Μείον 17 κιλά. Που σημαίνει 3 κιλά τον Οκτώβρη. Αργά και σταθερά και τρώγοντας του καλού καιρού.
Αυτό για παράδειγμα ήταν το πρωινό μου χτες. Δύο βραστά αβγά, ντοματίνια όσα βλέπετε, ένα μικρό αγγουράκι και 3 φρυγανιές σικάλεως χωρίς αλάτι και χωρίς ζάχαρη. Όλο το μυστικό είναι εκεί, όχι στο τι και πόσο θα φας, αλλά στο πώς θα το φας. Πχ τα παραπάνω αν τα κάνεις ομελέτα και επομένως μπουν μέσα και τα λάδια και τα αλάτια και τα πιπέρια και ακόμη περισσότερο αν προσθέσεις τυριά και αλλαντικά, τότε αντί να χάσεις βάρος, θα παχύνεις αλλά και θα ανεβάσεις χοληστερίνη, τριγλυκερίδια κλπ. Αλλάξτε τον τρόπο μαγειρέματος, προτιμήστε ψητά στη σχάρα και βραστά, μη βάζετε λάδια στο μαγείρεμα, κόψτε το αλάτι και τα άλλα μπαχαρικά, αντικαταστήστε το ψωμί με φρυγανίτσα διαίτης και όλα θα πηγαίνουν πρίμα! Θα τρώτε μια χαρά, δε θα πεινάτε, και θα χάνετε αργά και σταθερά βάρος.
Θα μου πεις, με τρία κιλά το μήνα δε γίνεται δουλειά. Και θα σου πω να κάνεις πολλαπλασιασμό. 3 επί 12. Και να μου απαντήσεις μετά αν τα 36 κιλά είναι λίγα ή πολλά.
Για πιο σωστή διατροφή θα σου πω ότι μια κουταλιά της σούπας λάδι την ημέρα ή και δύο μπορείς να προσθέτεις στη σαλάτα σου. Ωμό όμως. Όχι στο μαγείρεμα. Και αραιά και πού μπορείς να βάζεις και λίγο αλατάκι. Όχι κάθε μέρα. Τόσο που να μη νιώθεις ότι είσαι σε στέρηση και σε έχουν βάλει τιμωρία. Η δίαιτα θέλει καλοπέραση, αν υποφέρεις τότε σύντομα θα εγκαταλείψεις την προσπάθεια.
Για τον ίδιο λόγο εγώ απορρίπτω τους διαιτολόγους και το στημένο πρόγραμμα διατροφής που σου ορίζει να φας συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένη ώρα. Όχι. Τρώω ό,τι θέλω και όποτε θέλω. Εφαρμόζοντας όμως τους κανόνες που σας είπα.
Αν διαβάσετε τα προηγούμενα θα βρείτε και άλλα μικρά μυστικά. Όπως το πίνουμε αρκετό νερό. Προσπαθούμε να γυμναζόμαστε. Λίγο; Λίγο. Όσο μπορεί ο καθένας.
Τρώμε μικρά γεύματα για να μη φτάνει ο οργανισμός στην πείνα και μετά ορμάμε στο φαΐ και δεν ξέρουμε τι τρώμε.
Προτιμάμε μόνο φαγητά που μας αρέσουν. Όλα επιτρέπονται. Αρκεί να είναι σωστά μαγειρεμένα. Δεν μπορώ δηλαδή να φάω παστίτσιο, μπορώ όμως να φτιάξω κιμά στο τηγάνι το αντικολλητικό χωρίς λάδια και αλατοπίπερα και αν θέλω ντε και καλά και μακαρόνια, βράζω 30 γρ. ολικής άλεσης. Τα στρώνω και σε ένα ταψάκι με τον κιμά από πάνω και τα ψήνω λίγο στο φούρνο και έτοιμο το παστίτσιο διαίτης. Θέλεις να βάλεις και μία φετούλα τυρί του τοστ από πάνω με 10% λιπαρά και λεπτή λεπτή; Να λιώσει και να δώσει την αίσθηση της κρέμας; Ωραία. Κάνε και αυτό. Φρόντισε μόνο να μην το παρακάνεις κάθε μέρα. Μικρές ατασθαλίες πού και πού επιτρέπονται. Όχι όμως καθημερινά.
Τι άλλο θα σε βοηθήσει; Το σόπινγκ θέραπι. Φρόντισε τον εαυτό σου και κάνε του δωράκια.
Απόφυγε τους τοξικούς ανθρώπους.
Μη σκας για τίποτε. Πάνω από όλα είσαι εσύ και η υγεία σου. Που σίγουρα θα βελτιωθεί αν χάσεις βάρος. Αυτό να θυμάσαι. Πως αδυνατίζοντας όλα θα τα καταφέρνεις καλύτερα.
Και ερωτέψου! Ο έρωτας είναι από τα πιο δυνατά όπλα της δίαιτας.
Δηλαδή με λίγα λόγια όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Από κει ξεκινάει και το καλό και το κακό.