Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, είπαμε να φτιάξουμε κι εμείς λίγο κατσικάκι για το καλό και ας κάνουμε δίαιτα.
Πήραμε ένα ολόκληρο μπουτάκι, σκόρδο, φυλλαράκια δυόσμο και φετούλες λεμονιού.
Αφού πλύνουμε καλά καλά το κρέας και αφαιρέσουμε όλα τα λίπη, ανοίγουμε μικρές τρυπούλες στη σάρκα του με τη μύτη του μαχαιριού και κρύβουμε μέσα σκόρδο, δυόσμο και λεμονάκι.
Το λούζουμε με χυμό λεμονιού και ρίχνουμε πιπεράκι. Λόγω δίαιτας δε θα βάλουμε καθόλου βούτυρο και καθόλου αλάτι.
Το τυλίγουμε καλά σε λαδόκολλες (το φασκιώνουμε να μη φύγουν έξω τα υγρά). Κατόπιν τυλίγουμε και με αλουμινόφυλλο.
Φούρνος προθερμασμένος στους 250. Ψήσιμο από κάτω.
Στη μισή ώρα η θερμοκρασία μειώνεται στους 160 και αφήνουμε το ψητό μας ανάλογα και με την ποσότητα του κρέατος σχεδόν 2 ώρες να σιγοψήνεται.
Κατόπιν το ανοίξαμε να δούμε τι έχει γίνει...
Το βάλαμε σε άλλο ταψάκι με σχάρα και το αφήσαμε λίγο ακόμη να ξεροψηθεί η πέτσα του.