Αριθμός μηνυμάτων : 19 Registration date : 09/04/2008
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Τρι Μάης 13, 2008 8:54 pm
Διαβάζοντας το θέμα της Ελίνας,για τον σεισμό στη Κίνα και την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κατασροφή στη Μιανμάρ,ήρθαν συνηρμικά στο μυαλό μου,τα λόγια ενός παλιού(αλλά τόσο επίκαιρου)τραγουδιού των Magic de Spell.ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ,είναι ο τίτλος του...όχι γροθιά στο στομάχι...λεπίδα ξυραφιού που σκίζει τη καρδιά...
Βαδίζω με μάτια κλειστά τα βαστώ σφαλιστά κι ονειρεύομαι μην μ'αγγίζεις μη με ξυπνάς την αλήθεια σας πια δεν τη δέχομαι Δεν ανοίγω τα μάτια μου καν διασχίζω τον κόσμο και φλέγομαι αν μ'αγαπάς μη μιλάς άλλα ψέματα δεν τα ανέχομαι
ΦΩΝΑΞΕ, Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΑΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟ ΦΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ ΠΑΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕ, ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΩΣ
Απόψε τα βλέπω διπλά ήλιος λάμπει κι ας είναι μεσάνυχτα δυο τσιγάρα πολύ δυνατά κι εκτοξεύομαι μέσα στο διάστημα
Μια οθόνη μου δείχνει μηδέν εποχές που δεν γίνοντε θαύματα ένα στόμα φωνάζει πως δεν θα με πείσεις με χίλια τεχνάσματα...
Loukia Sofou Υποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 377 Registration date : 10/12/2007
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Τετ Μάης 14, 2008 11:21 pm
Ένα αγαπημένο μου τραγούδι με τη φωνή του Βασίλη, αφιερωμένο εξαιρετικά στο... αυχενικό της Δανάης
ΣΚΛΗΡΟ ΓΑΛΑΖΙΟ (Στίχοι Οδυσσέας Ιωάννου)
Πάλι κι απόψε τα ίδια άρχισα Μες στο παράπονο άλλη μια μέρα Σαν μήνας άδικος ό,τι αγάπησα Σαν Αύγουστος στην Αμοργό όταν σηκώνει αέρα
Οι όρκοι μου Έκτορες στου χρόνου τα άρματα Γυμνοί να σέρνονται πάνω στο χώμα Γυναίκες-μνήμες βάζουν κλάματα Σκύβουν μια τελευταία φορά κα σε φιλούν στο στόμα
Δεν έχω όμορφο νησί, κανείς δε θα με ψάξει Ούτε κάνα πιστό σκυλί στα πόδια μου θα κλάψει Δεν έφυγα από πουθενά, δεν έχω να ξεχνάω Απ' τη ζωή μου έρχομαι και στη ζωή μου πάω.
Σκληρό γαλάζιο μ'έχει κυκλώσει Των άγριων φόβων η ερημιά Κι' αν απ' τα χέρια σου έχω γλιτώσει Τα μάτια σου με βρίσκουνε και με πονούν ξανά.
Μόνος μου τώρα έμεινα, σαν χωματένια οδός Οι φίλοι μου ξεχάστηκαν σε μια παλιά ταβέρνα Κι' όταν για λίγο πίστεψα πως ήμουνα Θεός Πέρασα από κύματα και βράχηκα στη φτέρνα
ΜΑΡΑΜΠΟΥ Τζόβενο
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Πεμ Μάης 15, 2008 12:17 am
ΑΠΟΨΕ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ
Απόψε δε μιλώ σε κανέναδεν ακούω κανέναν απόψε σαν τρελός μες στη νύχτα γυρνώ στα χαμένα απόψε με σκυμμένο καφάλι ζαλισμένος το βήμα μου σέρνω κάπου κάπου ξεχνιέμαι και νομίζω εσένα πως βλέπω
Απόψε,πού να βρίσκεσαι πες μου πού πας και τι κάνεις απόψε μη μ'αφήνεις φοβάμαι την τρέλα της πλάνης μου διώξε
Απόψε το μυαλό μου πλανιέται σε ατέλειωτους δρόμους απόψε σαν σκιά τρομαγμένη μ'αναμνήσεις στους ώμους απόψε μα τι κρίμα να είναι η νύχτα αβάσταχτη τόσο σαν φορτίο κλεμμένο να πετάξω ζητώ να γλιτώσω
Απόψε,πού να βρίσκεσαι πες μου πού πας και τι κάνεις απόψε μη μ'αφήνεις φοβάμαι την τρέλα της πλάνης μου διώξε απόψε...
Πώς χαρακτηρίζονται φωνές σαν κι αυτή?
Αστερόσκονη Ανθυποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 114 Registration date : 09/04/2008
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Πεμ Μάης 15, 2008 2:38 pm
Riccardo cocciante-margherita
Ένα υπέροχο all time classic Ιταλικό τραγούδι.
Το αφιερώνω σε εσάς και φυσικά στην "άλλη" μεγάλη μου αγάπη,
την Ιταλίδα κόρη μου, την Alfa Romeo μου...
ΜΑΡΑΜΠΟΥ Τζόβενο
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Σαβ Μάης 17, 2008 10:20 am
Πατέρα μεγάλωσα-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
Μου γράφεις για το αστέρι στην πλώρη που 'χες δει και στ' άγνωστα τα μέρη τα βράδια σ' οδηγεί
Και 'γω φυλάω τ' αστέρι στο γράμμα σου κρυμμένο βήμα βήμα να μου δείχνει να πηγαίνω και να 'μαι μεγάλωσα κι άλλαξα κύμα κύμα να γυρίσεις περιμένω
Γύρνα να δείς όλα αυτά που μόνος μου μπόρεσα εσύ δακρύζεις κρυφά κι εγώ δεν σε γνώρισα... γύρνα να δείς μια αγκαλιά για χάρη σου που άνοιξα μη φοβάσαι όλα πέρασαν πια, γαλήνεψε η θάλασσα
Μου λες για την Ινδία για χώρες μακρινές διαβάζεις Καββαδία στη βάρδια σου και κλαίς σε μια φωτογραφία σε βλέπω καθισμένο στο λιμάνι,στη Σαγκάη κουρασμένο το βλέπω μεγάλωσες κι άλλαξες στο λιμάνι γύρνα πάλι,περιμένω...
Αφιερωμένο σε όλες τις καπετανισσες,αλλά ιδιαίτερα στον πατέρα μου και στην Δανάη.
ΔΑΝΑΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 8202 Registration date : 30/10/2007
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Σαβ Μάης 17, 2008 8:08 pm
17 Μαϊου
το 1961... γεννιέται η Ένια, μια από τις δημοφιλέστερες τραγουδίστριες της Ιρλανδίας και ερμηνεύτρια των τραγουδιών της τριλογίας "Ο ¶ρχοντας των Δακτυλιδιών".
Ακούστε την...
Enya - Orinoco Flow
Enya - Caribbean Blue
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 418 Ηλικία : 41 Location : Παπουαλίλι Registration date : 24/02/2008
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Τρι Ιουν 17, 2008 2:04 pm
Τση γιαγιάς τα παραμύθια, γι'αυτούς που ζουν ακόμα μέσα στης γιαγιάς τα παραμύθια...
Τση γιαγιάς τα παραμύθια
Μιά φορά γιέ μου κι έναν καιρό βασιλιάς καλός όριζε τόπο μακρινό...
Θυμούμαι ως τώρα τη γιαγιά έτοιας λογής ν' αρχίζει και σε καιρούς αλλοτινούς ο νους τση ν' αρμενίζει.
Να μου μιλεί σιργουλευτά γιά κείνα και γιά τ' άλλα γιά μαγικά, γιά έρωτες, γιά φονικά μεγάλα.
Γιά βασιλιάδες νιούς καλούς που κάστρα επατούσαν τσι μάισσες και τα θεριά σκοτώναν κι ενικούσαν.
Κι όντεν ο ύπνος ο γλυκύς δόξευγε το μυαλό μου στον κόσμο των παραμυθιών γύριζ' ο λογισμός μου.
Έσβησ' ο χρόνος ο κακός μαζί με τη χαρά μου τσι ιστορίες τση γιαγιάς από τα όνειρά μου.
Κι έρχουντ' απ' τον παλιό καιρό Θε μου νάταν αλήθεια ώρες αεροφύσημα κείνα τα παραμύθια.
Μην κλαις μικρή μου και πληγές ανοίγεις μου στα στήθη εμείς οι δυό θα κάνουμε τον κόσμο παραμύθι.
Θα πάρω μια ψαρόβαρκα (το μωρό μου) θα πάρω μια ψαρόβαρκα να πάω να βγω στην Πάρο να πάω να βγω στην Πάρο.
Θα πα να βρω τον "Μάουκα" (το μωρό μου) θα πα να βρω τον "Μάουκα" μαζί του να καλάρω θα πάω να βγω στην Πάρο.
Που έχει μες στο τσούρμο του (το μωρό μου) που έχει μες στο τσούρμο του όλο λεβέντες νέοι όλο λεβέντες νέοι.
Παρκιώτες και Τσιπιδιανοί (το μωρό μου) Παρκιώτες και Τσιπιδιανοί κι οι άλλοι Ναουσέοι όλο λεβέντες νέοι.
Θα πα να βρω το Βεντουρή (το μωρό μου) θα πα να βρω το Βεντουρή που ’χει το τρεχαντήρι και δυο καραβοκύριοι.
Ν’ αράξουμε στον Αμπελά (το μωρό μου) ν’ αράξουμε στον Αμπελά που ’ναι το πανηγύρι που ’ναι το πανηγύρι.
Θα πάμε να καλάρουμε (το μωρό μου) θα πάμε να καλάρουμε στη Νάξο ένα βράδυ στη Νάξο ένα βράδυ.
Και το πρωί θ’ αράξουμε (το μωρό μου) και το πρωί θ’ αράξουμε στο πίσω το λειβάδι στην Πάρο ένα βράδυ.
"Οι delaParo παίζουν νησιώτικα στο Κυριακάτικο τραπέζι του κ. Σωτήρη Τριανταφυλλόπουλου. Τραγουδά η Διονυσία Παπούλη, βιολί παίζει ο Σπύρος Μπάλιος, λαούτο ο Νίκος Παπαδάκης, κοντραμπάσο ο Γιώργος Βεντουρής και τσαμπούνα ο Νίκος Τσαντάνης."
Σχόλιο:
Αφιερωμένο σε όλους!!! Παιδιά ήρθε το καλοκαιράκι, το πήρατε είδηση; ¶ντε κλείστε τα κομπιούτερ και ξαμοληθείτε σε παραλίες και νησάκια...
ΕΛΙΝΑ Υποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 327 Registration date : 31/10/2007
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Κυρ Ιουν 29, 2008 1:52 am
Θηβαίος - Κούτρας....
MAREA
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Δευ Ιουν 30, 2008 4:09 pm
Sonny J : Handsfree (If You Hold My Hand)
If you hold my hand Things won't be the same If you hold my hand Things are about to change
Summer's gone, spring is gone, life goes on and on and I'm just bored to tears If I could find a little space to paint a smile upon my face and hide the years If winter comes and I'm around to see the snow upon the ground, what can I do? When I don't have the will to fight the coldness of the summernights are the darkest blue...
Zorbas Δόκιμος
Αριθμός μηνυμάτων : 54 Registration date : 06/01/2008
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Τετ Ιουλ 02, 2008 2:19 am
τα πιο όμορφα όνειρα τα έκανα μαζί σου απόψε όμως γεννήθηκε το τέλος κι η αρχή σου εικόνες που ξέφτισαν αργά μέσα στο χρόνο την ομορφιά τους ξέχασα και τώρα το πληρώνω
μείνε κοντά μου και ό,τι θες...
του εαυτού μου η σιγουριά μου έλεγε τι να κάνω απόψε όμως που έφυγες κατάλαβα τι χάνω...
μείνε κοντά μου και ό,τι θες...
ΔΙΩΝΗ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 884 Location : Όπου γη και πατρίς Registration date : 31/10/2007
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Τρι Ιουλ 08, 2008 7:35 pm
buck cherry sorry
Oh i had alot to say Was thinking on my time away I miss you and things weren't the same 'Cause everything inside it never comes out right And when i see you cry it makes me wanna die.
I'm sorry i'm bad, i'm sorry i'm blue I'm sorry about all the things i said to you And i know i can't take it back I love how you kiss, i love all your sounds And baby the way you make my world go 'round And i just wanted to say i'm sorry.
This time i think i'm to blame It's harder to get through the days We get older and blame turns to shame 'Cause everything inside it never comes out right And when i see you cry it makes me wanna die.
