Πρωινό χριστουγεννιάτικο στην Αθήνα και στη Νέα Σμύρνη. Στέλνω τις ευχές μου σε όλους τους φίλους και ειδικά για τους ερωτευμένους στέλνω και μια συνταγή για γαλοπούλα χριστουγεννιάτικη.
Και εξηγώ. Οι ερωτευμένοι αφενός θέλουν να φτιάξουν κάτι νόστιμο και ξεχωριστό για το ταίρι τους αλλά λόγω έρωτα δεν έχουν και πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Πράγματα δηλαδή ασυμβίβαστα εκ πρώτης όψεως και καθόλου αμελητέο πρόβλημα αν, έστω και στο ελάχιστο, ισχύει πως ο έρωτας περνά από το στομάχι...
Η γαλοπούλα λοιπόν που θα σας παρουσιάσω αποτελεί τη χρυσή τομή. Αφενός είναι ένα πιάτο για απαιτητικούς και εκλεπτυσμένους ουρανίσκους.
Αφετέρου δεν απαιτεί χρόνο για την ετοιμασία της. Και το σημαντικότερο: Είναι πανεύκολο το μαγείρεμά της.
Δουλειά πρώτη: Πηγαίνεις στο χασάπη σου και ζητάς ένα στήθος γαλοπούλας. Συνήθως κυκλοφορούν έτοιμα σε συσκευασία του ενός κιλού. Αλλιώς ζητήστε του να σας καθαρίσει το στήθος από λίπη και πέτσες.
Κατόπιν τραβάτε στο σούπερ μάρκετ για τα υπόλοιπα υλικά:
Μαγιονέζα
Γιαούρτι σταγγισμένο
Λευκό κρασί
Σταφίδες ξανθές
Κύβοι βοδινού
Δουλειά δεύτερη:Βάζετε τη σταφίδα σε ένα μπολάκι με κρασί να μουλιάσει. Υπολογίστε ότι θα χρειαστεί 2 με 3 ωρίτσες...
Στο διάστημα αυτό έχετε όλο το περιθώριο να πάτε να συναντήσετε τον αγαπημένο σας και να περάσετε μερικές αξέχαστες στιγμές. Η σταφίδα έτσι κι αλλιώς δεν παθαίνει τίποτε και περισσότερο να μείνει στο κρασί.
Δουλειά τρίτηΠλένετε το στήθος της γαλοπούλας και το βάζετε σε κατσαρόλα με νερό και κρασί (σε ίσες δόσεις - δηλαδή όσο νερό τόσο και κρασί) και ανοίγετε το μάτι της κουζίνας.
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα δύο κύβους βοδινού και λίγο αλάτι.
Το αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Εσείς έχετε και πάλι όλο το χρόνο δικό σας να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπανάκι με άλατα και αιθέρια έλαια, όσο για τη γαλοπούλα που βράζει στο ζουμί της; Ας πρόσεχε!!!!!
Μη σας πιάσει καμιά τσιγκουνιά και δε βάλετε κρασί. Θα κάνει ώρες να μαλακώσει το γαλόπουλο...
Υπολογίστε τουλάχιστον 1,5 ωρίτσα. Εξαρτάται βέβαια και από τις ιδιαίτερες συνθήκες...
Αφού βράσει και μαλακώσει, την αφήνετε να κρυώσει στο ζουμί της.
Όταν έρθει η ώρα να σερβιριστεί, πάρτε ένα ποτήρι μαγιονέζα και ένα ποτήρι γιαούρτι στραγγισμένο,
προσθέστε λίγο αλάτι και λίγο πιπεράκι και τις σταφίδες και ανακατέψτε καλά. (Αυτή είναι μια δουλειά που γίνεται καλύτερα από αντρικά χέρια... όχι όλα έτοιμα στο πιάτο, κορίτσια, αλλιώς δε θα εκτιμήσει αυτό που τρώει... )
Κόβετε όμορφες φετούλες το στήθος της γαλοπούλας και το περιχύνετε με τη σάλτσα.
Το πιάτο μπορεί άνετα να σερβιριστεί και στο τραπέζι και στο ... κρεβάτι. Φυσικά θα χρειαστείτε και κρασάκι να το συνοδεύσετε...
Καλά Χριστούγεννα!
και μην ξεχνάτε οι ερωτευμένες γυναίκες πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι, δε σταματάει εκεί! μη χώνεστε με τις ώρες στις κουζίνες γιατί όση ώρα είστε εσείς εκεί το πουλάκι μπορεί να μην πετάξει αλλά θα σκυλοβαρεθεί να σας περιμένει. αφήστε που θα κουραστείτε και μετά θα θέλετε μόνο νάνι...