HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!

ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

Μια μαγική δίαιτα

Πήγαινε κάτω 
5 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 8202
Registration date : 30/10/2007

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΚυρ Μάης 17, 2009 12:11 am

Το καλοκαιράκι όχι απλώς πλησιάζει, είναι κιόλας εδώ κι ας επιμένει το ημερολόγιο ότι ακόμη είμαστε στα μέσα του Μάη. Επομένως έφτασε και η ώρα για παραλία. Μόνο που ο χειμώνας άφησε πίσω του και μερικά πουλόβερ λίπους...

Μην ανησυχείτε. Σας έχουμε μια μαγική δίαιτα εξαφάνισης των περιττών κιλών και μάλιστα αστραπιαία. Πέντε κιλά σε μια εβδομάδα! Υπερβολή; Καθόλου... Τη δίαιτα την έχουμε πάνω από τριάντα χρόνια και ποτέ δε μας πρόδωσε. Αρκεί βεβαίως να μην την προδίδουμε κι εμείς. Εννοώ πως απαιτείται αυστηρή τήρηση όλων όσων προβλέπει. Είναι μαγική δίαιτα, αλλά για να πιάσουν τα μάγια χρειάζεται να πείτε το ξόρκι αλάνθαστα!

Ως πρώτη γεύση σας δίνω το σημερινό βραδινό μου, αν και βρίσκομαι κιόλας στην τρίτη μέρα της δίαιτας:

Μια μαγική δίαιτα Hpim8713

Λυπάμαι που ξεκινώ λίγο ανορθόδοξα, αλλά μόλις απόψε σκέφτηκα πως ίσως ενδιαφέρει και άλλους το θέμα. Υπόσχομαι πάντως να επανορθώσω, φωτογραφίζοντας όλα τα γεύματα αυτής της απίθανης δίαιτας.

Απίθανη όχι μόνο για τα κιλά που χάνεις σε μια βδομάδα αλλά και για τον ελάχιστο κόπο που χρειάζεται η προετοιμασία της. Για το οικονομικό σκέλος... απίθανο έχει καταντήσει κι αυτό... αλλά για μια εβδομάδα θα αντέξει η τσέπη σας!

Η δίαιτα από το δημιουργό της - και ήταν διαιτολόγος σε μεγάλο κέντρο ομορφιάς - έχει βαφτιστεί ως χημική... Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές σε κανένα τρόφιμο, γιατί υποτίθεται πως έχουν μεταξύ τους τις δέουσες χημικές αντιδράσεις ώστε να χάνουμε βάρος. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο ευσταθεί επιστημονικά, εκ πείρας πάντως σας διαβεβαιώνω πως ισχύει απόλυτα. Όταν λέμε αλλαγές εννοούμε πως δεν επιτρέπεται να αλλάξεις το κοτόπουλο με ψάρι κλπ αλλά το ίδιο απαγορεύεται να παραλείψεις οτιδήποτε από τον κατάλογο και φυσικά να προσθέσεις ή και να ανακατέψεις τη σειρά... Το πρόγραμμα της δίαιτας πρέπει να τηρείται αυστηρώς!!!

Δεύτερο και εξίσου σημαντικό. Να τρώτε σε λογικό χρόνο το κάθε γεύμα. Το πρωινό σας το πρωί... το μεσημέρι το μεσημεριανό και το βραδινό - αυτό είναι σημαντικότατο - τουλάχιστον 4 ώρες πριν κοιμηθείτε. Παίζει ρόλο το πότε τρώμε ακόμη και όταν δεν κάνουμε δίαιτα... Μην ξεχάσω πως ανάμεσα στα γεύματα δεν επιτρέπεται να τσιμπάτε το παραμικρό...

Τρίτο μυστικό. Πίνετε νερό... Ισχύει για όλες τις δίαιτες και όχι μόνο αδυνατίσματος. Οκτώ ποτήρια νερό το ελάχιστο...

Τέταρτο μυστικό. Βρείτε τρόπο να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα. Μην περιμένετε να πιάσουν τα μάγια αν αυτή τη βδομαδίτσα την περάσετε στον καναπέ κάνοντας ζάπινγκ... Μια άριστη λύση είναι το περπάτημα. Ακολουθεί το θαλάσσιο μπάνιο. Αλλά και ο χορός (καθέτως ή οριζοντίως) Υπάρχουν επίσης οι απλές ασκήσεις που θυμάστε από το σχολείο. Και η γνώση πως όταν κάνεις δίαιτα χρειάζεται η γυμναστικούλα για να σφίξει το σώμα και όχι να αδυνατίσει και να γίνει σαν μπαλόνι ξεφούσκωτο...

Σαν πολλά είπα για αρχή... Ας παρουσιάσω επιτέλους και το πρόγραμμα:

ΠΡΩΙΝΟ (πάντα ίδιο) Χυμός πορτοκαλιού, ένα ή δύο αυγά, μαύρο καφέ ή τσάι.

1η ΜΕΡΑ

ΓΕΥΜΑ: Σαλάτα φρούτων, βάλετε οτιδήποτε σε αυτήν και φάτε όση θέλετε.

ΔΕΙΠΝΟ: Μπριζόλα σχάρας χωρίς λίπος, τομάτα, σέλινο, μαρούλι, αγγούρι, καφές ή τσάι.

(σημείωση: Οι ποσότητες δεν παίζουν ρόλο, τρώτε όσο θέλετε... εκτός αν ρητά ορίζεται η ποσότητα... Προσοχή όμως: Δεν επιτρέπεται να προσθέσετε αλάτι ή ζάχαρη ή ακόμη και λεμόνι ή ρίγανη... Φυσικά και λάδι και βούτυρο ανήκουν στα απαγορευμένα. )

Τα υπόλοιπα αύριο... τώρα πέρασε η ώρα και τα καλά παιδιά πάνε για νανάκια...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΚυρ Μάης 17, 2009 10:53 am

Μια μαγική δίαιτα 87418710

Το πρωινό...

Ίδιο κάθε μέρα

Χυμός πορτοκάλι (όσο θέλετε... φυσικός χυμός όμως, από πορτοκάλι που θα στύψετε με τα χεράκια σας και θα τον πιείτε όσο πιο σύντομα γίνεται, για να μην καταστραφούν οι βιταμίνες του)
Αυγό βραστό (ένα ή και δύο αυγά... αλλά προσοχή στη χοληστερίνη σας, ε;; Φάτε μόνο το ασπράδι αν έχετε τέτοιο πρόβλημα... Αλάτι και πιπέρι απαγορεύονται!!!)
Καφές ή τσάι - χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλυκαντικά, χωρίς γάλα και οπωσδήποτε σε ζεστή μορφή!

Σημασία δεν έχει μόνο το τι αλλά και το πώς... Τα ετοιμάζουμε και τα απολαμβάνουμε ως ένα εξαίσιο και μεγαλόπρεπο πρωινό. Βάλτε αν θέλετε και μουσική... ή ότι άλλο θα κάνει όμορφο το ξεκίνημα μιας μέρας με δίαιτα!

Είναι σημαντικό θέμα και για την παρούσα δίαιτα αλλά και για κάθε επόμενη που θα σκεφθείτε να κάνετε. Διότι συνήθως αγαπητοί μου, όταν δεν κάνουμε δίαιτα, το πρωινό μας είναι ένας καφές τίγκα στη ζάχαρη και στο γάλα με ένα δυο τσιγάρα και μπόλικο άγχος... Ε, εντάξει, θα υπάρχουν ανάμεσά σας και οι εξαιρέσεις... αλλά ο κανόνας είναι αυτός ακριβώς. Ένα λάθος πρωινό που ανοίγει την αυλαία για τι άλλο; Για ακόμη μια λάθος μέρα στη ζωή μας!

Σας βεβαιώνω πως όσο δύσκολο και αν φαίνεται, στην πραγματικότητα βέβαια είναι απλώς ένα κλικ στο μυαλό μας... το πρωινό της δίαιτας είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να σας συμβούν!!!

Νιώθεις τόσο όμορφα και τόσο δυνατός να κάνεις πράγματα... να βάλεις μπρος όλα τα ξεχασμένα σου όνειρα... να πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων κάθε τι που δε γουστάρεις και στη σπάει... Μια απίθανη διάθεση που κάθε μέρα που περνά γίνεται ακόμη καλύτερη καθώς το σώμα ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του και δίνει την αίσθηση της ζωντάνιας και του ανάλαφρου!
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΚυρ Μάης 17, 2009 11:12 am

Μια μαγική δίαιτα 87338710

Ένα συνηθισμένο γεύμα της δίαιτας

Συγκεκριμένα της 1ης, της 4ης και της 7ης μέρας!

Το γεύμα αυτό αποτελείται από φρούτα και μόνο από φρούτα! Τρώτε όσα θέλετε και ό,τι θέλετε. Προϋπόθεση είναι να τα φάτε όλα μαζί, την ίδια ώρα... Και όχι τρώω τώρα ένα μήλο, μετά μια μπανάνα, τσακίζω αργότερα ένα μπολάκι φράουλες και πάει λέγοντας... Αυτό απαγορεύεται! Θα φάτε τα φρουτάκια σας και κατά προτίμηση κομμένα σε μορφή φρουτοσαλάτας, κάνοντας όλη την ιεροτελεστία που κάνουμε για ένα επίσημο γεύμα. Όχι δηλαδή στο πόδι... Θα στρώσετε κανονικά το τραπέζι! Παίζει ρόλο και ας φαίνεται περίεργο!

Όπως ρόλο παίζει να τρώμε αργά και να απολαμβάνουμε τις μπουκιές μας!

Και γενικά να μην επιτρέπουμε να δημιουργηθεί κλίμα στέρησης μα ακριβώς το αντίθετο. Η δίαιτα θέλει καλοπέραση! Γλέντι και χαρά. Κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου και δικαιούμαι να το διασκεδάζω.

Πχ. Για τη φρουτοσαλάτα μου διαλέγω τα πιο ακριβά φρούτα και ξεχνάω πως ζούμε σε εποχή ισχνών αγελάδων! Σημειώνω ενδεικτικά πως τα κερασάκια που βλέπετε, μόλις 448 γρ. τα αγόρασα 3,94 ευρώπουλα! Από περιέργεια θα μετρήσω τα κουκούτσια και θα σας πω πόσο πάει το κεράσι!!!

Τι άλλο κάνω για να γίνει η δίαιτα γιορτή; Εκδρομούλα στα πέριξ και πικ νικ στα εξοχάς! Όπως κι εγώ σήμερα:

Μια μαγική δίαιτα Hpim8714

Το ψυγειάκι είναι έτοιμο... με τα φρούτα που είδατε, φραπέ (σκέτο φυσικά) και νεράκι!!!

Το μαγιό το φοράμε και τα σιντί για το δρόμο είναι κιόλας στην τσάντα!

Καλά να περάσετε κι εσείς!!!
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΚυρ Μάης 17, 2009 10:26 pm

Ουφ... επιτέλους σπίτι και η βραδινή μπριζολίτσα ψήνεται! Ώσπου να ψηθεί προλαβαίνω να ανεβάσω φωτογραφίες από το "μεσημεριανό":
Μια μαγική δίαιτα Hpim8716

Ώρα 11.59... Πέτρου Ράλλη με απόφαση για ανατολικά...

Η φωτογραφία βγήκε για τη μηχανόβια... Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τις γυναίκες που καβαλάνε μηχανές μεγάλου κυβισμού. Και δες την.. κράνος, μποτίτσα και ο σάκος στην πλάτη σαν φαρέτρα. Αμαζόνα της σύγχρονης εποχής.

Εγώ δυστυχώς δεν ξέρω ούτε ποδήλατο... Οπότε περιορίζω τις τσαχπινιές επί ασφάλτου στους τέσσσερις τροχούς. (χμ... για σήμερα τουλάχιστον δεν έχω κανένα παράπονο... τουλάχιστον γλίτωσα το όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά στην Καβάλας - ο τύπος πάντως που πήγε να μου χωθεί εκ δεξιών τα είδε όλα!!! Έπρεπε να ακούγατε τα φρένα του! )

Μια μαγική δίαιτα Hpim8717

12.28 Διόδια Αφιδνών...

Άκου 2,75!!! Μπράβο σε όποιον είχε την υπέροχη ιδέα... Φυσικά γίνεται της μουρλής με τα ρέστα...
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΚυρ Μάης 17, 2009 10:31 pm

Μια μαγική δίαιτα Hpim8718

13.05 Γέφυρα Χαλκίδας...

Βρε παιδιά, βρε Χαλκιδαίοι, τα Χριστούγεννα πέρασαν!!! Βγάλτε επιτέλους τα αστεράκια από τη γέφυρα!!!

Θα έλεγα να βγάλετε και τους κώνους... αλλά καταλαβαίνω πως κάτι πρόβλημα υπάρχει στη γέφυρα, ε;;; Δε μου φάνηκε να ήταν μόνο για βάψιμο των διαχωριστικών γραμμών...
Αλέξανδρος Ζ.
Ανθυποπλοίαρχος
Ανθυποπλοίαρχος

Αριθμός μηνυμάτων : 188
Registration date : 13/12/2007

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΚυρ Μάης 17, 2009 11:32 pm

Πολύ ωραίες, μαγικά ρεαλιστικές οι φωτογραφίες!
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΔευ Μάης 18, 2009 12:19 am

Και μετά τη Χαλκίδα; Ααααα.... το μετά έχει ενδιαφέρον. Γιατί τη Χαλκίδα την ξέρω σαν την τσέπη μου εδώ και δεκαετίες, όσο δηλαδή και η φιλία μου με την Αννούλα... (Σας είπα ότι τον Αύγουστο θα γίνω κουμπάρα;;; Να το δω και να μην το πιστέψω!!! )

Σήμερα όμως το πρόγραμμα δεν είχε Χαλκίδα. Ήθελα να γνωρίσω κάποιον τόπο που δεν είχα ξαναδεί... Κι έτσι δρόμο πήρα, δρόμο άφησα... χιλιόμετρα και χιλιόμετρα... ώσπου επιτέλους έφτασα εδώ:

Μια μαγική δίαιτα Hpim8719

Τι είναι εδώ;

Βασικά Αιγαίο!!! Ένα μπαλκονάκι στο Αιγαίο. Ώρα; 2.56!!! Τρεις ώρες τιμόνι; Ε, ναι. Περίπου τρεις ώρες... Και ώρα για φαγητό επίσης!!!

