καπτα Μαριώ Δόκιμος
Αριθμός μηνυμάτων : 97 Location : ΠΕΙΡΑΙΑΣ Registration date : 18/07/2009
| Θέμα: ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ Τρι Σεπ 15, 2009 10:06 pm | |
| ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
1 κιλό ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ, βρασμένα και λιωμένα με το πιρουνι
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη 1 μάτσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 μάτσάκι φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γρ. Τυρί φέτα, λιωμένη με το πιρούνι 1 κούπα Γάλα 4 αυγά, χτυπημένα Μισό φλιτζ. Φρυγανιές, ολικής άλεσης, τριμμένες Ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Ξεκινήστε μια από τις πιο ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Ανακατέψτε σε μια γαβάθα με 2-3 κουτ. λάδι (ή βούτυρο),
τα κολοκύθια, τα οποία πριν έχετε στραγγίξει καλά,
το 1 φλιτζάνι αλεύρι,
το τριμμένο κρεμμύδι,
το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το γάλα και τα αυγά και τα δύο τρίτα της φέτας.
Ανακατέψτε καλά και για να γίνει πηχτό, σαν το μείγμα του κέικ.
Προσθέστε όσο αλεύρι χρειάζεται.
Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα πυρέξ ή ταψί και πασπαλίστε το με τη μισή τριμμένη φρυγανιά.
Αδειάστε από πάνω το μείγμα της κολοκυθόπιτας. Στρώστε με σπάτουλα.
Βάλτε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και πιέστε να χωθεί στο μείγμα.
Πασπαλίστε με τις υπόλοιπες τριμμένες φρυγανιές και περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι ή βούτυρο.
Ψήστε για 20 λεπτά στους 250 βαθμούς.
Κατόπιν χαμηλώστε στους 180 βαθμούς και συνεχίστε να ψήνετε ακόμη για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να πήξει η πίτα.
Αφήστε τη να κρυώσει λίγο, και μετά την κόβετε και την σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
| |
|