Άντε λοιπόν να φάμε τα σουβλάκια.
Ειδικό χαρτάκι δεν είχαμε, πήραμε λοιπόν ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και προσπαθήσαμε να τα κάνουμε να μοιάζουν με εκείνα που τρώμε χρόνια στις ταβέρνες. Εδώ θυμηθείτε το κάθε αρχή και δύσκολη... Οι πίτες είχαν κρυώσει και παραψηθεί με αποτέλεσμα να αντιστέκονται στο τύλιγμα!!! Υπομονή, την άλλη φορά θα τα καταφέρουμε καλύτερα.
Πάντως η νοστιμιά ήταν ασυγκρίτως καλύτερη από τα ετοιματζίδικα σουβλάκια. Και επιτέλους ξέραμε τι ακριβώς φάγαμε. Γιατί και στην καλύτερη ταβέρνα του κόσμου δεν μπορείς να ξέρεις τι υλικά χρησιμοποιούν.
Μικρό πρόβλημα οι πίτες... Αν ξέραμε να τις φτιάχνουμε κι αυτές, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Λέω πως την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να φτιάξω δικές μου με λίγο χυλό και ένα τηγάνι αντικολλητικό. Σαν τις κρέπες δηλαδή. Σίγουρα έτσι θα είναι και πολύ πιο μαλακές για το τύλιγμα...
Να προσθέσω ότι τον καιρό που έζησα στην Κύπρο γνώρισα και την κυπραίικη εκδοχή για σουβλάκια. Είναι τεραστίων διαστάσεων και η πίτα τους μοιάζει με παντόφλα! Η γέμιση μπαίνει μέσα στην ... παντόφλα, δεν τυλίγονται δηλαδή. Και περιλαμβάνει σεφταλιές (κάτι σαν μπιφτέκια δικά μας), ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι και διάφορες σος.
Όπως λοιπόν και με τα σάντουιτς, μπορείτε κι εσείς να πειραματιστείτε και να φτιάξετε δικές σας συνταγές για σουβλάκια με πίτα. Είναι ένα φαγάκι και γρήγορο και εύκολο και ιδιαίτερα νόστιμο... Μην ξεχάσετε μόνο να το μαγειρέψετε με αγάπη...