ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: ΛΕΥΚΩΜΑ ΠΛΟΙΩΝ Κυρ Φεβ 02, 2014 1:08 pm | |
| - Θαλασσινή έγραψε:
Μιας και φτάσαμε στο Ν θα προσθέσω το πλοίο Νorth Viscountess , νυν Θρασύβουλος Β.
Σε αυτό το πλοίο επιβιβάστηκα μια Μεγάλη Τρίτη του ΄91 στην μακρινή Ιαπωνία . Πρώτο ταξείδι έτυχε ναύλος για την Ανατολή, στη γέφυρα του Αδάμ κι ακόμα μακρύτερα.
Ας βάλω εδώ μερικά στοιχεία του
Bulkcarrier Built - 1984 Grt - 37.094 Dwt - 66.908 Lenght - 224.90 Breadth - 32.24 Ex Names - NORTH VISCOUNTESS, PANAYIA MOUTSAINA Mitsubishi Heavy Industries Ltd, Nagasaki
Κάποτε ήταν κουκλίτσα αυτή η υποκόμισσα. Μειναμε εκει μέχρι το προτελευταίο ταξείδι της με το P στην τσιμινιέρα , πριν η Βορεια υποκόμισα γίνει η Η Παναγιά η Μούτσαινα, γιατί και οι μούτσοι έχουν την Παναγιά τους. (Αληθεια δεν κάνετε και κανένα λέυκωμα με τις Παναγιές των Θαλασσινών;) κι από κει τώρα μαθαίνω μέσω του διαδυκτίου, ότι μετά από μια επιτυχημένη αλλαγή φύλου μας έγινε ΘρασυβουλοςΒ Τρανς!!!! Μπορεί να πέρασε καιρός και χρόνια. Αλλά την επιθυμία της Θαλασσινής δεν την ξεχάσαμε. Και ναι, ετοιμάζεται αυτό που ζήτησε... Ένα λεύκωμα με Παναγιές Θαλασσινές... Στα πλαίσια της ετοιμασίας, εντόπισα και το καράβι της Νάσιας την περίοδο που ήταν κι αυτό μια Παναγιά θαλασσινή, η Παναγία η Μούτσαινα: ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣΒρήκα επίσης και τούτο: - Παράθεση :
- http://panagiamutsenavrontadou.blogspot.gr/p/blog-page.html
ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑΟΥ Ο Αντώνιος Χαροκόπος στην ιστορία του Βροντάδου αναφέρει ότι η Παναγία η Μούτσαινα τον προηγούμενο αιώνα ανήκε στους πλοιάρχους του ,αλλά επειδή υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω του καταστροφικού σεισμού της 23ης Ιουλίου 1949 κατεδαφίστηκε και ανεγέρθηκε εκ βάθρων με δαπάνες των παιδιών του Ιωάννη , Λουκά και Σταματίου Φαφαλιού στη μνήμη των γονέων τους . Στο 1840 περίπου, λόγω της μεγάλης τρικυμίας, στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από την τοποθεσία όπου σήμερα βρίσκεται ο ναός της Παναγίας Μούτσαινας, το κτιριακό συγκρότημα των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δημαρχείο Ομηρούπολης, ναυάγησε ιστιοφόρο του οποίου χάθηκε το πλήρωμα και διασώθηκε μόνο ένας μικρός μούτσος, ο οποίος έφερε μαζί του μικρό εικόνισμα που παρίστανε την Παναγία.
Έτσι λοιπόν εκείνη την εποχή, με ενέργειες του Χιωτοσυριανού καπετάν Παπά και άλλων Χιωτών καπεταναίων, κτίσθηκε, στο πλησιέστερο μέρος του ναυαγίου, εκκλησία την οποία ονόμασαν Παναγία Μούτσαινα - από τον διασωθέντα με το εικόνισμα μούτσο - ή Ναυτίλη, ως προστάτιδα των ναυτικών. Με το σεισμό του 1881 η εκκλησία αυτή καταστράφηκε μερικώς και επισκευάστηκε με δαπάνες των ενοριτών.
Ο σημερινός ναός κτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στο ίδιο σημείο όπου υπήρχε ο παλαιός. | |
|