ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ Η ΗΠΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΟΜΙΚΡΟΝ Πεμ Ιαν 06, 2022 9:49 am | |
| Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και πάλι τα παπαγαλάκια του Μητσοτάκη προσπαθώντας να διασώσουν την κυβέρνηση από τις συνέπειες των τραγικών λαθών της. Και δε μιλάμε μόνο για την πανδημία αλλά και την κατάρρευση της οικονομίας. Το κυρίαρχο επιχείρημά τους αυτές τις ημέρες, προκειμένου να δικαιολογήσουν το άνοιγμα των σχολείων, είναι πως δε πα να υπάρχουν 50.000 κρούσματα την ημέρα; Ε, δεν έγινε και τίποτε γιατί πλέον κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον που είναι ακίνδυνη! Δύο τα ψέματα σε 5 λέξεις: 1. Όλοι οι σοβαροί επιστήμονες τονίζουν πως εξακολουθεί ένα μεγάλο κομμάτι κρουσμάτων να οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα. 2. Η επικινδυνότητα της Όμικρον δεν έχει ακόμη αποδειχτεί. Αναλυτικά η τελευταία πρόταση παρουσιάζεται σε άρθρο της εφημερίδας Έθνος, γραμμένο στις 2/1/2022: - Παράθεση :
https://www.ethnos.gr/
Σαφή προειδοποίηση να μην υποτιμάται η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, απευθύνει ο παθολόγος Γιώργος Παππάς, ο οποίος ασχολείται ερευνητικά εδώ και χρόνια με την ανάπτυξη σεναρίων επιδημιών και την ετοιμότητα αντιμετώπισής αυτών των καταστάσεων.
Ο ερευνητής στέκεται σκεπτικός απέναντι σε όσους λένε πως η Όμικρον θα φέρει και το τέλος της πανδημίας και κάνει λόγο για λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης.
«Με το να νομίζουμε ότι θα είναι αποδοτικά μέτρα με χρονοδιακόπτη, κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και δίνουμε χώρο σε ακόμη μεγαλύτερο ιικό πολλαπλασιασμό», σημειώνει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα agon.gr. ΠαρΆ όλα αυτά, τονίζει ότι υπάρχει τρόπος να σταματήσει η αλυσίδα της μετάδοσης και μάλιστα χωρίς την επιβολή ενός «σκληρού» lockdown. Αρκεί όλοι μας να εφαρμόσουμε τα μέτρα που αποφασίζονται και η πολιτεία να μεριμνήσει για να κάνει ελέγχους.
Η συνέντευξη του κ. Παππά
Τη στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον έχει εκτοξεύσει τα κρούσματα κορονοϊού σε αδιανόητα μέχρι πρότινος επίπεδα, βλέπουμε να βρίσκει ευεπίφορο έδαφος στους πολίτες η λογική «να κολλήσουμε να τελειώνουμε», μιας και έχουν δει το φως και διάφορα στοιχεία ότι η νόσηση δεν είναι και τόσο βαριάς μορφής; Μήπως τελικά είναι η λύση να νοσήσουμε;
Πρώτον, θα πρέπει να ερμηνεύσουμε αυτά τα στοιχεία περί ηπιότητας.
Στοιχεία υπάρχουν επί του παρόντος από τη Νότιο Αφρική, μια χώρα όπου ο πληθυσμός άνω των 65 ετών είναι μόλις το 6% του συνόλου.
Στοιχεία υπάρχουν, επίσης, και από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Δανία, που παρατηρούν αυξήσεις στις εισαγωγές στο νοσοκομείο, σε μικρότερο βαθμό όντως σε σχέση με την αντίστοιχη φάση του κύματος από το στέλεχος Δέλτα. Όμως εδώ να θυμίσω ότι και τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο μιλούσαμε για ελαττωμένο φορτίο του συστήματος υγείας και ελαττωμένους θανάτους από το Δέλτα, και η συνέχεια μας διέψευσε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αντίκτυπος των αυξημένων κρουσμάτων σε διασωληνώσεις και θανάτους εμφανίζεται με καθυστέρηση 3 και 5 εβδομάδων αντίστοιχα.
Αυτή η ηπιότητα μπορεί να είναι απλά μια επίπλαστη εικόνα, επειδή το Όμικρον προσβάλλει και πολλούς εμβολιασμένους, οι οποίοι έχουν προστασία, λόγω του εμβολίου, από το να νοσήσουν βαριά. Θα πρέπει να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί αυτή η παραλλαγή του ιού, όταν εισέλθει σε δομές ευπαθών ή σε ομάδες ανεμβολίαστων, κι εκεί κανείς δεν εγγυάται ότι θα είναι αθώα η εξέλιξη. | |
|