ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΑν έχετε μήλα στο ψυγείο, είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε μηλοπιτάκια. Ειδικά την περίοδο αυτή που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και είναι στο σπίτι μπορείτε να τα ετοιμάσετε παρέα. Είναι μια καλή ευκαιρία άλλωστε να απασχοληθούν κάνοντας κάτι δημιουργικό και ευχάριστο.
Ακόμα κι αν υπάρχουν στο σπίτι αρκετά γλυκά λόγω του Πάσχα, όπως τσουρέκια, αυτά τα μηλοπιτάκια είναι μια καλή επιλογή για το πρωινό των παιδιών ή για το απογευματινό τους αφού τα σπιτικά γλυκά ως γνωστόν είναι πολύ πιο υγιεινά.
Πώς θα τα φτιάξετε
Υλικά
2 μήλα
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
λίγη κανέλα
Για τη ζύμη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια ( ή εκχύλιμα μισή κουταλιά του γλυκού)
50 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
50 γρ λιωμένο βούτυρο
4 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
230 γρ αλεύρι
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο:
Τρίβετε τα μήλα στον τρίφτη, και αφού βάλετε το τριμμένο μήλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε τη ζάχαρη , την κανέλα και το βούτυρο.
Βήμα 2ο:
Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά και αφού ροδίσει το τριμμένο μήλο, ρίχνετε μια κουταλιά μέλι. Η γέμιση είναι έτοιμη όταν θα έχουν εξατμιστεί τα υγρά.
Βήμα 3ο:
Την αφήνετε σε ένα πιάτο να κρυώσει και σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε με τον αναδευτήρα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για λιγότερο από ένα λεπτό και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ( σταδιακά).
Βήμα 4ο:
Ζυμώνετε απαλά και χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μπάλες. Κάθε μία από αυτές την ανοίξετε με τον πλάστη, χαράσσετε ένα σταυρό και στη συνέχεια σε οχτώ τρίγωνα. Τα γεμίζετε με μια κουταλιά από τη γέμιση μήλου και τυλίγετε απ'έξω προς τα μέσα.
Βήμα 5ο:
Τα βάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 180 C για 15- 20 λεπτά.
Βήμα 6ο:
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα.