Αλεύρι στη συνέχεια για να αλευρώσουμε τις ροδέλες. Προσθέτουμε στο αλεύρι και λίγο αλάτι και πιπέρι...
Αλευρώνουμε τις ροδέλες και τινάζουμε μετά να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι.
Έχοντας πια έτοιμες τις ροδέλες από το καλαμαράκι σε πιάτο, βάζουμε λάδι στο τηγάνι και αφού κάψει προσθέτουμε και τις σκελίδες του σκόρδου να αφήσουν το άρωμά τους.
Προσοχή. Βάζουμε αποκλειστικά ελαιόλαδο. Την πρώτη φορά έβαλα καλαμποκέλαιο και τα καλαμαράκια έγιναν κάρβουνο... Όπως ανακάλυψα εκ των υστέρων το καλαμποκέλαιο αναπτύσσει πιο υψηλή θερμοκρασία ενώ το καλαμαράκι θέλει τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά... Και όχι πολύ. Ίσα να ροδίσει... Αν το αφήσετε περισσότερο, θα σκληρύνει!!! (ρε τι μαθαίνει κανείς όσο γεράζει... )
Τις σκελίδες τις αφήνουμε να ροδίσουν και μετά τις αφαιρούμε. Μπορούμε να τις κρατήσουμε για το σερβίρισμα. Το σκορδάκι είναι φάρμακο! Αν τις αφήσουμε όμως στο τηγάνι θα καρβουνιάσουν...
Αμέσως μετά βάζουμε λίγες λίγες τις ροδέλες στο τηγάνι. Όχι όλες μαζί! Να έχουν χώρο να ψηθούν άνετα!
Μαζί με τις ροδέλες βάζουμε στο τηγάνι και το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και τα άλλα μυριστικά που αναφέραμε (θυμάρι, μαντζουράνα). Υποτίθεται ότι όλα αυτά δίνουν μια γεύση άλλο πράμα!!! Προσωπικά την επόμενη φορά θα τρελάνω το φαγητό στο σκόρδο και ίσως βάλω και φύλλα δάφνης. Τα οποία θα φροντίσω να είναι ξερά... γιατί σήμερα ήταν φρέσκα και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε στην κουζίνα μόλις μπήκαν στο τηγάνι! Πιτσίλιζαν και τσίριζαν ώσπου αναγκάστηκα να τα αφαιρέσω μάνι μάνι πριν σημαδευτώ και διαλύσω όλη την κουζίνα!
Τα δεντρολίβανα κλπ μυριστικά δεν...
Α, και ο μαϊντανός... κάποιοι τον προτείνουν κι αυτόν στο τηγάνι. Επίσης δεν... Του πάει καλύτερα να σερβιριστεί ψιλοκομμένος πάνω από τις ροδέλες ωμός!