Μια μαγική δίαιτα Hpim8720
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΔευ Μάης 18, 2009 12:28 am

Μια μαγική δίαιτα Hpim8721

Μια πετσετούλα και το τραπέζι στήθηκε!

Γιορτινό και υγιεινό!

Με πιστεύεις τώρα που σου λέω ότι η δίαιτα θέλει καλοπέραση; Και καλή διάθεση και κέφια και να γουστάρεις που κάνεις δίαιτα και κάνεις κάτι καλό για σένα!!!
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΔευ Μάης 18, 2009 12:31 am

Μια μαγική δίαιτα Hpim8722

Θυμάσαι μια ταινία: ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ; Ε, εδώ είναι ένα πλάνο για τη δίδυμη αδερφή της:

ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΘΕΑ!!!
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΔευ Μάης 18, 2009 12:39 am

Μια μαγική δίαιτα Hpim8723

Όου γιεςςςςςςςς! Στην Κύμη φτάσαμε για να φάμε!!!

Και μην πεις πως δε σε πήραμε τηλέφωνο, ε; Πήραμε και ξαναπήραμε και πάλι πήραμε... Στο τέλος βαρεθήκαμε, σκεφτήκαμε πως μπορεί να ενοχλούμε κιόλας... και το αφήσαμε... Τι είπες; Πως το είχες χαμηλωμένο;;; Συμβαίνουν και αυτά. Δεν ήταν θέλημα της μοίρας να τα πούμε σήμερα... Ας αφήσουμε και τη μοίρα να κάνει το δικό της παιχνίδι. Η μοίρα λοιπόν έφταιξε!!!
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΔευ Μάης 18, 2009 12:43 am

Μαγικά ρεαλιστικές οι φωτογραφίες μου, Αλέξανδρε; Οι δικές μου φωτογραφίες;;; Τσπ... ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΔευ Μάης 18, 2009 5:53 pm

Παράθεση :

Η ... ΜΑΓΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ

ΠΡΩΙΝΟ: (Το ίδιο πάντα κάθε πρωί) Χυμός πορτοκαλιού, ένα ή δύο αυγά, μαύρος καφές ή τσάι

_________

1. ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ
Γεύμα - Σαλάτα φρούτων, βάλετε οτιδήποτε σε αυτήν και φάτε όση θέλετε.
Δείπνον - Μπριζόλα σχάρας χωρίς λίπος, τομάτα, σέλινο, μαρούλι, αγγούρι, καφές ή τσάι.

2. ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
Γεύμα - Κρύο κοτόπουλο σχάρας, τομάτες, γκρέιπ φρουτ.
Δείπνον - Δύο αυγά, σαλάτα μικτή, ένα κομμάτι στεγνή φρυγανιά, γκρέιπ φρουτ, καφές ή τσάι.

3. ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ
Γεύμα - Δυο αυγά, τομάτες, καφές ή τσάι
Δείπνον - Δύο μπριζόλες αρνίσιες χωρίς λίπος, σέλινο, αγγούρι, τομάτα, καφές ή τσάι.

4. ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ
Γεύμα - Σαλάτα φρούτων (όση θέλετε)
Δείπνον - Μπριζόλα σχάρας χωρίς λίπος, τομάτα, σέλινο, μαρούλι, αγγούρι, καφές ή τσάι.

5. ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ
Γεύμα - Δυο αυγά, σπανάκι, καφές ή τσάι
Δείπνον - Ψάρι σχάρας, σαλάτα μικτή, ένα κομμάτι στεγνή φρυγανιά, γκρέιπ φρουτ, καφές ή τσάι.

6. ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ
Γεύμα - Δυο αυγά, σπανάκι, καφές ή τσάι.
Δείπνον - Μπριζόλα σχάρας, σέλινο, αγγούρι, καφές ή τσάι.

7. ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ
Γεύμα - Φρουτοσαλάτα
Δείπνον - Κρύο κοτόπουλο σχάρας, τομάτα, καρότα, βρασμένο λάχανο, γκρέιπ φρουτ, καφές ή τσάι.

Σημειώσεις:

Διαρκεί μόνο δύο εβδομάδες. Το πρόγραμμα πρέπει να τηρείται αυστηρώς. Όχι ποτά. Μην τρώτε όσα δεν περιλαμβάνονται εις το διαιτολόγιον. Να μην τρώτε μεταξύ των γευμάτων. Όλα τα λαχανικά χωρίς βούτυρο. Σαλάτες χωρίς λάδι, άπαχο κρέας, ελάχιστο αλάτι, καφές ή τσάι χωρίς ζάχαρη.

Μην αλλάσσετε τη σειρά της ημερησίας διαίτης διότι το ένα είδος τροφής έχει χημικήν αντενέργειαν επί του άλλου. Εντός δύο εβδομάδων το βάρος σας πρέπει να πέσει κατά εννέα κιλά. Η βάσις της διαίτης είναι χημική, διατηρεί την φυσιολογική δραστηριότητα ενώ χάνετε βάρος. Οι ποσότητες δεν ενδιαφέρουν τόσο, εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρονται ρητώς.

Το ακριβές πρόγραμμα της δίαιτας ... Για τα εννέα κιλά που αναφέρει μην το δέσετε και κόμπο. Ίσως να αφορά υπέρβαρους της τάξης των 150 κιλών που έχουν τέτοια περιθώρια και ειδικά στην αρχή μιας προσπάθειας περιορισμού του βάρους.

Είναι βέβαιο πως ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Και καμία δίαιτα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πανάκεια!

Για τη συγκεκριμένη - που εμένα τουλάχιστον μου ταιριάζει απόλυτα στον οργανισμό μου και πετυχαίνω συνήθως σε μία εβδομάδα να χάσω πέντε κιλά - το μεγάλο αρνητικό της είναι τα πολλά αυγά. Εξίσου αρνητικό είναι πως δεν περιέχει καθόλου γαλακτοκομικά. Γι' αυτό και προσωπικά δεν την ακολουθώ πάνω από το δέκα μέρες. Έτσι κι αλλιώς μετά την πρώτη εβδομάδα ο ρυθμός απώλειας βάρους μειώνεται σε σημείο σπαστικό... Αλλά και η αίσθηση της στέρησης αρχίζει να λειτουργεί υπονομευτικά.

Έτσι μετά τις πρώτες δέκα μέρες και αφού ο οργανισμός έχει πλέον συνηθίσει να τρέφεται σωστά, φτιάχνω ένα δικό μου μενού αρκετά κοντά σε αυτό της δίαιτας αλλά με ελάχιστα αυγά και με προσθήκη γαλακτοκομικών.

Προσθέτω επίσης και λάδι στις σαλάτες μου. Λίγο μεν και νωπό, αλλά το λαδάκι είναι φάρμακο για την υγεία μας και δεν πρέπει να το στερούμαστε τελείως. Νομίζω μάλιστα πως και ο μεταβολισμός μας λειτουργεί καλύτερα όταν παίρνουμε όλα τα βασικά είδη τροφής και έτσι έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους.

Αυτό που αποφεύγω για όσο διάστημα προσπαθώ να χάσω βάρος είναι το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τις τρεις άσπρες σκόνες. Κι αυτό είναι το δικό μου μικρό μυστικό δίαιτας. Κόψε τις τρεις άσπρες σκόνες (την άλλη έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει ούτε να την δοκιμάσεις) και θα δεις τα κιλά να πέφτουν σαν βροχή. Μπορείς δηλαδή να φας τα πάντα, αρκεί να μην περιέχουν αλάτι, ζάχαρι, αλεύρι.(Παρατήρηση για το αλεύρι: τα δημητριακά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό οπότε με μέτρο φροντίζουμε να προμηθεύεται την ανάλογη ποσότητα αλλά με μορφή που δεν αυξάνει το βάρος μας. )

Σημαντικά θέματα για τη δίαιτα - και έχουν ειπωθεί και παραπάνω - είναι:

1. Να πίνουμε τουλάχιστον οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα,

2. Να απέχουν τα γεύματά μας τουλάχιστον πέντε ώρες το ένα από το άλλο και ειδικά το δείπνο να μην το τρώμε λίγο πριν πάμε για ύπνο...

3. Να γυμναζόμαστε... Περπάτημα, κολύμπι, ατομικές ασκήσεις στο σπίτι, χορός κλπ.

Ουσιαστικά το μεγάλο μυστικό μιας πετυχημένης δίαιτας, είναι όλο και όλο πέντε λέξεις:

ΦΑΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

Αυτό το πολύ απλό πραγματάκι που το ξεχνάμε κατά καιρούς και βάζουμε βάρος, (πχ στρωνόμαστε με τις ώρες στον υπολογιστή... δε χρειάζεται ξέρετε να τρώμε παραπάνω για να παχύνουμε... αρκεί να μένουμε ακίνητοι με τις ώρες... )αν το διορθώσουμε θα δούμε το βάρος μας και κυρίως τον όγκο του σώματός μας να αλλάζει θεαματικά. Τον όγκο... είναι άλλο αυτό και άλλο το βάρος... Να γιατί η γυμναστικούλα είναι εντελώς απαραίτητη... Τι σημασία έχει τι δείχνει η ζυγαριά; Ουσιαστικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο όγκος μας, κι εδώ είναι που πολλοί άνθρωποι κάνουν μεγάλα λάθη πολεμώντας μόνο να χάσουν γραμμάρια και όχι να βελτιώσουν τον όγκο τους και σε μέγεθος και σε σχήμα.

Θα μου πείτε, αφού αυτό είναι μεγάλο μυστικό, γιατί να κάνουμε και τη χημική δίαιτα; Κοιτάξτε... αν ήταν μόνο χημική, ( κάτι που εγώ δεν είμαι και χημικός για να το βεβαιώσω... έτσι γράφει ο διαιτολόγος που την έφτιαξε, έτσι λέω κι εγώ... ) ίσως και να μη σας την πρότεινα. Έτσι κι αλλιώς τα χημικά και μάλιστα διαιτολόγια δεν τα πολυσυμπαθώ... Με νοιάζει όμως η μαγική της δύναμη να χάνω βάρος γρήγορα και εύκολα. Κι αυτό για μια εβδομάδα, άντε το πολύ για δέκα μέρες. Ίσα ίσα δηλαδή να "γλυκαθούμε" με το χάσιμο βάρους και να πάρουμε θάρρος να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Είναι δηλαδή η αρχή και μόνο η "χημική" δίαιτα. Από κει και μετά θα πρέπει να τρώμε τα πάντα αλλά με σωστό τρόπο. Και εξοπλισμένοι με υπομονή. Καμία βιασύνη... Αργά και σταθερά και για μεγάλο διάστημα. Πχ δύο κιλά το μήνα... Αν σας φαίνονται λίγα, κάντε τον πολλαπλασιασμό 2 επί 12...

Το έχω κάνει και μπορώ να σας βεβαιώσω πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος δίαιτας από κάθε άποψη. Αργά και σταθερά... Έτσι και μόνο θα δούμε τα αποτελέσματα να διατηρούνται και όχι να ξαναπαίρνουμε σε χρόνο ρεκόρ τα κιλά που χάσαμε με τόσο κόπο...

Σημαντικό συμπλήρωμα κάθε προσπάθειας δίαιτας, είναι το ... σόπινγκ θέραπι. Να γιατί ξεκινώ με τη μαγική δίαιτα την προσπάθεια... Και να γιατί με το που ξεκινάω δίαιτα περνάω και από την κομμώτρια για μια γενναία αλλαγή στο λουκ της κεφαλής μου. Μην τα θεωρείτε άνευ σημασίας. Είναι μικρά μυστικά με τεράστιο ρόλο. Ακόμη και το μακιγιάζ και το προσεγμένο ντύσιμο... Όλα παίζουν ρόλο την περίοδο που κάνουμε δίαιτα. Και φυσικά το να χαιρόμαστε τον εαυτό μας και τη ζωή... (χρειάζεται εξήγηση αυτό;;; )
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΔευ Μάης 18, 2009 6:48 pm

Το δείπνο της πρώτης και της τέταρτης μέρας:

Μια μαγική δίαιτα Hpim8724

Μπριζόλα σχάρας και τομάτες

Μια μαγική δίαιτα Hpim8725

Μαρούλι - Σέλινο - Αγγουράκι

Μια μαγική δίαιτα Hpim8810

Ζεστός καφές ή τσάι
(χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά και χωρίς γάλα)

Ο καφές ή το τσάι στο τέλος των γευμάτων είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της δίαιτας. Και μάλιστα να είναι σε ζεστή μορφή... Μην κάνετε το λάθος και παραλείψετε το ρόφημα και αναρωτιέστε μετά γιατί δε χάνετε βάρος... Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω, ε;
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΔευ Μάης 18, 2009 7:02 pm

Το μεσημεριανό γεύμα της 5ης και της 6ης μέρας της μαγικής δίαιτας:

Μια μαγική δίαιτα Hpim8811

2 αυγά - Σπανάκι

Και οπωσδήποτε ζεστός καφές ή τσάι:

Μια μαγική δίαιτα Hpim8812

Το σπανάκι μερικοί το προτιμούν βρασμένο. Προσωπικά το τρώω φρέσκο - όπως το μαρούλι. Προτιμώ αυτή τη γεύση, μου θυμίζει λίγο μούρα, από τη γεύση του σκέτου και βρασμένου (μπλιαχ) Εξάλλου είναι και πιο όμορφο στο πιάτο, έτσι δεν είναι;
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΔευ Μάης 18, 2009 11:25 pm

Μια μαγική δίαιτα Hpim8813

Το δείπνο της 5ης μέρας:

Ψάρι σχάρας, σαλάτα μικτή, ένα κομμάτι στεγνή φρυγανιά, γκρέιπ φρουτ.

