HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

 

 ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΤΗ

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΤΗ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΤΗ   ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΤΗ Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 23, 2020 3:15 pm

Εύκολη χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με κρασί!! 😋😋

Είναι τέλειος μεζές, ταιριάζει πολύ με πατάτες τηγανητές!! #2020

Υλικά

Κρέας χοιρινό κομμένο σε μπουκιες
ελάχιστο Ελαιόλαδο
Κρασί κόκκινο ή λευκό
Χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Μουστάρδα

Εκτέλεση

Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
Σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει

Πασπαλίζουμε με την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε
Σβήνουμε με το κρασί

Στη συνέχεια περιχύνουμε με την μουστάρδα την τηγανιά
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά

Μόλις έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του κρέατος και έχει μείνει με το λάδι του το περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού!!!

https://cookpad.com/gr/sintages/12930051-eukoli-xoirini-tigania-lemonati-me-krasi?via=search&search_term=%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE%20%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8202
Registration date : 30/10/2007

ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΤΗ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΤΗ   ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΤΗ Icon_minitimeΚυρ Ιουν 23, 2024 12:07 pm





https://akispetretzikis.com/recipe/6908/paradosiakh-xoirinh-thgania

Τηγανιά χοιρινή από τον Άκη Πετρεντζίκη!

800 γρ. χοιρινό, λαιμό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
250 γρ. λευκό κρασί
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
200 γρ. νερό
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα
πατάτες τηγανητές
φέτες λεμόνι
ρίγανη, φρέσκια


Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε μικρά κομματάκια 2 εκ. και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτες λεμονιού και φρέσκια ρίγανη.

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
 
ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΤΗ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ :: ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ-
Μετάβαση σε: