HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας! |
|
| Λίμνες και ύδατα λιμνάζοντα | |
| | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Λίμνες και ύδατα λιμνάζοντα Τρι Ιουλ 08, 2008 3:32 pm | |
| Οι θερμοκρασίες σήμερα είναι υψηλές. Και ο 902 αριστερά στα FM επιμένει πως όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου πρέπει να διακόπτονται πάσης φύσεως εργασίες και μάλιστα σε τόπους επιβαρημένους και να καταβάλλεται ολόκληρο το μεροκάματο! Ισχύει το ίδιο και με το ανέβασμα υλικού στο φόρουμ; Εργασία είναι κι αυτό αλλά χωρίς μεροκάματο... Όπως και να έχει πιθανόν να φταίει και η ζέστη δεν είμαι και στα καλύτερά μου σήμερα. Κι όταν αυτό συμβαίνει συνήθως συνεπάγεται αλλαγές στο σπίτι. Μετακομίσεις και εκκαθαρίσεις. Από το πρωί μαζεύω σακούλες με ό,τι βρίσκω μπροστά μου. Χαρτιά, περιοδικά, βιβλία, κασέτες, μπιμπελό, ρούχα, παπούτσια... και έπεται συνέχεια μεγάλη στον κατάλογο. Η Χαλ διαβάζοντας τα καμώματά μου υπέβαλε ήδη αίτημα υπέρ των βιβλίων. Την αγαπώ την εκτιμώ αλλά έλεος πλέον με το βιβλιομάνι εδώ μέσα. Τέρμα λέω στα λιμνάζοντα ύδατα της ζωής μου. Αυτή τη φορά θα αδειάσει το σπίτι από κάθε τι που δεν είναι εντελώς απαραίτητο. Βασικά το ίδιο θα ήθελα να γίνει και στη ζωή μου. Αφού εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, ας εκτονωθώ με τα υλικά αντικείμενα. Και πάνω που πήρα τη μεγάλη απόφαση... δούλεψα και δυο τρεις ώρες χωρίς να σηκώσω κεφάλι... λέω ας κάνω ένα τσιγάρο και να πιω ένα καφεδάκι... Πού αλλού; Στο μπαλκόνι με το λαπ τοπ παρέα. Μικρή περιήγηση στα νέα της μέρας και πέφτω ξαφνικά στη λίμνη Κάρλα. Τι ξέρετε για την Κάρλα; Μην παριστάνω την έξυπνη, κι εγώ μέχρι σήμερα μέσες άκρες γνώριζα. Λοιπόν η Κάρλα ήταν κάποτε λίμνη και μετά σταμάτησε να είναι λίμνη. Κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 60... 61 ή 62... θα σας γελάσω πότε ακριβώς, εγώ μωρό ήμουν τότε πού να θυμάμαι; Η Κάρλα, με ιστορία τεράστια πίσω της, ως και ο Ησίοδος την αναφέρει (αλλά με το αρχαίο της όνομα, Βοιβηίδα!!! που πιθανόν να ήταν και Βοίβη ή Φοίβη και μάλιστα λένε πως υπάρχει και δεσμός με το Φοίβο Απόλλωνα... για δες τι μαθαίνει κανείς εν μέσω καύσωνα!!! ) είχε νερά υφάλμυρα και έτσι αποφασίστηκε να πεταχτούν τα νερά της στη θάλασσα!!! Καλή ώρα που κι εγώ θέλω να πετάξω τα μισά μου υπάρχοντα ακόμη και τα χαρισμένα από χέρια αγαπημένα... Το είπαν το λοιπόν και το έκαναν. Δύσκολο ξεδύσκολο τα νερά έφυγαν. Και τι έμεινε; Ο πυθμένας της ξερός που ελπίζανε να τον κάνουν χωράφια. Αμ, δε.... άχρηστος βγήκε. Και μαζί ακολούθησαν αλλαγές στο κλίμα της περιοχής και απρόβλεπτες συνέπειες για όλα τα έμβια όντα της περιοχής. Φαίνεται τότε δεν ήξεραν πως η ζωή είναι μια μεγάλη αλυσίδα. Έναν κρίκο της εξαφανίζεις και καταρρέει όλο το σύστημα. Κάπως έτσι έγινε και οι άνθρωποι πήραν την αντίθετη απόφαση. Να κάνουν και πάλι λίμνη την Κάρλα. Έλα μου ντε που τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Εδώ και δέκα χρόνια το παλεύουν και άκρη δε βρίσκουν. Έτσι και το ΕΘΝΟΣ ONLINE σήμερα μιλά για ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ!!! Ώχου και κάνει και ζέστη... Αλλά λίμνη είναι αυτή και πρέπει να νοιαστείς. Κι ας μην την έχεις δει ποτέ σου και ας μην έχεις πάρε δώσε με Θεσσαλία. Διάβασα, διάβασα και άκρη δεν έβγαλα. Κράτησα μόνο πως οι άνθρωποι κάποτε είπαν να πετάξουν μια λίμνη στα σκουπίδια και μετά κατάλαβαν πως η λίμνη ήταν η ζωή τους. Τι κάνω λοιπόν τώρα εγώ; Αδειάζω και πάλι τις σακούλες; Και σταματάω το έργο της μεγάλης αποκομιδής; Κάνει και ζέστη πανάθεμα... Και ο 902 λέει να μην κουραζόμαστε μέρα που είναι... Αλλά και πάλι λέω πως άλλο λίμνες και άλλο λιμνάζοντα ύδατα. Οπότε σας φιλώ γλυκά και πάω να συνεχίσω. Το μόνο που με ανησυχεί είναι αν ο σκουπιδιάρης της γειτονιάς ακούει κι αυτός 902!!! | |
| | | ΕΛΙΝΑ Υποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 327 Registration date : 31/10/2007
| Θέμα: Απ: Λίμνες και ύδατα λιμνάζοντα Τρι Ιουλ 08, 2008 5:55 pm | |
| Ύδατα λιμνάζοντα και ύδατα απουσιάζοντα. Η είδηση δημοσιεύτηκε σήμερα σε κυπριακό διαδικτυακό χώρο και αφορά το εδώ και καιρό θέμα της λειψυδρίας που πλήττει το νησί της Αφροδίτης. Όπως λοιπόν γνωρίζετε ίσως οι περισσότεροι, η Κύπρος έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα με το νερό που ζήτησε να πάρει από την Ελλάδα μερικά εκατομμύρια τόνους! Η μεταφορά αποφασίστηκε και ανατέθηκε σε κάποια ναυτιλιακή εταιρεία να φορτώσει νερό πόσιμο σε καράβια της και να το κουβαλήσει από την Ελλάδα στην Κύπρο. Κι ενώ το πρώρο καράβι κατέφτασε φορτωμένο με το πολύτιμο νεράκι, ξαφνικά ανέκυψε αβλεψία στον τρόπο εκφόρτωσης... ο αγωγός ήταν πέντε μέτρα μικρότερος! Των εγκαταστάσεων στην Κύπρο, όχι του καραβιού. Συγκεκριμένα όπως δημοσιεύεται στο GO2 : - Παράθεση :
- Ένα ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε το περασμένο σαββατοκύριακο καθυστερεί την ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε το πρώτο δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει το νερό από την Ελλάδα, να μπορέσει να ξεφορτώσει τις 50 χιλιάδες τόνους νερού που έφερε στην Κύπρο πριν από μια βδομάδα. Σύμφωνα με την «Ocean Tankers», που ανέλαβε τη μεταφορά του νερού και την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού, όταν επιχειρήθηκε η ένωση του υποθαλάσσιου με το χερσαίο τμήμα του αγωγού στη Γερμασόγεια, διαπιστώθηκε ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός ήταν κατά πέντε περίπου μέτρα μικρότερος.
Τρέχουν και δε φτάνουν τώρα οι κύπριοι υπεύθυνοι... γιατί η κατάσταση με την έλλειψη νερού έχει γίνει δραματική. Ευτυχώς όμως οι κύπριοι έχουν άλλη νοοτροπία και: - Παράθεση :
- Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΥΛ, κάθε νοικοκυριό της Λεμεσού εξοικονόμησε μέχρι τώρα περίπου 10 κυβικά μέτρα νερού από την έναρξη των περικοπών στην υδροδότηση.
Εμείς να τα ακούμε αυτά στην Ελλάδα... που ακούμε κάθε μέρα άσχημα μαντάτα για το νερό και αντί για οικονομία κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το σπαταλάμε άδικα. Όπως όμως λέει η παροιμία, ό,τι ακούς στο γείτονά σου πάντεχε και στα δικά σου... Κι αυτό που σήμερα συμβαίνει στην Κύπρο θα έρθει και στη δική μας ... βρύση!!! Τότε ποιος θα μας δώσει νερό; | |
| | | ΔΙΩΝΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 884 Location : Όπου γη και πατρίς Registration date : 31/10/2007
| Θέμα: Απ: Λίμνες και ύδατα λιμνάζοντα Πεμ Ιουλ 24, 2008 1:40 pm | |
| Βρέθηκα σήμερα κατά Κύπρο μεριά... και θυμήθηκα την αναφορά της Ελίνας. Αναδημοσιεύω λοιπόν το εξής: Περικοπές σε Λευκωσία και Λάρνακα - Παράθεση :
- Εκατό κυβικά μέτρα νερού την ώρα λιγότερα στέλλει από νωρίς το πρωί το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων στα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και Λάρνακας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας Αργύρης Παπαναστασίου, ο οποίος έσπευσε να καθησυχάσει τους καταναλωτές, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα διαφυλάξει τα συμφέροντα τους.
Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες, οι οποίες θέλουν τη Λευκωσία και τη Λάρνακα με εκατό κυβικά μέτρα νερού την ώρα λιγότερα, ο κ. Παπαναστασίου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι «φαίνεται να ισχύουν μόνο για τη Λευκωσία και τη Λάρνακα, ενώ αλλού ακόμα δεν άρχισαν οι περικοπές».
Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβούλιου του ΣΥΛ, το οποίο εξέτασε την υδατική κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα, ο κ. Παπαναστασίου εξέφρασε τις ''ανησυχίες'' του, για τις φημολογίες που ακούγονται ότι καταναλωτές, εκτός Λευκωσίας, έχουν περισσότερες ποσότητες νερού στη διάθεση τους και καταναλώνουν, κατά κεφαλήν, περισσότερες ποσότητες.
Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΛ «εμείς ακολουθούμε με υποδειγματική ευλάβεια το πρόγραμμα και την πολιτική και κάνουμε τις περικοπές όπως αυτές καθορίστηκαν. Θέλουμε την ίδια αντιμετώπιση παγκύπρια. Ηταν η πολιτική μας ο στόχος μας από την πρώτη στιγμή».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι «έστω και τώρα να έχουμε όλοι αυτή την ισότιμη αντιμετώπιση», προσθέτοντας ότι «σε αντίθετη περίπτωση, το ΣΥΛ είναι αποφασισμένο να διαφυλάξει τα συμφέροντα των καταναλωτών».
"Θέμα που μας καίει όλους" Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρία, είπε ότι ενημερώθηκαν από το Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων για την όλη κατάσταση και αναμένουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τακτοποιηθεί το θέμα της μεταφοράς του νερού από την Ελλάδα.
«Είναι ένα θέμα», είπε, «το οποίο μας καίει όλους, δυστυχώς, γιατί υπάρχουν άμεσες ανάγκες, που πρέπει να ικανοποιηθούν, γιατί διαφορετικά αν δεν ενισχυθεί το σύστημα ή τα συστήματα άλλων Συμβουλίων Υδατοπρομήθειας, τότε σίγουρα θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα».
Είπε πως «τα σοβαρά αυτά προβλήματα σημαίνουν περαιτέρω περικοπές», για να συμπληρώσει ότι το ΣΥΛ απεύχεται να συμβούν αυτά τα σενάρια και θέλει να πιστεύει ότι «πολύ σύντομα θα επιλυθούν αυτά τα προβλήματα».
Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρά το γεγονός πως το φετινό καλοκαίρι είναι δύσκολο, από του χρόνου, κάτω από ομαλές συνθήκες, θα αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα και θα υπάρχει ομαλή και απρόσκοπτη παροχή νερού. Και κάνει και πολλή ζέστη εκεί κάτω. Φαντάσου να μην έχει ούτε λίγο νεράκι να δροσιστείς; | |
| | | | Λίμνες και ύδατα λιμνάζοντα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |
|