I'm sorry i'm bad, i'm sorry i'm blue I'm sorry about all the things i said to you And i know i can't take it back I love how you kiss, i love all your sounds And baby the way you make my world go 'round And i just wanted to say i'm sorry.
Every single day i think about how we came all this way The sleepless nights and the tears you cried It's never too late to make it right Oh yeah Sorry!
I'm sorry i'm bad, i'm sorry i'm blue I'm sorry about all the things i said to you And i know i can't take it back I love how you kiss, i love all your sounds And baby the way you make my world go 'round And i just wanted to say i'm sorry. I'm sorry baby. I'm sorry baby. I'm sorry.
χαλαρουιτα Υποπλοίαρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 418 Ηλικία : 41 Location : Παπουαλίλι Registration date : 24/02/2008
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Τρι Ιουλ 08, 2008 10:09 pm
A bord de l' aspasia
Ταξίδευες κυνηγημένη από τη μοίρα σου για την κατάλευκη μα πένθιμη Ελβετία πάντα στο ντεκ σε μια σεζ-λονγκ πεσμένη κάτωχρη απ' τη γνωστή και θλιβερότατην αιτία
Πάντοτε ανήσυχα οι δικοί σου σε τριγύριζαν μα εσύ κοιτάζοντας τα μάκρη αδιαφορούσες σ' ό,τι σου λέγαν πικρογέλαγες γιατί ένιωθες πως για τη χώρα του θανάτου οδοιπορούσες
Κάποια βραδιά που από το Στρόμπολι περνούσαμε είπες σε κάποιο γελαστή σε τόνο αστείου: "Πώς μοιάζει τ' άρρωστο κορμί μου καθώς καίγεται, με την κορφή τη φλεγομένη του ηφαιστείου!"
Ύστερα σ' είδα στη Μαρσίλια σαν εχάθηκες μέσα στο θόρυβο χωρίς να στρέψεις πίσω Κι εγώ που μόνο την υγρήν έκταση αγάπησα, λέω πως εσένα θα μπορούσα ν' αγαπήσω
Στίχοι: Νίκος Καββαδίας Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας
Guantanamo Τζόβενο
Αριθμός μηνυμάτων : 12 Registration date : 09/04/2008
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Πεμ Ιουλ 10, 2008 9:23 pm
Loreena McKennitt - Between the Shadows
ΔΑΝΑΗ Admin
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Τετ Ιουλ 16, 2008 3:21 pm
Αντριάνο Τσελεντάνο και Σουσάννα!
Και η Σουσάννα του Ρίκι Μάρτιν:
Magnolia Τζόβενο
Αριθμός μηνυμάτων : 16 Registration date : 05/06/2008
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Σαβ Ιουλ 19, 2008 4:30 am
''ΤΡΙΦΩΝΟ''
ΝΑ Μ' ΑΓΑΠΑΣ
Να μ' αγαπας,να σταθουμε εδω σε μια γωνια Να κοιταχτουμε λες κι ειν' γιορτη Πρωτοχρονια Να με κρατας αγκαλια σφιχτα γιατι μου πηρε πολλα το εφτα Εκτος κι αν ειπα εγω το ελα σ' ολα αυτα
Μακαρι να 'ναι η καρδια μου ροδι τυχερο Να στο χαρισω να σταζει η αγαπη ενα σωρο Στα μαξιλαρια και στο χαλι να ξεχαστω να μου λες πολυ Κι ας κανει ο φοβος κι αλλη τρυπα στο νερο
Να περπαταμε χερι-χερι ως το πρωι Του τραμ οι ραγες κατι ξερουν δεν μπορει Τα χρονια φευγουν,γοργα περνουν και μ' αναμνησεις μετα γυρνουν Μικρα τα ονοματα που ολα τα χωρουν
Να μ' αγαπας με τα λαθη μου ολα στη σειρα ''τα λαθη μου ολα'' Στο σινεμα στο κορμι μου κολλα τρυφερα ''μ' αρεσουν ολα'' (Δεν ειν' ο κοσμος ιδανικος,για το ταξιδι ειναι δανεικος Για να 'χει ονειρα να κανει ο ενικος) (Χ2)
Να μου μιλας μεσημερι,βραδυ και πρωι ''να με φιλας'' Στα ξαφνικα,στο μικρο μπλακ αουτ της Δ.Ε.Η ''ως το πρωι'' Και μεχρι να 'ρθει ξανα το φως,αυτος ο λογος ο πιο κρυφος Θα δει ν' ανοιγουμε μια πορτα στη ζωη
Να μ' αγαπας εαυτε μου σ' εψαχνα παντου Κι ενω ενοχες κι αντοχες μου διναν ραντεβου (Απ' τα ακριβα μου στα πιο φθηνα κι απ' τη φωλια μου στο πουθενα Συναντηθηκαμε στη μεση του καιρου) (Χ2)
Να μ' αγαπας,να σταθουμε εδω σε μια γωνια Να κοιταχτουμε λες κι ειν' γιορτη Πρωτοχρονια (Να μου μιλας σιγανα στ' αυτι γιατι σ' ακουνε τη νυχτα αυτη Παλια μου ονειρα που χρονια ειχαν κρυφτει.) (Χ2)
ΤΕΛΟΣ
Υ.Γ Δυστυχως δεν εχω τη δυνατοτητα να κατεβασω το κλιπ αυτου του πραγματικα και χωρις υπερβολες υπεροχου κομματιου.. Ειναι ενα τραγουδι που με αγγιζει βαθια και καθε φορα που το ακουω με κανει να δακρυζω.. Μιλαει μεσα στην καρδια μου και με κανει να ταξιδευω.. να δραπετευω για λιγο απο οτι βασανιζει επιμονα το μυαλο μου! Και επειδη τα λογια ειναι περιττα δεν εχετε παρα να μπειτε στο ΥοuTube και να το ακουσετε!
Με ολη μου την ΑΓΑΠΗ αφιερωμενο εξαιρετικα σε ολους/ες και ειδικα σε μια ψυχη που πιστευω οτι με βλεπει απο εκει ψηλα.. και με προσεχει!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
ΗΡΑΚΛΗΣ Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 421 Registration date : 01/11/2007
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Σαβ Ιουλ 19, 2008 9:19 pm
Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το τραγουδάκι της Μανόλιας...
Με ένα κλικ μπορείτε να το απολαύσετε!!!
ΔΑΝΑΗ Admin
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Σαβ Ιουλ 26, 2008 12:20 pm
Μια αγάπη για το καλοκαίρι θα 'μαι κι εγώ να σου κρατώ δροσιά στο χέρι να σε φιλώ. Θα μ' αγαπάς σαν καλοκαίρι και σαν παιδί, μα θα μου φύγεις με τ' αγέρι και τη βροχή.
Μια αγάπη για το καλοκαίρι θα 'μαι κι εγώ να σου κρατώ δροσιά στο χέρι να σε φιλώ. Και σαν θα 'ρθει το καλοκαίρι και σε ζητώ θα μείνει μόνο έν' αστέρι να το κοιτώ.
Και σαν θα 'ρθει το καλοκαίρι και σε ζητώ θα μείνει μόνο έν' αστέρι να το κοιτώ θα μείνει μόνο έν' αστέρι να το κοιτώ.
ΔΑΝΑΗ Admin
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Σαβ Ιουλ 26, 2008 12:29 pm
Από τα πολυαγαπημένα της εφηβείας:
Νοστράδαμος - Δως μου το χέρι σου
Όταν μου δίνεις αγάπης φιλιά όταν μου λες λόγια αγάπης τρελά νιώθω πουλί με γαλάζια φτερά πετώ μαζί σου για πρώτη φορά.
¶πλωσα χέρια σαν δίχτυα πλατιά σένα και μένα να πάνε μακριά άτι ολάσπρο με χαίτη χρυσή πάνω του είμαι εγώ και εσύ. Δώσ' μου το χέρι σου Δώσ' μου το χέρι σου.
Mεσ' τη ζωή χωρίς αγάπη ποιος μπορεί να κρατηθεί;
Eίν' η ζωή μου ένας χώρος κενός μόνος μου νιώθω πως είμαι τρελός ήρθες και μου 'φερες κάποια αρχή με τ' όνομά σου αρχίζει η ζωή.
Όνειρα γύρω μας χίλια περνούν είναι τα μάτια σου που με κοιτούν στάζουν ασήμι μες την καρδιά σαν γοργοτάξιδα άσπρα πουλιά. Δώσ' μου το χέρι σου...
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Τετ Ιουλ 30, 2008 3:20 am
Φίλιππος Πλιάτσικας
Καράβι μικρό
Θα φύγει κιΆ αυτό, θα δεις θα περάσει Σαν καράβι μικρό, που λιμάνι θα πιάσει Στους άγριους καιρούς, πόσα είδες ναυάγια πόσες στεριές και θαύματα άγια
Λιμάνια λευκά, κουκίδες στον χάρτη Που θέλεις να βγεις, μα κανείς δεν υπάρχει Καράβι μικρό, που κανείς δε σε ξέρει Και καμία στεριά, δε σου απλώνει το χέρι
Πόσο μοιάζω και 'γω, όλο όνειρα κάνω Μα τα παίρνει ο βοριάς, και ποτέ δε τα φτάνω Καράβι μικρό, που κανείς δε σε ξέρει Και καμία στεριά, δε σου απλώνει το χέρι
Θα φύγει κιΆ αυτό, θα δεις θα περάσει Σαν καράβι μικρό, που λιμάνι θα πιάσει Στους άγριους καιρούς, πόσα είδες ναυάγια πόσες στεριές, και θαύματα άγια
Λιμάνια λευκά, κουκίδες στον χάρτη Που θέλεις να βγεις, μα κανείς δεν υπάρχει Καράβι μικρό, που κανείς δε σε ξέρει Και καμία στεριά, δε σου απλώνει το χέρι
Πόσο μοιάζω και Άγω, όλο όνειρα κάνω Μα τα παίρνει ο βοριάς, και ποτέ δε τα φτάνω Καράβι μικρό, που κανείς δε σε ξέρει Και καμία στεριά, δε σου απλώνει το χέρι
Πόσο μοιάζω και Άγω, όλο όνειρα κάνω Μα τα παίρνει ο βοριάς και ποτέ δε τα φτάνω Καράβι μικρό, για πού ταξιδεύεις Και πόσες φορές, στεριά αγναντεύεις
Θαλασσινή Δόκιμος
Αριθμός μηνυμάτων : 61 Ηλικία : 56 Registration date : 04/12/2007
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Πεμ Αυγ 07, 2008 6:27 pm
Στου βελονιού την άκρη
Στον αγέρα - στον αγέρα παν της αγάπης μου οι στεναγμοί στον αγέρα - στον αγέρα παν και στα μάτια μου φέρνουν βροχή
Σταλαγματιά το δάκρυ κι εσύ που καρτερώ στου βελωνιού την άκρη στης νύχτας το φτερό
Στον αγέρα - στον αγέρα παν οι ελπίδες μου σαν τα πουλιά στον αγέρα - στον αγέρα παν μα δε βρίσκουν να χτίσουν φωλιά
Kοίτα! Oι άλλοι έχουν κινήσει κ' έχ' η πλάση κοκκινήσει κι άλλος ήλιος έχει βγει σ' άλλη θάλασσ', άλλη γη".
(από τα Ποιητικά, O Kέδρος 1956)
Θαλασσινή Δόκιμος
Αριθμός μηνυμάτων : 61 Ηλικία : 56 Registration date : 04/12/2007
Θέμα: Απ: Πες το με ένα τραγούδι... Πεμ Αυγ 07, 2008 6:36 pm
Το τραγούδι των κοντραμπατζήδων Στίχοι: Federico Garcia Lorca & Λευτέρης Παπαδόπουλος Μουσική: Χρήστος Λεοντής Πρώτη εκτέλεση: Μανώλης Μητσιάς
Από το Γιβραλτάρ στο Κάντιθ πρίμα θα πάει το κόντραμπάτο γιατί φεγγάρι δεν θα βγει στην στράτα σου κοντραμπατζή στην στράτα σου κοντραμπατζή μου που οργώνεις θάλασσες και γη
Αχ κορίτσι κοριτσάκι τα μάτια σου προφτάσανε πόσα καράβια φτάσανε στης Μάλαγας το λιμανάκι
Από το Κάντιθ στη Σεβίλλια είν' τα λεμόνια χίλια - μύρια μα είναι οι πίκρες μου πολλές και μάραναν τις λεμονιές κι απλώνονται οι στεναγμοί μου σε θαλασσες και σε στεριές