HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

 

 ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8202
Registration date : 30/10/2007

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ   ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ Icon_minitimeΔευ Σεπ 16, 2024 11:23 pm

https://www.argiro.gr/recipe/fasolakia-ladera-sto-fournou/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Για τα λαδερά φασολάκια φούρνου
  • 1 kg τρυφερά φασολάκια

  • 2 σκελ. σκόρδο σε φέτες

  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 4 μέτριες πατάτες κυδωνάτες

  • 1 καρότο σε λεπτές φέτες

  • ¾ φλ. ελαιόλαδο

  • 1 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

  • 1 kg ώριμες ντομάτες τριμμένες

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • Αλάτι

  • Πιπέρι



Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε στο ταψί.

Βάζουμε ανάμεσα τις πατάτες και το καρότο.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το μαϊντανό και το δυόσμο.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.

Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για μία ώρα.

Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε απαλά τα φασολάκια με τη σάλτσα τους και συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτό ταψί για περίπου 20 λεπτά να στεγνώσει η σάλτσα ντομάτας, να μελώσουν τα φασολάκια και να μείνουν με το λάδι τους.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8202
Registration date : 30/10/2007

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ   ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ Icon_minitimeΔευ Σεπ 16, 2024 11:41 pm

https://www.argiro.gr/recipe/fasolakia-ladera-kokkinista/

Παράθεση :
Για τα φασολάκια

1 kg φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα

2 πατάτες

2 κολοκύθια

3/4 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

3 σκελ. σκόρδο σπασμένες

1 kg ντομάτες τριμμένες

1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Χρησιμοποιείστε φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια ανάλογα τις προτιμήσεις και τον χρόνο σας. Αν επιλέξετε να φτιάξετε την συνταγή με φρέσκα πλατιά φασολάκια, πρώτα τα καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.

Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, και τα κολοκυθάκια.

Μετά από 2 – 3 λεπτά, προσθέτουμε και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά.

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε τα φασολάκια.


Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.


Αφού περάσει το σαραντάλεπτο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο το δυόσμο και το μαϊντανό.


Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.



Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε πάντα τα υγρά.


Μυστικά

Μυστικά για τέλεια λαδερά κοκκινιστά φασολάκια


Είναι ένα από τα πιο ωραία λαδερά, παραδοσιακά και υγιεινά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Όμως παρόλο που η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη, συχνά τα φασολάκια καταλήγουν στο πιάτο λιωμένα από το πολύ βράσιμο, σχεδόν διαλυμένα και κολυμπούν σε μια σάλτσα νερουλή με πολύ λάδι.

Όσο αγαπώ τα λαδερά φαγητά, τόσο απεχθάνομαι το πολύ λάδι στο πιάτο μου. Θέλω τα φασολάκια μου βρασμένα τόσο, ώστε να κρατούν το σχήμα τους και η φρεσκάδα τους να φαίνεται σε κάθε μπουκιά. Θέλω το ελαιόλαδο σχεδόν να μη φαίνεται αλλά να νιώθω την πλούσια γεύση του.

Πόση ώρα όμως θέλουν βράσιμο τα φασολάκια;
Καταρχήν η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια και δεν χρειάζεται να βράζουν πολύ ώρα. Αν τα φασολάκια σας είναι τρυφερά και σωστά καθαρισμένα, γύρω στα 3/4 ώρας είναι αρκετός χρόνος, ώστε να βράσουν σωστά από την αρχή του σοταρίσματος μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε το απόλυτο μυστικό μου

Τα φασολάκια είναι ένα ντελικάτο υλικό και η μοναδική τους γεύση θα παραμείνει μοναδική αν αποφύγετε το νερό. Δεν βάζω ποτέ νερό στην κατσαρόλα. Αυτό είναι το μεγάλο μου μυστικό, τα αφήνω να βράζουν στα δικά τους υγρά και στο ζουμί της φρέσκιας ντομάτας.

Αφήστε κάτω την κουτάλα!
Δε θέλουν ανακάτεμα στην κατσαρόλα. Μην τα ανακατεύετε στο σοτάρισμα και στο βράσιμο. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να τα σπάσετε και να τα κάνετε κομμάτια.

Ελαφρύ κούνημα της κατσαρόλας από τα χερούλια και απαλή ανάδευση στο σοτάρισμά τους, είναι αρκετά.

Το σιγανό μαγείρεμα επίσης είναι απαραίτητο για να μη λιώσουν και να κρατηθούν ολόκληρα. Όσο για τη ντομάτα, θα τη ρουφήξουν οι πατάτες στο βράσιμο και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.


Το φαγητό μας στο πιάτο δεν πρέπει να κολυμπάει σε σάλτσα ούτε σε λάδι.



Τα μαγειρεμένα φασολάκια συντηρούνται, αφού κρυώσουν, στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ημέρες ή στην κατάψυξη για μήνες.

Αποψύξτε τα βγάζοντας τα από την κατάψυξη και αφήνοντάς τα στη συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8202
Registration date : 30/10/2007

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ   ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ Icon_minitimeΔευ Σεπ 16, 2024 11:52 pm



Παράθεση :
ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι

100 γρ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

500 γρ. πατάτες

1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας

50 γρ. λευκό κρασί
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 γρ. νερό

1 κύβο λαχανικών

1 κιλό φασολάκια, φρέσκια ή κατεψυγμένα

1/3 ματσάκι δυόσμο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια


1/3 ματσάκι μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι


Για το σερβίρισμα

200 γρ. φέτα, προαιρετικά
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 φέτες ψωμί

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και τον κύβο.

Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει, αλάτι, πιπέρι, 80 γρ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Σερβίρουμε προαιρετικά με φέτα που έχουμε πασπαλίσει με τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και φέτες από ψωμί.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
 
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ :: ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ-
Μετάβαση σε: