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Icon_minitimeΤρι Ιαν 02, 2018 11:23 pm

Για όσους δεν κάνουν δίαιτα, η συνταγή για τα κανονικά γιουβαρλάκια αβγολέμονο είναι αναρτημένη εδώ:

https://educandus.forumgreek.com/t529-topic
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
 
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ :: ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ-
Μετάβαση σε: