| Γκρικ Μουζάκας | |
|
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 3:58 pm | |
| λάδι, τηγάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρά θα ψηθούν και στο φούρνο, ε; μην τις τηγανίσετε κανονικά και μετά γίνουν νιανιά...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:25 pm, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:00 pm | |
| όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε πιατελίτσα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μαζέψει τα περιττά λάδια
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:25 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:09 pm | |
| Μόλις τελειώσουμε και με τις πατάτες, αρχίζουμε το στρώσιμο του φαγητού σε ταψί. Η μπεσαμέλ θα μπει μπροστά όταν τελειώσει το στρώσιμο. Παίρνουμε λοιπόν ένα ταψί και το βουτυρώνουμε ή το λαδώνουμε. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Πολύ βασικό αυτό... μην το παραλείψετε. Έπειτα στρώνουμε τις τηγανισμένες πατάτες.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:26 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:16 pm | |
| Ακολουθεί το στρώσιμο της μελιτζάνας. Ο μουσακάς είναι σαν τούρτα. Γνωστό φαντάζομαι... άρα με κάθε υλικό φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού πέρα πέρα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:28 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:19 pm | |
| Τρίβουμε μπόλικο κεφαλοτύρι ή και μπόγλικο που το έλεγε η γιαγιά μου, επιτείνοντας και ηχητικά την έννοια της λέξης. Προσοχή. Το τρίβουμε με τα χεράκια μας. Όχι έτοιμο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ξεραίνεται και χάνει τη νοστιμιά του ή και αλλοιώνεται...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:29 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:23 pm | |
| Ανακατεύουμε το μίγμα του κιμά με το τριμμένο κεφαλοτύρι καλά καλά... Κατά τη μαγειρική της Σκούρα προσθέτουμε και ένα ποτηράκι του κρασιού τριμμένη φρυγανιά. Κατά τη μαγειρική της κυρίας Σπυριδούλας προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Τελικά στον μουσακά αυτό δε βάλαμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εσείς διαλέξτε ελεύθερα...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:32 pm, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:26 pm | |
| Στρώνουμε επιτέλους και τον κιμά στο ταψί. Και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο κεφαλοτύρι. Κρατάμε και λίγο ακόμη που θα ρίξουμε πάνω από τη μπεσαμέλ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:31 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:38 pm | |
| Επιτέλους έφτασε η ώρα της περίφημης μπεσαμέλ. Βήμα πρώτο να μετρήσουμε τα υλικά μας. Αρχίζουμε με τη φυτίνη. Μετράμε 8 κοφτές κουταλιές φυτίνη μέσα στο κατσαρολάκι που θα φτιάξουμε τη μπεσαμέλ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:33 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:40 pm | |
| Σε ένα πιάτο μετράμε 12 κουταλιές αλεύρι.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:34 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:44 pm | |
| Σε ένα τηγανάκι βάζουμε να ζεσταθεί ΠΡΟΣΟΧΗ - ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ!!! ένα κουτί γάλα εβαπορέ (το περιεχόμενο, ε; όχι το κουτί ολόκληρο... ) και φυσικά το αραιώνουμε με δύο ποτήρια νερό.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:35 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 4:55 pm | |
| Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την μπεσαμέλ. Ανοίγουμε το μάτι στην κατσαρολίτσα που έχει τη φυτίνη. Μόλις κάψει ελαφρά, αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ταυτόχρονα ανακατεύουμε σταθερά και γρήγορα με σύρμα των αυγών. Συγνώμη που δεν υπάρχει φωτογραφία αυτής της φάσης αλλά αδύνατον την ώρα της μπεσαμέλ να βγάζουμε και φωτογραφίες. Μόλις τελειώσει το αλεύρι, αρχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα που πρέπει να είναι ζεστό. Ανακατεύουμε καλά καλά μέχρι να γίνει ομοιογενής κρέμα και αρκετά ρευστή. Στη φάση αυτή αν χρειαστεί προσθέτουμε από το δεύτερο κουτί εβαπορέ λίγο γάλα χωρίς να το αραιώσουμε και χωρίς να το ζεστάνουμε, μέχρι η κρέμα να γίνει τόσο ρευστή όσο να μπορεί να απλωθεί άνετα στο ταψί.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:36 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 5:05 pm | |
| Κατεβάζουμε τη μπεσαμέλ από το μάτι και τη βάζουμε σε κρύο μέρος. Ακόμη δεν τελειώσαμε μαζί της. Παίρνουμε και χτυπάμε τους κρόκους δύο αυγών - μόνο τους κρόκους. Κι έπειτα τους ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύοντας (τη μπεσαμέλ). Προσοχή, η θερμοκρασία της μπεσαμέλ μπορεί στη φάση αυτή να "κόψει" το αυγό. Εμένα πάντως τέτοιο κακό δε μου έχει συμβεί ποτέ. Άρα έχετε όλες τις ελπίδες κι εσείς... Προσθέτουμε μετά αλάτι (λίγο) και πιπέρι. Στη δική μου προσωπική συνταγή υπάρχει εδώ και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Άλλοι το βάζουν στον κιμά... Κι έπειτα, ρίχνουμε τη μπεσαμέλ στο ταψί και με ένα κουτάλι την απλώνουμε να καλύψει τον κιμά καλά καλά.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:37 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 7:32 pm | |
| Ραντίζουμε την επιφάνεια με φυτίνη, τριμμένο κεφαλοτύρι και τριμμένη φρυγανιά. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, ψήσιμο μόνο από κάτω, και μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της μπεσαμέλ. Υπολογίστε περίπου τριάντα λεπτά χρόνο. Έπειτα βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το αφήνετε άλλα τριάντα λεπτά πριν το κόψετε. Για να τραβήξει λέει τα υγρά του...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:39 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 7:33 pm | |
| ο έτοιμος μουσακάς!!!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:40 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Κυρ Αυγ 23, 2009 7:34 pm | |
| και έτοιμος πλέον να σερβιριστεί!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:41 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Δευ Αυγ 24, 2009 5:01 am | |
| το πρώτο κομμάτι έτσι άτεχνο θα βγει αν δεν περιμένετε μισή ώρα να κρυώσει λίγο ο μουσακάς όπως δεν περιμέναμε κι εμείς γιατί η πείνα είχε φτάσει στο κατακόρυφο...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:42 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Δευ Αυγ 24, 2009 5:16 am | |
| Το ταψί μετά το σερβίρισμα και της δεύτερης μερίδας. Τα ζουμάκια και οι σαλτσούλες δε θα υπήρχαν τόσο έντονα αν είχαμε βάλει ένα ποτηράκι του κρασιού τριμμένη φρυγανιά στον κιμά... Γούστα όμως είναι αυτά. Αν θέλετε σάλτσες, μη βάλετε φρυγανιά. Επίσης... ωραίο συνοδευτικό για το μουσακά είναι το τζατζίκι. Αν δεν ξέρετε να το φτιάξετε, κάντε κλικ εδώ: https://educandus.forumgreek.com/forum-f45/topic-t465-15.htm
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Τρι Ιουλ 27, 2010 11:43 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Σαβ Αυγ 29, 2009 7:38 am | |
| ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥΣ...Αν αντί για μελιτζάνες και πατάτες, βάλετε μακαρόνια: ( μακαρόνια νο 2, για παστίτσιο) υπόψη ότι αυτά τα προετοιμάζουμε στην κατσαρόλα, ε; Τα μισοβράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για δέκα λεπτά... Σουρώνουμε, περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο, μπόλικο τριμμένο τυρί και τα ασπράδια από τα δύο αυγά που θα βάλουμε στη μπεσαμέλ, καλά χτυπημένα. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο πιπεράκι για πιο πικάντικη γεύση. (τυρί βάζουμε κεφαλοτύρι αλλά μπορούμε να κάνουμε και δικούς μας συνδυασμούς)
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Κυρ Σεπ 01, 2013 12:23 pm, 4 φορές συνολικά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Σαβ Αυγ 29, 2009 7:43 am | |
| Αν λοιπόν βάλετε μακαρόνια, θα φτιάξετε αντί για μουσακά παστίτσιο. Μια ακόμη διαφορά είναι στο στρώσιμο των υλικών. Βουτυρώνουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, στρώνουμε με μακαρόνια - φροντίζοντας να κρατήσουμε μερικά μακαρόνια για ένα ακόμη λεπτό στρώμα... και αρχίζουμε να στρώνουμε τον κιμά... (για την προετοιμασία του κιμά δείτε σχετικές οδηγίες στην 1η σελίδα του θέματος
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Κυρ Σεπ 01, 2013 12:26 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Σαβ Αυγ 29, 2009 7:52 am | |
| Στρώνουμε καλά τον κιμά και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο κατάλληλο τυρί της αρεσκείας μας. Και από πάνω στρώνουμε τα λίγα μακαρόνια που κρατήσαμε.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Κυρ Σεπ 01, 2013 12:28 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Σαβ Αυγ 29, 2009 7:55 am | |
| Τελευταία στρώση είναι ίδια όπως και στο μουσακά: Μπεσαμέλ πασπαλισμένη με βούτυρο, τριμμένο κεφαλοτύρι και τριμμένη φρυγανιά. Οδηγίες για την παρασκευή της μπεσαμέλ υπάρχουν στη σελίδα 2 του θέματος: https://educandus.forumgreek.com/t1374p15-topic
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Κυρ Σεπ 01, 2013 12:31 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Σαβ Αυγ 29, 2009 7:59 am | |
| 40 με 45 λεπτά ψήσιμο στους 220 βαθμούς - φούρνος εννοείται προθερμασμένος... και ψήσιμο κυρίως από κάτω αλλά και λίγο από πάνω να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ... και το παστίτσιο είναι έτοιμο... Μην το κόψετε ζεστό. Αφήστε το μισή ώρα περίπου να κρυώσει λιγάκι. (Σημείωση: Αρκετές φωτογραφίες του θέματος τις κατάπιε ο δαίμων του διαδικτύου και γι' αυτό αντικαταστάθηκαν με πιο πρόσφατες... )
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΔΑΝΑΗ στις Κυρ Σεπ 01, 2013 12:33 pm, 1 φορά | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Τρι Ιουλ 24, 2012 7:49 pm | |
| Μουσακάς και πάλι. Σε μικρή όμως έκδοση. Δηλαδή ... μουσακούλης! Το πλεονέκτημα είναι ότι δε θα χρειαστεί να τηγανίζετε με τις ώρες ένα βουνό μελιτζάνες και πατάτες. Επίσης προσφέρεται περισσότερο για εργένηδες! Δε θα υποχρεωθούν να τρώνε μουσακά για μία εβδομάδα ώσπου να μη θέλουν πια να τον ξαναδούν στα μάτια τους! Για το μουσακούλη θα χρειαστείτε ένα κατάλληλο μικρό σκεύος. Πχ ένα μικρό πυρέξ σαν αυτό που βάλαμε και εμείς. Τηγανίζετε δύο μεγάλες πατάτες και 4 μακρόστενες μελιτζάνες. Κομμένες σε φέτες και οι μεν και οι δε. Τις μελιτζάνες καλό είναι πριν τις τηγανίσετε να τις αφήσετε 20 λεπτά σε αλατόνερο για να φύγει η πίκρα τους (κομμένες στη μέση). Κατόπιν τις στύβετε να φύγει το νερό και τις τηγανίζετε κατά προτίμηση σε καλαμποκέλαιο. Λίγες λίγες... Και τις τοποθετείτε σε πιάτο που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια. Ετοιμάζετε τον κιμά όπως και για τα μακαρόνια. Γύρω στα 400 γραμμάρια το πολύ... Θα τον τσιγαρίσετε και θα τον πατάτε με ξύλινο κουτάλι να ξεσβωλιάσει. Σε ελαιόλαδο ή φυτίνη. Προσθέτετε λίγο αργότερα και ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί κι αυτό. Σβήνετε με λίγο λευκό κρασί. Προσθέστε ένα ποτήρι έτοιμο χυμό τομάτας και αρκετό νερό (τουλάχιστον 2 ποτήρια) και αφήστε τον κιμά να σιγοβράσει. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τριμμένο γαρύφαλλο, ένα ξυλάκι κανέλα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Θα τον βγάλετε από τη φωτιά όταν απορροφήσει όλα τα υγρά και μείνει μόνο με το λαδάκι του. Τρίβετε λίγο κεφαλοτύρι και γεμίζετε ένα ποτήρι του κρασιού τριμμένη φρυγανιά και τα προσθέτετε (κεφαλοτύρι και φρυγανιά) στον κιμά όταν τον κατεβάσετε από τη φωτιά και κρυώσει λιγάκι. Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και το πασπαλίζετε με μια γενναία ποσότητα φρυγανιάς. (η φρυγανιά θα απορροφήσει τα περιττά λάδια και θα προστατέψει το φαγητό να μην αρπάξει από κάτω) | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Τρι Ιουλ 24, 2012 7:54 pm | |
| Στρώνετε στο ταψάκι τις τηγανισμένες πατάτες. Που τις έχετε αλατοπιπερώσει... Λογικά θα σας φτάσουν μόνο για ένα στρώμα. Στρώνετε πάνω από τις πατάτες και τις τηγανισμένες μελιτζάνες. Αυτές λογικά θα σας φτάσουν για δύο στρώματα. Μην ξεχάσετε να τις αλατοπιπερώσετε... Ακολουθεί ο κιμάς αφού βεβαίως του προσθέσετε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και ένα ποτηράκι του κρασιού τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε με ένα κουτάλι και τον κιμά και τον πατάμε να είναι ίσιος παντού. Τον πασπαλίζουμε και από πάνω με λίγο κεφαλοτύρι: | |
|
| |
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
| Θέμα: Απ: Γκρικ Μουζάκας Τρι Ιουλ 24, 2012 8:03 pm | |
| Πάμε τώρα για τη μπεσαμέλ. Σε μικρή δόση και αυτή αφού μικρό είναι και το ταψάκι μας. 3,4,2,1... αυτός είναι ο κώδικας της μπεσαμέλ σε μικρή δόση. Και εξηγώ: 3 κουταλιές φυτίνη 4 κουταλιές αλεύρι 2 ποτήρια γάλα 1 κρόκος αβγού Λιώνουμε τη φυτίνη να κάψει. Και μετά προσθέτουμε τις τέσσερις κουταλιές αλεύρι: Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών για να μη σβωλιάσει το αλεύρι και αμέσως προσθέτουμε τα δύο ποτήρια γάλα που τα έχουμε ζεστάνει σε ένα τηγάνι: Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα: Όταν η σάλτσα πήξει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι (λίγο) και τριμμένο μοσχοκάρυδο: Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει για να προσθέσουμε σε λιγάκι και τον κρόκο του αβγού καλά χτυπημένο... | |
|
| |
| Γκρικ Μουζάκας | |
|