Το ψάρι της φωτογραφίας είναι λυθρίνι και ψήθηκε χωρίς λάδι και λεμόνι... Τελείως σκέτο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα στο ψήσιμο, αλλά στη γεύση είναι μια χαρά. Ειδικά αν κάνουμε το κόλπο με τα φετάκια μιας ώριμης σχετικά ντομάτας... Την απλώνουμε πάνω στη στεγνή σάρκα του ψαριού και το ποτίζει όμορφα με το χυμό της και τη νοστιμιά της...
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΤρι Μάης 19, 2009 3:21 pm

Μια μαγική δίαιτα 88068810

Σπανάκι κι αυγά πάλι... Δεύτερη συνεχόμενη μέρα με σπανάκι κι αυγά για μεσημεριανό...

Να περάσουν οι δέκα μέρες γιατί δεν αντέχω άλλο αυγό. Δηλαδή οι εννέα μέρες... Το Σάββατο έχει έξοδο σε ψαροταβέρνα με τον ... Λάζαρο. Ο γιατρός ... τού έδωσε το ΟΚ της μετακίνησης (του Λάζαρου, ντεεεε) με γιωταχί, οπότε πάει η δίαιτα περίπατο... Τουλάχιστον η χημική, γιατί η άλλη δίαιτα κανένα πρόβλημα δεν έχει με τις ταβέρνες: Ένας σαργός στα κάρβουνα και μια σαλάτα μαρούλι σκέτη, από αλάτι και λάδι σκέτη. Καρότα και άνηθο και κρεμμυδάκια μπορεί και επιβάλλεται να έχει. Εννοείται ότι και ο σαργός θα είναι τελείως σκέτος. Όχι λαδολέμονο, όχι μαγιονέζες... Μπορεί κανείς αν θέλει να βάλει λίγο λεμονάκι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι νόστιμο πράγμα είναι το λεμονάκι όταν έχεις να δοκιμάσεις αλάτι πάνω από μια βδομάδα.

Προς το παρόν πάντως είμαστε στα αυγά - σπανάκι και το βράδυ μπριζολίτσα με σέλινο και αγγούρι. Και φυσικά και το τσαγάκι μας. Χωρίς τσαγάκι ζεστό δίαιτα δε γίνεται!!! Νομίζω ότι το σημαντικότερο που πετυχαίνεις με το ζεστό τσάι είναι να κόψεις την όρεξη. Ίσως να έχει και άλλες ... μαγικές επιδράσεις, αλλά εγώ μόνο για εκείνη που ξέρω θα μιλήσω. Πίνεις το ροφηματάκι σου αργά αργά και έτσι ξεπερνάς το κρίσιμο στάδιο βουλιμίας που ακολουθεί ένα γεύμα. Προσοχή λοιπόν στο τσάι. Εξάλλου είναι το μόνο πράγμα που μπορείτε άφοβα να πιείτε ανάμεσα στα γεύματα χωρίς να καταστρέψετε την υπόλοιπη δίαιτα... Όπως και νεράκι, ε;
ΔΙΩΝΗ
Admin
ΔΙΩΝΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 884
Registration date : 31/10/2007

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΤρι Μάης 19, 2009 5:09 pm

Αυγά με σπανάκι; Ποπό τι μου θύμισες... Το στρούντελ με σπανάκι!!!

Μια μαγική δίαιτα Iiiii_21

Και η σχετική φωτογραφία:

Μια μαγική δίαιτα Iiiiii77

από το τετράδιο με τις συνταγές!!!

Έχω και άλλη μία συνταγή για ρολό σπανάκι με γέμιση τυριών αλλά μάλλον δεν είναι ό,τι καλύτερο για δίαιτα!!!
http://diwni.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΤρι Μάης 19, 2009 5:25 pm

Βρε τέρας! Παίζεις με τον πόνο μου;;; Καλά το ρολό, το στρούντελ είναι για δίαιτα;;; Άμα έχεις τέτοιους φίλους...
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΤρι Μάης 19, 2009 11:31 pm

Μια μαγική δίαιτα Hpim8815

Το σπανάκι με τα αυγά δεν είναι το μόνο γεύμα. Απόψε το μενού είχε μπριζόλα σχάρας, αγγουράκι και σέλινο. Φυσικά και ρόφημα...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τετ Μάης 20, 2009 11:40 pm, 1 φορά
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΤετ Μάης 20, 2009 11:37 pm

Μια μαγική δίαιτα Hpim8814

Τελευταία μέρα της πρώτης εβδομάδας δίαιτας

και μια ακόμη φρουτοσαλάτα για μεσημεριανό

πορτοκάλι - αχλάδι - φράουλα...
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΤετ Μάης 20, 2009 11:43 pm

Μια μαγική δίαιτα Hpim8910

Και το βραδινό της τελευταίας μέρας:

Ψητό κοτόπουλο σχάρας, τομάτα, βρασμένο λάχανο, καρότο, γκρέιπ φρουτ και φυσικά ρόφημα!!!
Αλέξανδρος Ζ.
Ανθυποπλοίαρχος
Ανθυποπλοίαρχος

Αριθμός μηνυμάτων : 188
Registration date : 13/12/2007

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΠεμ Μάης 21, 2009 12:30 am

Μας ανοίγεις την όρεξη με όλα αυτά τα πιάτα!
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΠεμ Μάης 21, 2009 2:05 pm

Με το βρασμένο λάχανο; Θεός φυλάξει!!! Ούτε στον εχθρό μου, Αλέξανδρε... Μην κοιτάς την εμφάνιση. Πιάσε να το φας και θα καταλάβεις.

Οπότε το μόνο που μένει είναι να κατεβάζεις το καλό σερβίτσιο και να στολίζεις το πιάτο - σκηνοθεσία δηλαδή - που μην την υποτιμάτε, παίζει ρόλο και στο στομάχι μας. Πάντως, με παρασύρεις να φωτογραφίσω το πιάτο όπως έμεινε μετά το χτεσινό δείπνο... για να δεις ότι το λάχανο δεν τρώγεται με τίποτε...
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΠεμ Μάης 21, 2009 2:20 pm

Μια μαγική δίαιτα Hpim8911

Από το κοτόπουλο κόντεψα να φάω και τα κόκαλα... Το λάχανο έμεινε σχεδόν το μισό στο πιάτο... Μα δεν κατεβαίνει το ρημάδι. Υπάρχει πάντως η επιλογή (λέω ) να το φάω ωμό... Ίσως ακόμη και να βάλω λίγο λεμονάκι ή και ελάχιστο αλάτι. Έκανα κι εγώ τις πονηρές μου σκέψεις χτες, ετοίμασα μάλιστα και λάχανο με καροτάκι τριμμένο από πάνω έστω και χωρίς λεμόνια και αλάτια...

Μια μαγική δίαιτα Hpim8912

Στο τέλος όμως νίκησε η θέληση. Έφαγα (όσο μπορούσα τουλάχιστον) βρασμένο λάχανο και το υπόλοιπο κατέληξε σε ταπεράκι στο ψυγείο.

Ένα ταπεράκι πρόβλημα για σήμερα... οι σαλάτες πρέπει να τρώγονται αμέσως μόλις τις κόβουμε... χάνουν τις βιταμίνες τους λένε... Κι εγώ έχω κλείσει μια βδομάδα δίαιτα... χμ... το βλέπω να τρώω σαλάτα λάχανο σήμερα... Θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω. Την ώρα που δε θα πεινάω, αυτό είναι το μυστικό και το στοίχημα. Να τρως όταν καταφέρνεις να νικήσεις την πείνα και τη βουλιμία.
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ

Μια μαγική δίαιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μια μαγική δίαιτα   Μια μαγική δίαιτα Icon_minitimeΠεμ Μάης 21, 2009 5:44 pm

Μια μαγική δίαιτα 89218910

για δες γοητεία αξεπέραστη!!!

Ποιο ταπεράκι με λάχανο σαλάτα και ποιοι άλλοι πειρασμοί... Κανονικά το πρόγραμμα της φρουτοσαλάτας - 8η μέρα δίαιτας - έστω και αν η φυσιολογική εικόνα του πιάτου ήταν η ακόλουθη:

Μια μαγική δίαιτα Hpim8913

μήλο, κεράσια, ακτινίδιο και μπανάνα...

Στην επόμενη φρουτοσαλάτα λέω πως ήρθε ο καιρός και για καρπούζι!!! Ας φάω επιτέλους κι εγώ καρπουζάκι. Καλύτερο αυτό από το να τρωγόμαστε για χίλιες δυο άλλες βλακείες.

Μια μαγική δίαιτα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 2Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ :: ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ-
Μετάβαση σε: