Φαίνεται πως όλα τα προβλήματα του σχολείου λύθηκαν και κατά τα φαινόμενα το σκουλαρίκι είναι το μόνο αγκάθι. Και δε μιλάμε για τέτοια σκουλαρίκια:
Ούτε για τα σκουλαρίκια των κοριτσιών βέβαια...
Αλλά για ένα σκουλαρικάκι σε αυτί αγοριού.
Το έθεσε συνάδελφος ως μέγα πρόβλημα και δεν πίστευα στα αυτιά μου! Από όλα τα προβλήματα, κυρία μου, που σήμερα ταλανίζουν την παιδεία, εσύ στο σκουλαρίκι κρεμάστηκες;
Και ρώταγες και όλους εμάς να σου βρούμε λύση πώς θα βγάλεις το σκουλαρίκι από το αυτί του παιδιού;
Κι όταν οι ψυχραιμότεροι ανέφεραν πως και δάσκαλοι πάνε σήμερα με σκουλαρίκι στο σχολείο... μας το έφτασε το πράγμα στο απροχώρητο, τι θα κάνει λέει αν αύριο πάνε οι μαθητές μόνο με τα εσώρουχα;;;
Να της πεις εκείνη την ώρα πως σε τούτο τον τόπο κάποτε οι άνθρωποι δεν ντρέπονταν να δείχνουν ολόγυμνα τα σώματά τους; Να μας πάθει καμιά αποπληξία; Α, μπα...
Ας πούμε μόνο ότι τα ενώτια ακόμη και η εκκλησία αποφάσισε να τα επιτρέψει. Είναι δυνατόν να τα κυνηγάνε οι δάσκαλοι;
Στο κάτω κάτω γιατί σκουλαρίκια τα κορίτσια και όχι και τα αγόρια; Ισότητα των φύλων δεν έχουμε; Τις διακρίσεις καλλιεργεί σήμερα το σχολείο; Που ρώταγε κιόλας τι λέει ο νόμος; Αυτό λέει ο νόμος. Ισότητα!
Κι αν θέλεις να το δούμε και πιο σφαιρικά... Τα αντρικά ενώτια έχουν μακρά ιστορία. Ιδού και η απόδειξη:
Σουμέριοι άρχοντες με ενώτια και διακοσμητικές ταινίες στα μαλλιά. (Πηγή
Τυχικός)
Πέστε μου, γιατί να μη φορέσει σκουλαρικάκι και ένα πιτσιρίκι του σήμερα; Προσβάλλει το χρηστά μας ήθη ή το εμποδίζει στη μάθηση;
Αχ.... Το σκουλαρίκι του αυτιού σε τίποτε δε φταίει. Το άλλο, ο χαλκάς που προσπαθούμε να περάσουμε στη μύτη των παιδιών, για να τα σέρνουμε στην επίπλαστη σεμνοπρέπεια είναι τα επικίνδυνα. Όταν γύρω έχει χαθεί και το τελευταίο ίχνος σεμνότητας και κοσμιότητας.