HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

 

 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ!

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ!   ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ! Icon_minitimeΠεμ Δεκ 31, 2020 11:12 am



ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ

100 γραμ. κουβερτούρα
200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (μισό κουτί)
Μισό πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 - 2 κουταλιές κονιάκ ή άλλο ποτό
Καρύδια τριμμένα 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί και μετά 15 λεπτά ψυγείο για να σφίξει η ζύμη.

Πλάθω σε μπαλάκια μεγέθους  καρυδιού

Τυλίγω σε  ό,τι μου αρέσει! (καρύδα, τρούφα, καρύδι, φιστίκι Αιγίνης κλπ)

Θα βγουν (λέει) γύρω στα 25 τρουφάκια!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ!   ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ! Icon_minitimeΤετ Ιαν 06, 2021 9:49 pm

https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/troyfes-galaktos-me-mpiskota

Συστατικά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. κουβερτούρα
Για την επικάλυψη

κακάο
τρούφα, πολύχρωμη
καρύδα, τριμμένη


Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αδειάζουμε το ζαχαρούχο, προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε 75 γρ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά με μία σπάτουλα.
Αφήνουμε λίγο στην άκρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. μπισκότα που τα έχουμε σπάσει στα χέρια.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
Βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τις διακοσμήσεις που έχουμε επιλέξει.
Φοράμε γάντια μίας χρήσης, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Κάθε μπαλάκι το βουτάμε στα μπολ με τις διακοσμήσεις που επιθυμούμε.
Αν δεν σερβίρουμε τις τρούφες αμέσως, τις βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
 
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ :: ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ-
Μετάβαση σε: