Εγκαινιάστηκε η πρώτη πράσινη στέγη της Αθήνας! Έτσι μας ενημερώνει το
ΕΘΝΟΣONLINE, καλοσύνη του. Και η Αθήνα μας θα γίνει μια πράσινη πόλη. Το θέμα όμως είναι πως ο λαός μιλά και για πράσινα άλογα. Δε φταίω εγώ που το θυμήθηκα, ο συνειρμός από το χρώμα γαρ. Κι άλλος συνειρμός από τα άλογα... κάθε είδους άλογα. Καλές οι πρασινάδες στις στέγες πλην όμως τι θα γίνει πια με τις στέγες στη γειτονιά μας που αντί για πράσινο έχουν όλες και από ένα σκύλο;
Αν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς, βρίσκεσαι και κατηγορούμενος ως μη φιλόζωος. Είναι όμως έτσι; Είναι φιλοζωία να αφήνεις το ζωντανό στην ταράτσα με ήλιο και με βροχή, με καύσωνα και με παγωνιά;
Ένα αυτό και δεύτερο. Οι άλλοι γύρω σου τι χρωστάνε να απολαμβάνουν συναυλία όλο το 24ωρο; Γιατί τους σκύλους η φύση έτσι τους έκανε. Να γαυγίζουν. Και ειδικά αν δουν κάτι να κινείται στο δρόμο. Από μηχανάκι μέχρι γάτα. Εκεί όμως που γίνεται ο χαμός και γαυγίζουν όλα μαζί τα σκυλιά της γειτονιάς είναι άμα περάσει άλλος εκπρόσωπος της σκυλίσιας ράτσας... Δεν ξέρω να εξηγήσω γιατί τότε γαυγίζουν τόσο πολύ, ξέρω μόνο να σας πω τι νιώθω. Απέραντη θλίψη. Γιατί βλέπω τους σκύλους της ταράτσας σαν φυλακισμένους στη στέγη της φυλακής που ξεσηκώνονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Και κυρίως το μεγαλύτερο για ένα ζώο. Την ελευθερία!