Στα 15 μου χρόνια μια καλή μου θεία μου χάρισε τη Μαγειρική της Σοφίας Σκούρα. Μέχρι σήμερα, 45 χρόνια μετά, αυτό το βιβλίο είναι ο δικός μου τσελεμεντές! Οι συνταγές της είναι σοφές και δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου πετύχουν!
Το δεύτερο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στη Ζαχαροπλαστική. Ένα από τα πρώτα γλυκά που έφτιαξα με τη βοήθεια της Σκούρα ήταν το ραβανί. Γλυκό που ουδέποτε είχε φτιάξει η μάνα μου. Που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν η δασκάλα μου στην κουζίνα. Για πολλούς και ποικίλους λόγους και παρότι η ίδια είναι κορυφαία μαγείρισσα.
Πάνε όμως πάνω από 20 ή και περισσότερα χρόνια που δεν έφτιαξα ραβανί. Τώρα, με όσα τραβάμε με τον κορωνοϊό, μου μπήκε στο μυαλό να φτιάξω ξανά. Ήδη παράγγειλα όλα τα υλικά του με τη χτεσινή παραγγελία και είμαι έτοιμη να βάλω μπροστά. Για να δούμε, σε πόση ώρα θα είναι έτοιμο στο πιάτο!
Καλή μας επιτυχία!