| ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ | |
|
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Αυγ 09, 2009 10:08 am | |
| Ας κλείσουμε την επίσκεψη στην πόλη του Καρυωτάκη, με μια τελευταία βόλτα στην προκυμαία. | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Αυγ 09, 2009 10:09 am | |
| | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Αυγ 09, 2009 10:10 am | |
| | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Αυγ 09, 2009 10:16 am | |
| Και το τελευταίο απίστευτο Να ψαρεύεις μέσα στο λιμάνι και δίπλα σε αμέτρητα κότερα... Ας αφήσουμε λοιπόν και το δικό μας καλάμι πριν προλάβουμε να το καβαλήσουμε και πιστέψουμε πως σε δυο ώρες μάθαμε την Πρέβεζα. Σίγουρα όχι. Μόνο μια μικρή ελάχιστη ματιά. Τίποτε άλλο και τίποτε περισσότερο... Και τελικά κρατάμε και πάλι το λόγο του ποιητή για την πόλη. Εκείνου που την έζησε ως το τέλος. Το τέλος του. Γι' αυτό και η πόλη αυτή θα μας τον θυμίζει πάντα. Χαίρε λοιπόν Πρέβεζα και χαίρε ποιητή! | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Τρι Αυγ 11, 2009 2:43 am | |
| Ευρέθη επιτέλους η προτομή του Καρυωτάκη... Μπορεί οι Πρεβεζάνοι να την αγνοούν, ευτυχώς όμως υπάρχει και το ίντερνετ: http://prevezamuseum.spaces.live.comΕπισκεφθείτε το λινκ. Αξίζει πραγματικά. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει πολλά και εντυπωσιακά στοιχεία για τον ποιητή και το τέλος του. Αλλά και για τη σχέση της Πρέβεζας με τον Καρυωτάκη. Η παραλία Μονολίθι που ο Καρυωτάκης προσπάθησε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει δια πνιγμού: | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Τρι Αυγ 11, 2009 3:15 am | |
| Η προτομή που δεν είδα... Πρέπει να ξαναπάω Πρέβεζα. Πιο "διαβασμένη" αυτή τη φορά. Μου αρέσει που περίμενα από τους ντόπιους να με ενημερώσουν. Βρε εδώ έγινε λέει θέμα ακόμη και η "σφραγίδα" του γλύπτη στο πίσω μέρος του γλυπτού. Το θεώρησαν λέει προσβολή για την πόλη καθώς ο γλύπτης επέλεξε σαν σήμα του να θέσει το αποτύπωμα του χεριού του μικρού παιδιού του. Και πέρα απ' αυτό το επεισόδιο, αργότερα η προτομή βρέθηκε στο έδαφος... Όλως τυχαίως... | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Σεπ 06, 2009 3:17 pm | |
| Κοντεύει μήνας που επισκέφθηκα την Πρέβεζα. Κι ακόμη δε σας παρουσίασα την εκπληκτική και τεράστια παραλία της, το Μονολίθι. Την παραλία που μετά την επίσκεψή μου έμαθα ότι ήταν εκείνη που ο Καρυωτάκης προσπάθησε κολυμπώντας για δέκα ώρες να βάλει τέλος στη ζωή του. Απέτυχε. Γιατί ήξερε, όπως έγραψε ο ίδιος κολύμπι. Και την επομένη πήρε το περίστροφο και ολοκλήρωσε το σκοπό του... Το Μονολίθι το αντίκρισα ξαφνικά σε ένα γύρισμα του δρόμου πηγαίνοντας για Πρέβεζα (από Ηγουμενίτσα) και ενώ βρισκόμουν αρκετά χιλιόμετρα ακόμη από την πόλη. Το θέαμα ήταν συγκλονιστικό. Όσο έφτανε το μάτι μου έβλεπε παραλία... Πόσα χιλιόμετρα να είναι; Δεν ξέρω. Και όταν πια έφτασα κοντά, δεν κατάφερα να νικήσω τον πειρασμό να το κολυμπήσω. Και ας μην ήξερα ούτε το όνομά του ακόμη ούτε τη σχέση του με τον Καρυωτάκη. Αυτά τα έμαθα αργότερα: | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Σεπ 06, 2009 3:19 pm | |
| Άφησα το αμάξι στο πάρκινγκ δίπλα στο δρόμο και κατηφόρησα φορτωμένη με όλα τα απαραίτητα το αμμουδένιο μονοπάτι... | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Σεπ 06, 2009 3:20 pm | |
| δεξιά μου χιλιόμετρα παραλίας... | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Σεπ 06, 2009 3:22 pm | |
| κι αριστερά μου το ίδιο... και μπροστά μου ο αχανής ορίζοντας κάπου στο βάθος υπάρχει η Ιταλία και ας μη φαίνεται... | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Σεπ 06, 2009 3:24 pm | |
| αμμουδιά δεν είναι... μάλλον ψιλό ψιλό βοτσαλάκι θα το έλεγα... | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Σεπ 06, 2009 3:25 pm | |
| λίγες παρέες και σε απόσταση η μια από την άλλη | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Σεπ 06, 2009 3:27 pm | |
| οι ομπρέλες απαραίτητες σκιά δε θα βρεις εύκολα εδώ... ίσως σε κάποια άλλα σημεία της τεράστιας αυτής παραλίας να υπάρχουν και δέντρα, δεν ξέρω, στο σημείο όμως που σταμάτησα εγώ ο ήλιος έκαιγε και τσουρούφλιζε... | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Σεπ 06, 2009 3:30 pm | |
| με γρήγορες κινήσεις έστησα κι εγώ την ομπρελίτσα μου... ψαθίτσα, ψυγειάκι, μουσικούλα, βιβλίο, τι άλλο θες για να νιώσεις πανευτυχής; Α, ναι! Ένα λάκκο στην καυτή άμμο... να θάψω όσα ανοήτως με ταλαιπώρησαν τον τελευταίο χειμώνα. | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
| Θέμα: Απ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ Κυρ Σεπ 06, 2009 3:34 pm | |
| κι έπειτα η απόλυτη χαλάρωση μακράν το καλύτερο μπάνιο του φετινού καλοκαιριού... και κάτι μέσα μου με γαργαλά να αλλάξω το αβατάρ μου με την εικόνα αυτή το συμβολισμό δε νομίζω ότι χρειάζεται να τον εξηγήσω... | |
|
| |
| ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ | |
|