HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας! |
|
| ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ | |
| | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
pararan Τζόβενο
Αριθμός μηνυμάτων : 16 Registration date : 29/12/2007
| Θέμα: Απ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τρι Φεβ 19, 2008 12:50 pm | |
| Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του κ. Μητρόπουλου σχετικά με τον Καρυωτάκη και τον Ελύτη. Δεν ξέρω τι γράφει ο καθηγητής Λιαντίνης, γνωρίζω όμως τις απόψεις της κ. Γεωργοπούλου οι οποίες ταυτίζονται με αυτές του κ. Μητρόπουλου. Όσοι φοιτητές την άκουσαν να διδάσκει τις γνωρίζουν και εκείνοι. Θεωρώ προσβολή στο πρόσωπό της να γράφονται αντίθετα πράγματα και ειδικά για τον ψυχικά και σωματικά άρρωστο Καρυωτάκη. Όσο για τον Ελύτη, έχετε ακούσει να μιλάει για την γεμάτη φως μεταφυσική ποίηση του; (ειδικά της τελευταίας περιόδου) Αν όχι ρωτήστε τη να σας πει την άποψη της. Μέχρι τότε όμως καλά θα κάνετε να είστε ποιο προσεκτικοί. Θλίβομαι επίσης και για κάτι άλλο. Για την κομμουνιστική προπαγάνδα που κάνετε. Ενώ είναι γνωστές οι απόψεις και σε αυτό το θέμα της κ. Γεωργοπούλου. Είναι μια γυναίκα φιλελεύθερη που εναντιώνεται σε κάθε μορφή φασισμού και δικτατορίας. Λυπάμαι πραγματικά. Θα περιμένω να επανορθώσετε, αλλιώς θα σκεφτώ πολύ να εισφέρω και πάλι το λόγο μου. | |
| | | ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τρι Φεβ 19, 2008 1:09 pm | |
| Κύριε Pararan, Φαίνεται πως έχετε κάνει ένα τεράστιο λάθος σχετικά με το σε ποιον ανήκει ο χώρος του HOMA EDUCANDUS. Λάθος και για το τι αντιπροσωπεύει. Δεν είμαστε εκπρόσωποι κανενός εκτός των εαυτών μας και το έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή που δημιουργήσαμε όχι μόνο το φόρουμ αλλά και το πρώτο πρώτο blog μας. Εδώ και καιρό μας κάνετε διάφορες παρατηρήσεις σχετικά με την κ. Γεωργοπούλου. Σας έχω εξηγήσει και άλλη φορά ότι δε σας αναλογεί τέτοιο δικαίωμα ούτε ως προς εμάς ούτε και ως προς την κ. Γεωργοπούλου την οποία και έχω ρωτήσει και μου έχει πει ότι δε σας γνωρίζει. Ο ρόλος σας επομένως είναι καθαρά προβοκατόρικος και ειλικρινά δε θα στενοχωρηθούμε καθόλου αν μας απαλλάξετε από την παρουσία σας ακόμη και ως επισκέπτης. Ο χώρος αυτός δεν έχει στόχο να γεμίσει από διάφορους σουλατσαδόρους που θα λένε τις αμπελοφιλοσοφίες τους. Προτιμούμε να είμαστε λίγοι αλλά να κρατάμε την ποιότητα - όποια και όπως αυτή ανταποκρίνεται στις δικές μας απόψεις. Υποδείξεις για το πώς θα τον διαχειριστούμε δε δεχόμαστε από κανέναν στο βαθμό που δεν παραβιάζουμε την κείμενη νομοθεσία της χώρας μας. Όπως και δε δεχόμαστε από κανέναν να παρανομεί μέσα από τις σελίδες μας. Και όσα παραπάνω γράψατε αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας της σκέψης μας και της έκφρασής μας. Και για τον Καρυωτάκη και για τον Ελύτη και για ό,τι άλλο, θα λέμε τη δική μας γνώμη ανεξάρτητα αν αυτή συμφωνεί με τα δικά σας πιστεύω. | |
| | | pararan Τζόβενο
| Θέμα: Απ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τρι Φεβ 19, 2008 1:37 pm | |
| - ΔΑΝΑΗ έγραψε:
- Και για τον Καρυωτάκη και για τον Ελύτη και για ό,τι άλλο, θα λέμε τη δική μας γνώμη ανεξάρτητα αν αυτή συμφωνεί με τα δικά σας πιστεύω.
Αφήστε τα δικά μου πιστεύω. θα λέτε τη γνώμη σας ακόμα και όταν αυτή είναι τελείως αντίθετη με της κ. Γεωργοπούλου; Σας ξαναλέω, γιατί δεν την ρωτάτε; Και τότε θα διαπιστώσετε αν υπήρξα φοιτητής της ή όχι. Τα περί προβοκατόρων να τα πείτε αλλού όχι σε μένα. | |
| | | ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τρι Φεβ 19, 2008 2:20 pm | |
| - pararan έγραψε:
- ΔΑΝΑΗ έγραψε:
- Και για τον Καρυωτάκη και για τον Ελύτη και για ό,τι άλλο, θα λέμε τη δική μας γνώμη ανεξάρτητα αν αυτή συμφωνεί με τα δικά σας πιστεύω.
Αφήστε τα δικά μου πιστεύω. θα λέτε τη γνώμη σας ακόμα και όταν αυτή είναι τελείως αντίθετη με της κ. Γεωργοπούλου; Σας ξαναλέω, γιατί δεν την ρωτάτε; Και τότε θα διαπιστώσετε αν υπήρξα φοιτητής της ή όχι. Τα περί προβοκατόρων να τα πείτε αλλού όχι σε μένα. Εγώ σε σας τα λέω. Και τα ξαναλέω. Όσα γράφετε αποτελούν θλιβερή προβοκάτσια και γελοιότητες άνευ προηγουμένου. Η κ. Γεωργοπούλου δε σας γνωρίζει και ακόμη και αν υπήρξατε φοιτητής της δεν έχετε κανένα δικαίωμα να διερμηνεύετε τις δικές της επιθυμίες χωρίς να σας το έχει αναθέσει. Επιπλέον προσέξτε και τα υπόλοιπα που έγραψα. Και αυτό που γράψατε, πέστε το στο εαυτό σας: Αλλού κύριε Παραράν οι εντολές. Σε μας δεν περνάνε. Κι αν δε σας αρέσει ο χώρος, απλό είναι. Μην ξαναπερνάτε ούτε ως επισκέπτης. | |
| | | captain Nemos Υποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 367 Location : Χαμένος στο πέλαγος Registration date : 31/10/2007
| Θέμα: Απ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τρι Φεβ 19, 2008 7:50 pm | |
| Είναι τόσο γελοία αυτά που γράφει ο Παραράν που δεν βρίσκω το λόγο ούτε και να ασχοληθώ. Ως διαχειριστής όμως του χώρου οφείλω να τον ενημερώσω για μια ακόμη φορά πως εδώ δεν είναι τσιφλίκι του για να μας διατάζει. Και όπως του είπε και η Δανάη, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μην ξαναπεράσει ούτε ως επισκέπτης. ¶κου απειλές... Πως δε θα συνεισφέρει άλλο πια... Δηλαδή ποια ακριβώς είναι η ως τώρα συνεισφορά του; Που μας δημιούργησε χίλια δυο προβλήματα με τις αναρτήσεις του; Μπήκε εδώ και έβριζε ξένους ανθρώπους και ζήταγε να μαζέψουμε υπογραφές για απόσυρση βιβλίων;;; Τώρα πάλι ζητάει να μας βάλει σε γύψο κι εμάς. Να ρωτήσουμε λέει και να πάρουμε άδεια λέει... Γιατί το λέει ο Παραράν! Ο άγνωστος χ που προβοκάρει στα ίσα παριστάνοντας το γνωστό της γλυκύτατης και αγαπημένης μας κ. Λιαντίνη προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις για μια ακόμη φορά. | |
| | | ΔΙΩΝΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 884 Location : Όπου γη και πατρίς Registration date : 31/10/2007
| Θέμα: Απ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τρι Φεβ 19, 2008 9:11 pm | |
| Καλόοοοο. Μου έφτιαξε το κέφι ο Παραράν. Και έχουμε και κομμουνιστική δράση;;; Μήπως πρόκειται να μας στείλει και σε καμιά Μακρόνησο;
VIVA LA REVOLUTION!!!
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao! Una mattina mi son svegliato, e ho trovato l'invasor.
O partigiano, portami via, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao! O partigiano, portami via, ché mi sento di morir.
E se io muoio da partigiano, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao! E se io muoio da partigiano, tu mi devi seppellir.
E seppellire lassù in montagna, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao! E seppellire lassù in montagna, sotto l'ombra di un bel fior.
Tutte le genti che passeranno, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao! Tutte le genti che passeranno, Mi diranno «Che bel fior!»
«E questo il fiore del partigiano», o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao! «E questo il fiore del partigiano, morto per la liberta!» Θα σου το ανεβάσω και σε βίντεο Παραράν... Ειδικά αφιερωμένο σε σένα και στα ανέκδοτα που μας είπες.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΙΩΝΗ στις Τρι Φεβ 19, 2008 9:28 pm, 1 φορά | |
| | | pararan Τζόβενο
| Θέμα: Απ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τρι Φεβ 19, 2008 9:28 pm | |
| Τι θράσος και έπαρση! Έγραψα ένα κείμενο με το οποίο συμφωνούσα με τις απόψεις του κ. Μητρόπουλου και σας είπα να προσέχετε τι γράφετε γιατί τις ίδιες απόψεις έχει και η αξιότιμη κ. Γεωργοπούλου για Ελύτη και Καρυωτάκη. Σας είπα μάλιστα να το τσεκάρετε. Αντί αυτού όμως, άρχισες τα κομμουνιστικά περί προβοκάτσιας κοκ. Και σε ρωτώ κυρία Δανάη, πώς είναι δυνατόν η κ. Γεωργοπούλου να είναι «γλυκύτατη» που διαφωνεί με εσάς και εγώ που συμφωνώ μαζί της να είμαι προβοκάτορας; Γιατί κρύβεσαι; Απάντησε. Και ο κ. Μητρόπουλος προβοκάτορας είναι; Από πού αντλείς αυτό το θράσος να παραποιείς τις απόψεις της; Ποιος σου έδωσε αυτό το δικαίωμα; Ποια νομίζεις ότι είσαι; Γνωρίζεις ότι χρησιμοποιείς μια δημόσια συχνότητα με ένα δωρεάν domain και είσαι υποχρεωμένη να συμμορφώνεσαι με τους κανόνες της ευγένειας και της αξιοπρέπειας; Εδώ κυρία μου δεν είναι αλβανία του χότζα, ούτε αποικία του Περισσού. Έχουμε δημοκρατία που βασίζεται στην ελεύθερη σκέψη και κυρίως στο σεβασμό της άποψης του άλλου. Τα γνωρίζεις αυτά ή δεν στα μάθανε στις κόβες που μεγάλωσες; Αν είσαι θανατολάγνα και θαυμάζεις τον άρρωστο Καρυωτάκη, ιδού ο ρόδος… Δεν έχεις όμως δικαίωμα να δίνεις αξία στους αυτόχειρες. Τέτοια πρότυπα δίνεις στα παιδιά; Δεν σκέφτεσαι ότι κάποιοι έφηβοι μπορούν να διαβάζουν τα κείμενά σου;
Θα περιμένω να ζητήσεις συγνώμη, αλλιώς θα σε καταγγείλω δημόσια στον παγκόσμιο ιστό κυρία Λαμπρίδου με ταυτόχρονη καταγγελία στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ως εδώ πια. | |
| | | ΔΙΩΝΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 884 Location : Όπου γη και πατρίς Registration date : 31/10/2007
| Θέμα: Απ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τρι Φεβ 19, 2008 9:31 pm | |
| Πωπω.... Αρχίσαμε να φοβόμαστε.... Έτσι, ε; Αρχίσαμε και τους εκβιασμούς;;; | |
| | | ΔΙΩΝΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τρι Φεβ 19, 2008 10:42 pm | |
| ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η ενότητα αυτή αποσπάστηκε από άλλη θεματική που αφορούσε τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη και την Κάθαρσι, καθώς ούτε με την ενότητα εκείνη είχαν σχέση τα παραπάνω, και επιπλέον όσα γράφτηκαν από το μέλος Pararan παραβιάζουν τους όρους λειτουργίας του χώρου αφού όχι μόνο εξυβρίζουν τους συνομιλητές αλλά και προσβάλλουν τη μνήμη του μεγάλου ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Η ενότητα κλειδώνεται διότι δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση αυτή. Το Homa Educandus εντολές και διαταγές δε δέχεται από οιονδήποτε. Το τι θα λέμε στο φόρουμ αυτό δεν πέφτει λόγος σε κανέναν Pararan να μας το ορίσει. Είναι δε ζήτημα ηθικής τάξης το να σταματήσουμε αυτήν την ελεεινή συμπεριφορά όποιου και αν κρύβεται πίσω από το νικ αυτό. Ο άγνωστος χ που μεταχειρίζεται χωρίς κανένα δικαίωμα ονόματα συμπολιτών μας και τους απειλεί ή ισχυρίζεται διάφορα αναπόδεικτα για εκείνους, δεν έχει καμία θέση στο φόρουμ αυτό. Μπορεί να πάει όπου θέλει και να καταγγείλει ό,τι θέλει. Προς το παρόν κρατάμε κι εμείς τα στοιχεία της εξύβρισης και των απειλών που δεχτήκαμε... Και κλειδωμένα για να μην μπορούν να παραποιηθούν. | |
| | | ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τετ Φεβ 20, 2008 1:47 am | |
| - pararan έγραψε:
- Εδώ κυρία μου δεν είναι αλβανία του χότζα, ούτε αποικία του Περισσού. Έχουμε δημοκρατία που βασίζεται στην ελεύθερη σκέψη και κυρίως στο σεβασμό της άποψης του άλλου. Τα γνωρίζεις αυτά ή δεν στα μάθανε στις κόβες που μεγάλωσες;
Αν είσαι θανατολάγνα και θαυμάζεις τον άρρωστο Καρυωτάκη, ιδού ο ρόδος… Δεν έχεις όμως δικαίωμα να δίνεις αξία στους αυτόχειρες. Τέτοια πρότυπα δίνεις στα παιδιά; Δεν σκέφτεσαι ότι κάποιοι έφηβοι μπορούν να διαβάζουν τα κείμενά σου;
Θα περιμένω να ζητήσεις συγνώμη, αλλιώς θα σε καταγγείλω δημόσια στον παγκόσμιο ιστό κυρία Λαμπρίδου με ταυτόχρονη καταγγελία στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ως εδώ πια. Σαφέστατα ως εδώ και μη παρέκει. Αυτές τις φασιστικές τακτικές και απέναντι στους συνομιλητές και απέναντι σε νόμιμο κόμμα αυτής της χώρας μόνο στον καιρό της χούντας τις είδαμε να εκδηλώνονται έτσι απροκάλυπτα. Λάθεψε τελείως ο άνθρωπος αυτός σε ποιο χώρο βρέθηκε. Αφού δεν μπόρεσε μόνος του να το καταλάβει, αναγκαστικά θα πάρουμε εμείς τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Η παρουσία του είναι όχι μόνο περιττή αλλά και δυσφημεί το χώρο μας. Και θα πρέπει να δηλώσω εδώ ότι είμαι πολύ περήφανη που είχα ένα παππού μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ένα λεβέντη από τους λίγους. Τομεάρχη του ΕΑΜ στην περιοχή Πατησίων στα χρόνια της Κατοχής. Μπορεί εγώ προσωπικά να μην είμαι μέλος κάποιου κόμματος, αλλά ειδικά για το ΚΚΕ τρέφω βαθιά εκτίμηση για όλη την προσφορά του στον τόπο. Σε όποιον αρέσει. Δημοκρατία έχουμε και όχι χούντα να μας απαγορεύουν κάθε τι το κομμουνιστικό. Κι όχι μόνο την παντιέρα ρόσα που ανέμισε η Διώνη. Από αύριο θα γεμίσουμε το χώρο με όλα όσα ενοχλούν τύπους σαν τον Παραράν. ¶κου εκεί απαίτηση!!! Να συμμορφωθούμε γιατί θα μας κάνει ντα. Τι λέει καλέ;
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τετ Φεβ 20, 2008 1:48 am, 1 φορά | |
| | | Loukia Sofou Υποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 377 Registration date : 10/12/2007
| Θέμα: ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Τετ Φεβ 20, 2008 2:08 pm | |
| «Θα περιμένω να ζητήσεις συγνώμη, αλλιώς θα σε καταγγείλω δημόσια στον παγκόσμιο ιστό κυρία Λαμπρίδου με ταυτόχρονη καταγγελία στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ως εδώ πια» .
«Το κτήνος είναι και κωφόν»
Στα χαρτιά του Βάρναλη βρέθηκε και ένα αντίτυπο από την πρώτη έκδοση του Φωτός που καίει, όπως το είχε δώσει στον πρωθυπουργό Μιχαλακόπουλο κάποιος καλοθελητής, γεμάτο υποτιμητικά και δήθεν αγανακτισμένα σχόλια, για να τιμωρήσει τον Βάρναλη. Ο Γ. Κατσίμπαλης, συγγενής του πρωθυπουργού, συνηγόρησε υπέρ του Βάρναλη, κι ο Μιχαλακόπουλος του έδωσε το επίμαχο αντίτυπο, κι αυτός το χάρισε στον Βάρναλη. Τα χειρόγραφα σχόλια του εθνικόφρονα ρουφιάνου, όπως δημοσιεύεται στην έκδοση του «Κέδρου» λένε τα εξής:
Βάρναλης, καθηγητής εις την Παιδαγωγικήν Ακαδημίαν, δηλαδή την αυθαίρετον Σχολήν του Γληνού. Εάν επιθυμείτε και έχετε καιρόν αναγνώσατέ το όλον, αλλά πάντως αναγνώσατε τας σελίδας 40 (τελευταίον στίχον) 53 όπου υβρίζει την Παναγίαν, τέλος δε από της σελίδος 61 μέχρι τέλους. Το κτήνος αυτό είναι Βουλγαρικόν. Είναι και κωφόν. Εν τούτοις, επειδή είναι μαλλιαρόν, εν γνώσει των πίστεών του, το απέστειλαν δις ή τρις υπότροφον!
Να σημειώσω ότι ο Βάρναλης ήταν πράγματι βαρήκοος, ενώ ο χαρακτηρισμός Βουλγαρικόν κτήνος μάλλον εννοεί το ότι ο Βάρναλης είχε γεννηθεί στην Ανατολική Ρωμυλία (και όχι ότι ήταν αριστερός μια και το 1925 δεν έλεγαν Βούλγαρους τους κομμουνιστές). Κατά τα άλλα, η εθνικοφροσύνη έσκιζε τα ρούχα της για τον εκτός των συνόρων ελληνισμό.
Και ένα από τα άγνωστα ποιήματα του Βάρναλη που έγραψε ο ποιητής το 1935, όταν εξορίστηκε μαζί με τον Δημήτρη Γληνό και άλλους κομμουνιστές και δημοκράτες, στον ¶ϊ-Στράτη.
ΟΧΤΩΒΡΗΣ
Αφού μας εσκοτώναν με το ζόρι στα μακελειά τους χρόνια οι μπαζαδόροι κι αφού μας εσκοτώνανε πιο φίνα στα χρόνια της ειρήνης με την πείνα·
αφού μας εσκοτώναν έτσι αιώνες τ' αφεντικά μας οι απατεώνες, της Λύτρωσης, αδέρφια, η ώρα φτάνει αρπάχτε από το Χάρο το δρεπάνι!
Τελειώσανε τα ψέματα κι αστεία. Κάνει νερά και τρίζει η Πολιτεία. Το σάπιο, το κουρσάρικο καράβι δεν το σώζουν των φασισμών οι μπράβοι.
Ψηλά κι ορθοί σταθείτε δικαιοκρίτες όλου του κόσμου οι μάρτυρες κι ακρίτες! Απ' τα μπουντρούμια και την εξορία η νέα του κόσμου ξεκινά Ιστορία.
Ας μου συγχωρέσει η Διαχειρίστρια την κατάχρηση του χώρου. Ιδού και η επωδός :
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ
Ήταν ένας γάτος μαύρος πονηρός κάθε που εβράδιαζε ντύνοταν γαμπρός τα μαλλιά του έκανε λίγο κατσαρά και ένα κόκκινο παπιγιόν φορούσε στην ουρά σε κάθε σπίτι πήγαινε όπου έβλεπε καπνό ζητούσε τα κορίτσια δήθεν για σκοπό αυτές άλλο δεν θέλανε φορούσαν νυφικά κάλλιο με έναν γάτο παρά με κοιλαρά
Μα όπως είπα στην αρχή, ο γάτος πονηρός [/size] βόλευε τα κορίτσια και γίνονταν καπνός
Με τόση καρπερότητα, αχ να 'χα μια σταλιά γέμισαν τα ιδρύματα με μπάσταρδα γατιά Οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά "Ρε θες να κάνουν κίνημα του γάτου οι καρποί;" κι ό,τι γλυκά ροκάνιζαν σα φούσκα να χαθεί
Έτσι αφού σκεφτήκανε βρήκαν το πιο σωστό τον γάτο να τσακώσουνε σα μούτρο αναρχικό Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό
Αχ καημένε γάτο μου, την έχεις πια βαμμένη του έθνους τα λαγωνικά στην έχουνε στημένη Κι όπως το λεω έγινε, το πιάσανε το αλάνι τους είδε μαύρους νόμιζε με φίλους πως θα κάνει Τώρα κλαιει κι οδύρεται, μαζεύεται κουβάρι μήπως τους κρύους δικαστές μπορέσει να τουμπάρει "Αχ μη καλοί μου άνθρωποι, εγώ δεν είμαι γάτος εγώ είμαι ένας άνθρωπος μ' αισθήματα γεμάτος"
"Κοιτάζω το συμφέρον μου, διαβάζω εφημερίδα και στο στρατό υπηρέτησα για τη μαμά πατρίδα" μα 'κείνοι που ν' ακούσουνε, τον στήσανε στον τοίχο τα μάτια κάπως παίξανε στης τουφεκιάς τον ήχο
Αν μία κόρη έχετε, κρατήστε την αθώα μπορεί ο γάτος να μη 'ρθει μα θα 'ρθουν άλλα ζώα
Κι αν είστε κάποιος άρχοντας και παρεξηγηθείτε στα όργανά μου μια χαρά, χωράει να γραφτείτε
Παραραραραραραρα νανανανανανα ……….
Στίχοι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Μουσική: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
(Υ.Γ. Κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία ...) - ME XΩΡΙΣ ΠΑΡΩΝΥΜΙΟ ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΑ
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Loukia Sofou στις Τετ Φεβ 20, 2008 3:52 pm, 10 φορές συνολικά | |
| | | | ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
Παρόμοια θέματα | |
| |
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |
|