| Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Πεμ Φεβ 28, 2008 10:42 pm | |
| Α, τι έπαθα σήμερα πρωί πρωί... Για να λέμε την αλήθεια είχε ξεκινήσει από χτες βράδυ, αλλά το πρωί ήταν το τελειωτικό. Μπαίνω στις ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ και τι να δω; Τις λατρεμένες τις εικόνες από το μακρινό παρελθόν να έχουν αίφνης ζωντανέψει. Καράβια και γέφυρες και πλώρες και οι θολές γραμμές των οριζόντων. Να κοιτώ και να μη χορταίνω... Όχι, πέστε μου... Χορταίνεται ποτέ ό,τι λατρεύει το βαθύτερο μέρος της ψυχής σου; Κι αυτό για μένα είναι τα καράβια. Ούτε που ξέρω να σας πω γιατί. Απλά έτσι είναι. Με τρικυμία ή με πούσι... Αλλά και με ανατολές και ηλιοβασιλέματα που ποτέ δε θα αντικρίσεις στη στεριά... Το φως να παιχνιδίζει στην απόλυτη κυριαρχία του γαλάζιου. Να συμπαλεύει ανάμεσα ουρανό και θάλασσα. Και μαζί να παρασέρνει και τη δική σου την ψυχή. Να αιωρείσαι και να μετεωρίζεσαι κρεμάμενος εν τοις ύδασι.
4 Φλεβάρη 2008. Όχι, δεν είναι δικές μου τούτες οι φωτογραφίες. Πάνε χρόνοι και χρόνοι που για μένα τέλειωσε η θάλασσα. Από το Μάρτη του 1982. 26 ολόκληρα χρόνια. Εσύ καλή μου ήσουν αγέννητη τότε... Με τα 24 μόλις χρόνια σου, τα μισά από τα δικά μου. Κόρη δεν έχω μα αν είχα θα ήθελα να σου μοιάζει.
Ούτε που μπορείς να φανταστείς πόση χαρά μου έδωσες. Πόσες στροφές ανάποδες πήρε το ρολόι του προσωπικού μου χρόνου. Μίλαγες εσύ για τα ταξίδια σου, για την Ακτή Μιαούλη, για τη σχολή, για τα όνειρά σου, και άκουγα εμένα... Να είσαι καλά κορίτσι μου, γερή και δυνατή, και να δεις όλα σου τα όνειρα να παίρνουν σάρκα και οστά. Να σκίσεις θάλασσες και θολούς ορίζοντες και αστέρια αμέτρητα να κατεβάσεις. Να κρατήσεις ψηλά τον πήχυ της γυναίκας καπετάνισσας. Εσείς, η νέα γενιά, τα 25 κορίτσια που σπουδάζετε σήμερα στον Ασπρόπυργο... και όσες άλλες στις υπόλοιπες σχολές. Φυλαχτό μαζί σας και ευχή να σας φυλά από κάθε τι κακό, τα δικά μας όνειρα που κόπηκαν κάποτε στη μέση. Ζήλεψα, ναι. Δεν στο έκρυψα. Και στο ξαναλέω. Ζηλεύω και πολύ... Κράτα τούτη τη ζήλια οδηγό. Και μην αφήσεις ποτέ λόγο για τέτοια ζήλια στη ζωή σου. Μην το εγκαταλείψεις το όνειρο. Μίλησα απόψε με την κολλητή μου, την Αννούλα. Της είπα τα νέα. "Την ανοίξαμε καλά την πόρτα", έτσι μου είπε. Και αισθάνθηκα πόσο περήφανη ένιωσε για σένα και ας μη σε ξέρει ακόμη. Εσένα που δεν είσαι μια ακόμη κοπέλα αλλά μια δόκιμος! Δόκιμος πλοίαρχος, παρακαλώ. Μια αυριανή καπετάνισσα. Κι ας λένε ακόμα στην Ακτή Μιαούλη τα δικά τους. Φέτος κλείνουν τριάντα χρόνια από τη μέρα που η Ελλάδα άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες των σχολών Εμποροπλοιάρχων για τις γυναίκες. Και είναι αυτό μια νίκη. Μας έλεγαν πως θα σβήσει το επάγγελμα. Να που οι προβλέψεις τους βούλιαξαν στα ρηχά. Να που κατάφεραν οι καπετάνισσες να κρατηθούνε στο αφρό. Πρέπει κάτι να κάνουμε γι' αυτό. Να το γιορτάσουμε; Να το κάνουμε ευρύτερα γνωστό; Θα βρούμε τον τρόπο. Προς το παρόν, όπως σου είπα και στο τηλέφωνο, πολύ θα ήθελα να οργανώσουμε μια συνάντηση. | |
|
| |
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 418 Ηλικία : 41 Location : Παπουαλίλι Registration date : 24/02/2008
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Πεμ Φεβ 28, 2008 11:20 pm | |
| Μια μικρή παρένθεση περίπου 25 κοπέλες είμαστε πλέον τριτοετείς στην σχολή του ασπροπύργου (πλοίαρχων και μηχανικών). Τουλάχιστον τόσες ξεκινήσαμε στο πρώτο έτος...
Δεν μπορώ να σου πω κάτι παρά για πολλοστή φορά ευχαριστώ. Με συγκίνησαν πραγματικά τα λόγια σου.
Και να είστε σίγουρες ότι θα σας έχω σύντροφιά στα επόμενα μου μπάρκα!
Αγαπητές μου καπετάνισσες, σιγουρα πρέπει να κανονίσουμε να βρεθούμε! | |
|
| |
ΔΙΩΝΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 884 Location : Όπου γη και πατρίς Registration date : 31/10/2007
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Παρ Φεβ 29, 2008 12:33 am | |
| Απογοητεύτηκα πλέον ότι θα δω κι εγώ άσπρη μέρα... πλημμύρισε το Εντουκάντους Καπετάνισσες. Πάει. Απέσβετο πάσα ελπίδα αναβάθμισης δικής μου. Στο Μπαλαούρο θα πεθάνω...
Έλα, πλάκα κάνω. Κοπελιά, καλώς μας όρισες και καλύτερα ακόμη, κατέπλευσες, με τα καράβια σου και τις γέφυρες και όλο το θαλασσινό σου άνεμο.
Καλά ταξίδια εύχομαι. Στις αληθινές θάλασσες και σε τούτες, τις διαδικτυακές. | |
|
| |
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 418 Ηλικία : 41 Location : Παπουαλίλι Registration date : 24/02/2008
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Παρ Φεβ 29, 2008 12:40 am | |
| χαίρομαι πολύ και εγώ που σας ανακάλυψα! Μεταξύ μας: αλήθεια αν θέλεις να σε σκάτζαρω και να γίνω το τζόβενο δεν εχω πρόβλημα, αντίθετως! Το θέμα είναι τι θέση θα διεκδικήσεις μετά! Το αφήνω στο χέρι σου!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την χαλαρουιτα στις Σαβ Μαρ 15, 2008 1:14 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΙΩΝΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 884 Location : Όπου γη και πατρίς Registration date : 31/10/2007
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Παρ Φεβ 29, 2008 12:55 am | |
| Ε, όχι και τζόβενοοοοοοοο. Πάει καιρός που μετακόμισα στην κουζίνα. Ο μούτσος του σκάφους είναι η Ελίνα. Εγώ είμαι ο μάγειρας... Κι εσύ καλή μου ήδη διάβασα πως με το άθλημα δεν επιθυμείς σχέσεις... (κάτι είδα για καφέδες στον καπετάνιο... ) Οπότε με βλέπω να παίρνω σύνταξη στις κατσαρόλες και στα τηγάνια!!! | |
|
| |
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Παρ Φεβ 29, 2008 1:00 am | |
| ναι... Αυτό είναι αλήθεια... Δεν τα παω καλά στην κουζίνα. Είχα όμως κάθε καλή διάθεση! Δεν είχα προσέξει ότι είχες πάρει προαγωγή. Συγχωρα με! | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Παρ Φεβ 29, 2008 1:16 am | |
| Η μισή αλήθεια είναι τα περί προαγωγής... η άλλη μισή στα ρακόμελα βρίσκεται. Η Διώνη μας έχει σοβαρότατους λόγους να βρίσκεται στην κουζίνα. Και αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με τις ικανότητές της στη μαγειρική... Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε. Το καλό νέο είναι πως η Άννα μου είπε απόψε ότι σε λίγες μέρες θα έχει επιτέλους ίντερνετ στο σπίτι οπότε θα έχουμε σύντομα κοντά μας και άλλη καπετάνισσα. Δημοσιεύω και μια φωτογραφία μας, για να μας γνωρίσεις: Ή τουλάχιστον να γνωρίσεις εκείνα τα κορίτσια που κάποτε σάλπαραν... Αν και εξακολουθούμε να κουβαλάμε την ίδια "τρέλα"... Πλην και κάτι δεκαετίες επιπλέον... Η Αννούλα κουβαλάει και δυο κόρες. Η μία πάνω κάτω στην ηλικία σου. Κάπως έτσι έγινε και σταμάτησε κι εκείνη τη θάλασσα. Οικογένεια και μητρότητα δυστυχώς δε συνδυάζονται με το ναυτικό επάγγελμα. Το καλό στην περίπτωσή της είναι ότι κατάφερε να μείνει σε επαφή με το υγρό στοιχείο. Ας μη δώσω άλλες λεπτομέρειες εδώ, γιατί υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύουμε και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. | |
|
| |
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Σαβ Μαρ 01, 2008 11:26 am | |
| Δανάη, η αλήθεια είναι ότι και εγώ ζηλεύω τα χρόνια που ήσουν στη σχολή και στα βαπόρια! Ήταν άλλες εποχές τότε. Δεν ξέρω να σου πω αν ήταν καλύτερες ή χειρότερες, πάντως ήταν σίγουρα άλλες εποχες. Διαφορετικές, άγνωστες για εμε.
Όσο για την καπετάν Άννα θα πρέπει να κανονίσουμε μία συνάντηση!
Και αν λες ότι σε παρέσυρα σε ταξίδια με θάλασσες και βαπόρια... μπουνάτσες να έχεις και πρύμο τον καιρό! | |
|
| |
Μυρτάλη Ανθυποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 197 Registration date : 31/10/2007
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Σαβ Μαρ 01, 2008 11:56 am | |
| Τι να πούμε κι εμείς; Που και τότε και τώρα μείναμε να βλέπουμε τα καράβια από μακριά; "Όνειρο δεμένο στο μουράγιο" πάντα. Να σέπεται στα βρώμικα νερά των λιμανιών και να μην αξιώνεται ανοιχτούς ορίζοντες και θάλασσες πλατιές. | |
|
| |
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Σαβ Μαρ 01, 2008 12:53 pm | |
| Αν μου επιτρέπεις Μυρτάλη, δεν έχει σημασία που είσαι και τι κάνεις. Σημασια έχει το κατά πόσο έχεις το τρίτο μάτι, το μάτι των ονείρων και των ατελείωτων ταξιδιών. Και από ότι βλέπω όλα τα παιδιά (και το εννοώ το παιδια) εδώ το έχετε!
Όσο για το φυλαχτό είναι αλήθεια. Πάντα κουβαλάω μαζί μου ένα σταυρουδάκι... Στο πρώτο μπάρκο ζήτησα να μου το φέρουν. Δεν είχα μέχρι τότε. Σταμάτησα να σκοτώνομαι μόλις το φόρεσα. Ίσως να είναι τυχαίο, δεν είμαι και πολύ της εκκλησίας, άλλα δεν το βγάζω από πάνω μου για κανένα λόγο!
Και η Δανάη έχω παρατηρίσει ότι έχει πολύ θαλασσίνη γραφίδα! Ταξιδιάρικη! Ευχή μου να γίνω το βαπόρι και να σας ταξιδέψω όσο μπορώ σε άλλους τόπους! Καλά ταξίδια! | |
|
| |
ΗΡΑΚΛΗΣ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 421 Registration date : 01/11/2007
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Σαβ Μαρ 01, 2008 1:31 pm | |
| Πάρε μας μαζί σου κυρά της θάλασσας, και ό,τι θες ζήτα αντάλλαγμα... "τι θα μας φάει η πόλη" και το τσιμέντο και οι τέσσερις τοίχοι του διαμερίσματος. Να είσαι καλά, κοπελιά, που έτσι έφτασες φρεγάτα ανθισμένη με φύκια και κοχύλια και κοράλια... Βάλε πλώρη εσύ και μη σε νοιάζει. Βαρκούλες στα πελάγη σου, ο νους και η καρδιά μας. | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Δευ Νοε 17, 2008 9:57 am | |
| Η κοπέλα που είναι και κοπέλα αλλά και δόκιμος και οσονούπω θα γίνει και ανθυποπλοίαρχος με τη βούλα! άρχισε πάλι να γράφει στο blog της. Θυμίζουμε πως το blog της είναι το: http://tramountana.blogspot.com/ και όπως λέει η ίδια μας περιμένει να περνάμε πιο συχνά από κει... Για λουκουμάκι δεν είδα τίποτις... Είδα όμως κάτι φωτογραφίες που με έκαναν να ζηλέψω τα μέγιστα... Κι ελπίζω σύντομα να ανεβάσει και άλλες!!! | |
|
| |
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Τετ Νοε 19, 2008 8:03 pm | |
| Λουκουμάκια κερνάγαν κάποτε!!! Σήμερα κεράσι εγώ! Κερασόπιτα, όχι για να μην λέτε!! | |
|
| |
ΔΙΩΝΗ Admin
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Παρ Νοε 21, 2008 3:45 pm | |
| ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Με κανέλα ή χωρίς;;; | |
|
| |
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Παρ Νοε 21, 2008 5:38 pm | |
| Σήμερα κερνάω με κανέλα! Αν όμως θέλεις για σήμερα και ΜΟΝΟ για σήμερα κερνάω και χωρίς κανέλα!! | |
|
| |
ΗΡΑΚΛΗΣ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 421 Registration date : 01/11/2007
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Κυρ Νοε 23, 2008 1:08 am | |
| Και για το χτεσινό σήμερα, χρωστάμε θαρρώ ευχές. Έτσι λένε οι πληροφορίες μου. Έστω και καθυστερημένα λοιπόν: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ! | |
|
| |
ΔΙΩΝΗ Admin
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Κυρ Νοε 23, 2008 9:36 am | |
| Κι από μένα χιλιάδες. Πώς πέρασε έτσι στα μουλωχτά η γιορτή;;; Και χρωστάμε και δώρο: Λέω πως καλά θυμάμαι την αγάπη σου για τις βροχές. Να είναι πολλές και καθαρτήριες!!! | |
|
| |
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Κυρ Νοε 23, 2008 9:55 am | |
| Σας ευχαριστώ, για τις ευχές σας! Οι γιορτές πάντα περνάνε μουλωχτά... Τα γενέθλια είναι που τα κανουμε μεγαλύτερη φασαρία!! Και ξέρεις Διώνη, την γιορτή μου την πέρασα με αστραπόβροντα, βροχή κι αέρα δυνατό! Ααα, και στοίχημμα ότι όλοι τις θέλουμε τις βροχές! Δεν γίνεται να λέμε οτι θέλουμε νερό γιατί στερεύει και απο την άλλη να λέμε πάλι βρέχει. Αυτό είναι ντροπή. Σίγουρα μου αρέσει η βροχή, και περισσότερο μου αρέσει να κοιτάω την βροχή και να ταξιδεύω ή άλλες πάλι φορές να σκέφτομαι ιστορίες του φανταστικού... Διώνη, κανένας δεν χρωστάει κανενός! Αλλά εννοείται ότι μου χρωστάς δώρο!! Χιχιχιχιχ | |
|
| |
Μυρτάλη Ανθυποπλοίαρχος
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Κυρ Νοε 23, 2008 10:15 pm | |
| Χρόνια σου πολλά. Με την απορία έχω μείνει πού πήγες... Το βέβαιο είναι πως περνάς καλά κι αυτό φτάνει. Δώρο; Τι δώρο να κάνεις σε μια καπετάνισσα; Για τα ταξίδια - θαλασσινά και όπου αλλού! | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Δευ Νοε 24, 2008 8:21 pm | |
| Σαν μάνα δεν μπορώ να μην κάνω κι εγώ το δώρο μου. Το είχα βρει πριν από καιρό και το κράταγα για ειδική περίσταση... Άλλοι το μόσχο το σιτευτό κι εγώ για το χατίρι σου γουρουνάκι χοροπηδηχτό!!! Θες το σφάζεις, θες το κρεμάς στο μπλογκ σου... Φιλία, κοπελιά!!! Κι επειδή η γιορτή κρατάει σαράντα μέρες: Πολύχρονη και πάλι!!! | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Παρ Νοε 28, 2008 5:08 pm | |
| Χαλ; Απάντηση δεν πήρα για το δώρο; Μήπως και δε σου άρεσε;;; | |
|
| |
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Σαβ Νοε 29, 2008 8:53 am | |
| Σας ευχαρισώ πολύ κορίτσια για τα δώρα σας! Ένα ραντάρ που κάνει συνεχεια σκαν (ανίχνευση) και έχα χοιράκι!! Αχ, μου αρέσει αυτό το χοιράκι είναι σαν άλογο που τσινάνει!! Πλάκα κάνω.. γιατί θα με πείτε παράξενη στο τέλος. Σας ευχαριστώ πολύ για τα δωράκα σας, μου αρέσαν πολύ και τα 2!! *Υ.Γ.:Όσο για να τα κρεμμάσω στο blog δεν ξέρω αν γίνεται, θυμάσαι τις προάλλες με το καρπουζάκι που έφτυνε κουκούτσια? | |
|
| |
Μυρτάλη Ανθυποπλοίαρχος
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Κυρ Νοε 30, 2008 12:27 pm | |
| Να είσαι καλά... Κι εγώ είχα απορία αν σου άρεσε. Για το άλλο που έβαλες, σου λέω ότι τουλάχιστον το ρανταράκι μου δουλεύει μια χαρά και σε συνθήκες μπλογκόσφαιρας. | |
|
| |
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
| Θέμα: Απ: Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! Σαβ Δεκ 06, 2008 3:36 pm | |
| Αν μου άρεσε λέει?? Μυρτάλη, κανελο-θειο-ξαδερφο-ανηψιά, και εσύ μάνα η κίνησή σας με συγκίνησε. Σαφώς και μου άρεσαν το δωράκια σας! Απλά έχω χρονική καθυστέριση στις απαντήσεις μου λόγω έντονου φόρτου. | |
|
| |
| Δεν είναι κοπέλα, είναι ΔΟΚΙΜΟΣ!!! | |
|