HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

 

 ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!    ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Icon_minitimeΤετ Ιαν 04, 2017 9:08 pm

Η συνταγή αφιερώνεται σε δυο φιλεναδίτσες από τη Χαλκίδα, το Μαράκι και την Ηρώ. Που ως έφηβες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Ελπίζω να τους αρέσει η συνταγή και σύντομα όχι μόνο να τη μαγειρέψουν αλλά και να την εμπλουτίσουν με δικές τους ιδέες!

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4210
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!    ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Icon_minitimeΤετ Ιαν 04, 2017 11:48 pm

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ τα υλικά που θα χρειαστούμε

1. Βάση για πίτσα. Υπάρχει σε πολλές μορφές και μάρκες. Όλες στα ψυγεία του σούπερ μάρκετ και με οδηγίες για το ψήσιμο.
2. Τυριά διάφορα (γκούντα, ένταμ, κεφαλοτύρι, κασέρι κλπ)
3. Αλλαντικά (ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικα κλπ)
4. Σαλατικά (ντομάτα, πιπεριά, ελιές)
5. Κέτσαπ (ή κάποια δική μας σάλτσα)
6. Ρίγανη - Πιπέρι

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ετοιμασία της βάσης της πίτσας

Στρώνουμε με αλουμινόφυλλο ένα ταψί ανάλογο με το μέγεθος της βάσης της πίτσας

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4110

Χαράζουμε τη βάση με ένα μαχαίρι σε 8 κομμάτια. Προσοχή να μην κοπούν τελείως τα κομμάτια, το μαχαίρι να κόψει περίπου το μισό από το πάχος της βάσης της πίτσας.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4111

Αλείφουμε με κέτσαπ τη βάση (βάζουμε όσο θέλουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4112

Στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού ομοιόμορφα:

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4113
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!    ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Icon_minitimeΠεμ Ιαν 05, 2017 12:01 am

ΒΗΜΑ 3ο: Τα τυριά...

Διαλέγουμε ένα μαλακό τυρί που να λιώνει. Πχ γκούντα. Το τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού και το απλώνουμε πάνω στη βάση. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη. Και αν είμαστε τυχεροί η ρίγανή μας είναι από το Πολύδροσο Θεσπρωτίας που βγάζει την καλύτερη ρίγανη στον κόσμο!!! (αν δεν παινέσω το χωριό μου θα πέσει να με πλακώσει!) Smile

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4114

Προσοχή: Πολλά τυριά όπως και η γκούντα έχουν ένα προστατευτικό κερί γύρω γύρω που πρέπει να το αφαιρέσουμε με ένα μαχαίρι (όπως ξεφλουδίζουμε ένα φρούτο) και μετά να αρχίσουμε το τρίψιμο

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4118

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4115

Η ποσότητα του τυριού εξαρτάται από τις προσωπικές μας προτιμήσεις...

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4116

Η ριγανίτσα η φρέσκια! Δίνει και ωραία γεύση και κάνει μεγάλο καλό στην υγεία μας. Έρευνες έχουν συνδέσει τη ρίγανη με τη μακροζωία!!!

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4117

Μπορούμε αν θέλουμε τελείως απλή την πίτσα μας, να σταματήσουμε στο σημείο αυτό και να τη φουρνίσουμε. Αλλιώς συνεχίζουμε και προσθέτουμε ό,τι άλλο θέλουμε!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!    ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Icon_minitimeΠεμ Ιαν 05, 2017 12:11 am

ΒΗΜΑ 4ο: Αλλαντικά

Ψιλοκόβουμε αλλαντικά της αρεσκείας μας και τα στρώνουμε στην πίτσα. Στη συγκεκριμένη βάλαμε ζαμπόν από καπνιστή γαλοπούλα.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4119

Μετά μπορούμε να συνεχίσουμε και πάλι με τυριά και μετά με άλλα αλλαντικά.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4120

Αυτή τη φορά βάζουμε ένταμ που το αγοράσαμε κομμένο σε φέτες. Θα το ψιλοκόψουμε με τα χέρια μας και θα το απλώσουμε στην πίτσα.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4121

Το επόμενο αλλαντικό που προτιμήσαμε είναι το μπέικον. Δίνει νοστιμιά αλλά και αρκετές θερμίδες. Οπότε όποιος κάνει δίαιτα, ας αποφύγει το μπέικον. Το ίδιο ισχύει και για τα λουκάνικα.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4122

Ψιλοκόβουμε με τα χέρια μας και το μπέικον και το απλώνουμε στην πίτσα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!    ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Icon_minitimeΠεμ Ιαν 05, 2017 12:19 am

ΒΗΜΑ 5ο: Τα σαλατικά!


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4123

Κόβουμε φετούλες μια μικρή ντομάτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην πίτσα:

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4124

Κάνουμε το ίδιο με ένα κομμάτι πιπεριάς:

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4125

Και τέλος κόβουμε φετούλες και από ελιές Καλαμών ή και όποια ελιά μας αρέσει:

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4126
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!    ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Icon_minitimeΠεμ Ιαν 05, 2017 12:32 am

ΒΗΜΑ 6ο: Λίγο ακόμη τυρί!

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4213

Τρίβουμε στον τρίφτη  του τυριού λίγο κεφαλοτύρι πασπαλίζουμε την πίτσα μας. Από το ίδιο τυρί ή και κασέρι κόβουμε μικρούς κύβους και τους απλώνουμε στην πίτσα.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4212

Αμέσως μετά καθαρίζουμε τον τρίφτη του τυριού γιατί αν μείνει με τα τυριά θα κολλήσουν και δε θα βγαίνουν...

Ρίχνουμε τέλος και λίγο ακόμη ρίγανη στην πίτσα μας (φρέσκια και από το Πολύδροσο Θεσπρωτίας όπως είπαμε... ) και φουρνίζουμε την πίτσα.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4214

Τον φούρνο πρέπει να τον έχουμε προθερμάνει για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Και ψήσιμο από κάτω.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα βγάζουμε να δούμε την πίτσα αν ψήθηκε από κάτω - βοηθάει εδώ το αλουμινόφυλλο που έχουμε στρώσει. Και αν δούμε ότι είναι εντάξει, γυρίζουμε το δείκτη ψησίματος από πάνω για να πάρουν χρώματα τυριά.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!    ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Icon_minitimeΠεμ Ιαν 05, 2017 12:46 am

Προσοχή στο τελευταίο βήμα, στο ψήσιμο. Μην κάψουμε την πίτσα. Βάζουμε το θερμοστάτη στους 180, όχι παραπάνω!!!

Και ψήνουμε κυρίως από κάτω.

Μόνο τα τελευταία λεπτά βάζουμε το ψήσιμο από πάνω για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τυριά και τα άλλα υλικά.

Ξεφουρνίζουμε την πίτσα περίπου μετά από 30 λεπτά ψήσιμο.


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4215

Αφαιρούμε το αλουμινόφυλλο και κόβουμε την πίτσα σε οκτώ κομμάτια (η αρχική χάραξη μας βοηθάει πολύ).

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4216


Σερβίρουμε στα πιάτα και καλή μας όρεξη!!!


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!  Hpim4217

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
 
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ :: ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ-
Μετάβαση σε: