Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση
HOMA EDUCANDUS
ΠΟΡΤΑΛ
ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ
 
______________________
 
  1. ΒΗΜΑ  ΠΡΩΤΟ: ΑΠΟΚΤΗΣΗ E-MAIL (Εάν ήδη έχετε, μπορείτε να πάτε στο επόμενο βήμα.)
Για να το αποκτήσετε δε χρειάζεστε μόνιμη σύνδεση στο ίντερνετ. Ο καθένας μπορεί σήμερα να πάρει δωρεάν e-mail από διάφορες υπηρεσίες, πχ yahoo ή freemail.
 
Πατήστε με το ποντίκι σας εδώ: http://gr.yahoo.com/

Στη σελίδα που θα ανοίξει θα πατήσεις εκεί που γράφει:  Yahoo! Mail

Έπειτα πατάς δεξιά κάτω στην  Εγγραφή

Κατόπιν συμπληρώνεις προσεκτικά την αίτηση

Προσοχή στον κωδικό. Να κάνετε ότι ακριβώς προτείνει το σύστημα, γράμματα δηλαδή και αριθμούς. Αλλά και να φροντίσετε να τον θυμάστε. Για το λόγο αυτό καλό είναι να σημειώσετε τα στοιχεία αυτά. Αλλά και να διαλέξετε για κωδικό κάτι που για σας σημαίνει πολλά αλλά τίποτα για όποιον άλλον... Πχ μια σημαντική ημερομηνία σε συνδυασμό με ένα όνομα που μπορεί να είναι και ανάποδα γραμμένο.

Όχι όμως το όνομά σας ή το όνομα χρήστη που θα διαλέξετε στο Yahoo. Γιατί αυτό διευκολύνει τους χάκερς...

Στο τέλος της αίτησης υπάρχει ένα κουτάκι που πρέπει να τσεκάρετε με το ποντίκι για να δείξετε ότι συμφωνείτε με τους όρους. Κάτω και αριστερά είναι. (Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τους όρους χρήσης.)
 
Τέλος πατάτε κάτω κάτω εκεί που γράφει:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΟΥ

Και το μέιλ είναι έτοιμο. Φυσικά αν δεν έχετε άλλο μέιλ, θα παραβλέψετε την ερώτηση στην αίτηση για άλλο μέιλ που θα σας στείλουν ειδοποίηση σε περίπτωση ανάγκης.
 
Το καλό με το yahoo είναι πως μπορείς να συνδέεσαι με αυτό το μέιλ από οποιοδήποτε υπολογιστή και οποιοδήποτε μέρος πολύ εύκολα. Το κακό είναι πως αν περάσουν τέσσερις μήνες χωρίς να το χρησιμοποιήσεις (πχ γιατί ξέχασες να το κάνεις) κινδυνεύεις να χάσεις το μέιλ σου.

Με όσα μέχρι στιγμής ισχύουν, η υπηρεσία αυτή προσφέρεται τελείως δωρεάν και παρέχει ικανοποιητικές εγγυήσεις ασφάλειας.
  • E-MAIL FREEMAIL
Κάντε κλικ εδώ http://freemail.gr/  εάν θέλετε να αποκτήσετε ηλεκτρονική διεύθυνση σε αυτή την υπηρεσία. Το καλό είναι πως στην περίπτωση αυτή μπορείτε να χρησιμοποιείτε το e-mail μέσω του OUT LOOK. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και οι οδηγίες είναι στα ελληνικά.
 
___________________________________
 
 
2. ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
 
Στο πάνω μέρος της σελίδας του φόρουμ, βρείτε το εικονίδιο:
 

 
Τον πατάς και διαβάζεις προσεκτικά τους όρους.

Αν συμφωνείς, πατάς στο κάτω μέρος την ταμπελίτσα:

 

Συμφωνώ με τα παραπάνω και είμαι ΑΝΩ των 13 ετών


Έπειτα συμπληρώνεις προσεκτικά τα παρακάτω στοιχεία: (με κόκκινο χρώμα σημειώνονται ως παράδειγμα τα στοιχεία ενός υποθετικού υποψήφιου μέλους)


Πληροφορίες εγγραφής


Ψευδώνυμο μέλους : * ΑΝΝΑ
Email διεύθυνση : * annaloyk@yahoo.gr

Κωδικός : * AN453NA

Έπειτα πατάς την ταμπελίτσα που γράφει:
 
Υποβολή

Σου ξαναζητά όπως βλέπεις τον κωδικό σου. Φυσικά γράφεις τον ίδιο που συμπλήρωσες και πριν. Και ξαναπατάς την ταμπελίτσα
 
Υποβολή

Έχεις πια σχεδόν ολοκληρώσει την εγγραφή σου. Μένουν να γίνουν κάποια πράγματα που εξαρτώνται και από τις ρυθμίσεις του διαχειριστή του φόρουμ.

Στο δικό μας φόρουμ για λόγους ασφαλείας, ο διαχειριστής έχει κρατήσει το δικαίωμα της ενεργοποίησης του λογαριασμού. Έτσι θα πρέπει πρώτα ο διαχειριστής να σε ενεργοποιήσει και μετά να συνδεθείς ως κανονικό μέλος. Αν δε λείπουμε σε διακοπές, αυτό θα γίνει πολύ σύντομα και θα έρθει ειδοποίηση στο e-mail που δώσατε κατά την εγγραφή σας.
_________________________
 
 
3. ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ. ΣΥΝΔΕΣΗ
 
Η σύνδεση είναι μια απαραίτητη διαδικασία σχεδόν κάθε φορά που θα μπαίνετε στο φόρουμ. Είναι πανεύκολη και κρατά μισό λεπτό.
 
Για να συνδεθείς στο λογαριασμό σου, πρέπει να κάνεις κλικ στο επάνω μέρος της σελίδας, εκεί που γράφει:
 


Συμπληρώνεις μετά τα στοιχεία που σου ζητά....

Πρώτον το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείς. Παράδειγμα:

ΑΝΝΑ

Προσοχή, να το γράψεις όπως ακριβώς το έχεις δηλώσει. Αν είναι μικρά γράμματα, με μικρά. Αν είναι κεφαλαία, με κεφαλαία...  Το ίδιο ισχύει με τα ελληνικά ή τα λατινικά.  (Μη βιαστείς λοιπόν να πεις ότι κάτι δεν πάει καλά...  ρίξε πρώτα μια ματιά αν το πληκτρολόγιο είναι σωστά ρυθμισμένο...)

Έπειτα συμπληρώνεις τον κωδικό που διάλεξες:


AN453NA

Μην ξεχάσεις με το ποντίκι να κάνεις κλικ στο μικρό άσπρο κουτάκι, δίπλα ακριβώς από κει που γράφει:

Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη

για να σε θυμάται το σύστημα και να σε συνδέει αυτόματα κάθε επόμενη φορά που θα μπεις στο φόρουμ. (Αυτό δε σημαίνει πως θα σε θυμάται για πάντα, για λόγους ασφαλείας θα σε ξεχνά και τότε θα χρειάζεται να θυμηθείς τον κωδικό σου.)

Έπειτα πατάς Σύνδεση!

Μπορείς πια να απολαύσεις όλα τα προνόμια του μέλους!

 
 
____________________
 
ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
 
Για άλλες απορίες που πιθανόν να σας απασχολήσουν, μπορείτε να πατήσετε στο εικονίδιο που υπάρχει στο πάνω μέρος της σελίδας: